Οι αριθμοί του Ρονάλντο είναι πλέον πάνω και από αυτούς της Γιουβέντους

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευθύνεται για τουλάχιστον 50% των τερμάτων που έχει πετύχει φέτος η Γιουβέντους, σπάζοντας κάθε κοντέρ. Ηγείται της ομάδας και η ομάδα με τη σειρά της ηγείται της Serie A.

Οι αριθμοί του Ρονάλντο είναι πλέον πάνω και από αυτούς της Γιουβέντους
AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Στα προηγούμενα 3 παιχνίδια της Γιουβέντους, τα σκορ ήταν 0-3, 3-3 και 3-0. Η αρχή της παλινδρόμησης επιτάσσει το επόμενο παιχνίδι να λήξει 3-0 υπέρ της 'γηραιάς κυρίας' (για να καταλήξει σε ήττα 0-3) και με αντίπαλο τη Φροζινόνε, στη Serie A, κάτι τέτοιο δεν έμοιαζε δύσκολο.

Εξίσου εύκολο έμοιαζε να συνεχιστεί το σερί του Κριστιάνο Ρονάλντο. Εύκολο για εκείνον, αλλά όχι για άλλους παίκτες. Στην ισοπαλία 3-3 με την Πάρμα έβγαλε μία ασίστ και σημείωσε ένα γκολ. Στη νίκη 3-0 με τη Σασουόλο έβγαλε μία ασίστ και σημείωσε ένα γκολ. Στη νίκη 3-0 με τη Φροζινόνε έβγαλε μία ασίστ στο 6'...

Η φόρμα του Πορτογάλου στάθηκε ικανή να σπάσει ακόμα και την κατάρα που έπληττε τον Πάουλο Ντιμπάλα που είχε μείνει δίχως γκολ από τον Νοέμβριο. Μετά από δύο αγώνες εκτός ενδεκάδας, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποφάσισε να εμπιστευτεί ξανά τον Αργεντινό, την ώρα που άρχισαν να ακούγονται νέα σενάρια φυγής. Ο Ρονάλντο τον εκμεταλλεύτηκε, του έστρωσε την μπάλα και ο Ντιμπάλα με ένα πανέμορφο σουτ έκανε το 1-0.

Η διαφορά της πρωτοπόρου ομάδας που απέχει από τον πλησιέστερο αντίπαλο 11 βαθμούς σε σχέση με την προτελευταία της βαθμολογίας ήταν χαώδης και γι' αυτό ο Αλέγκρι δεν έριξε στον αγώνα μόνο τον Ντιμπάλα, αλλά και τους Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζιόρτζιο Κιελίνι, που έδειξαν ότι οι τραυματισμοί τους ανήκουν στο παρελθόν.

Ενόψει Ατλέτικο Μαδρίτης, εξάλλου, η Γιουβέντους θα πρέπει να σταματήσει την παλινδρόμηση, αφού το 3-3 είναι ένα σκορ που δεν της ταιριάζει. Το βασικό αμυντικό δίδυμο έδειξε σε καλή κατάσταση ώστε να αποτρέψει κάτι τέτοιο και ο Ζοάο Κανσέλο συνέχισε στην οργιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται από τα μέσα της περσινής σεζόν.

Όταν, δε, οι αμυντικοί άρχισαν να κάνουν και τη δουλειά των επιθετικών, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα. Στο 17' ο Μπονούτσι έγραψε το 2-0 και όλα τελείωσαν για τους 'μπιανκονέρι', που πλέον δεν είχαν απέναντί τους τον άλλοτε αρχηγό της Φροζινόνε και κάτοχο διαρκείας της Γιουβέντους, Λεονάρντο Μπλανκάρντ, που στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Serie A το 2015 ισοφάρισε σε 1-1 στο 92'.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες ευκαιρίες, όμως το παιχνίδι δεν μπορούσε να λήξει με άλλο σκορ πλην του 3-0 και φυσικά ο Ρονάλντο έπρεπε να σκοράρει. Η εξέλιξη φυσιολογική. Στο 63ο λεπτό ο Κανσέλο έβγαλε μία κάθετη πάσα, ο Ροντρίγκο Μπεντανκούρ την προώθησε απευθείας στον Μάριο Μάντζουκιτς κι αυτός με τη σειρά του στον Ρονάλντο, ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τρίτο σερί παιχνίδι με ασίστ και γκολ, με συνέπεια να φτάσει τα 19 τέρματα σε 24 αγώνες και τις 8 ασίστ σε 24 αγώνες στο πρωτάθλημα. Και στις δύο κατηγορίες βρίσκεται στην κορυφή της λίστας στη Serie A και με τη Γιουβέντους να έχει 52 γκολ στο πρωτάθλημα, γίνεται φανερό ότι ο 34χρονος σούπερ σταρ έχει ανάμιξη σε πάνω από το 50% των τερμάτων της ομάδας.

Συνολικά, ο Ρονάλντο έχει 21 γκολ και 11 ασίστ σε 32 αγώνες με τους 'μπιανκονέρι', στους οποίους η Γιουβέντους έχει σημειώσει συνολικά 64 τέρματα, ήτοι έχει ανάμιξη ακριβώς στα μισά γκολ. Μάλιστα, δεν είναι όλα τα τέρματά στιλ... Φροζινόνε, υπάρχουν και πιο κρίσιμα. Μόνο ο Νεϊμάρ με την Παρί Σεν Ζερμέν και ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τη Λίβερπουλ έχουν περισσότερα νικητήρια γκολ φέτος από τον Ρονάλντο (9 έναντι 8).

Κι αν οι αριθμοί του αυτόνομα ίσως να μην λένε την αλήθεια, οι αριθμοί των... άλλων ίσως καταδεικνύουν ότι η καριέρα του Ρονάλντο δεν βρίσκεται στη δύση. Μόνο εκείνος και ο Λιονέλ Μέσι έχουν ανάμιξη σε περισσότερα από 25 γκολ πρωταθλήματος Big-5 φέτος.

Ακόμα και οι αριθμοί της Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύουν το έργο του στους 'μερένγκες'. Με την αναπάντεχη ήττα από τη Ζιρόνα στο 'Σαντιάγο Μπερναμπέου', η πρωταθλήτρια Ευρώπης έφτασε τις 7 ήττες στην Primera Division. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2008-2009, τη χρονιά πριν αγοράσει τον Ρονάλντο.

Πλέον, τα γκολ του Ρονάλντο είναι τόσα πολλά που χρειάζεται... βοήθεια στους πανηγυρισμούς. Ο Ντιμπάλα γιόρτασε το δικό του με το περίφημο 'Suiiii' του Πορτογάλου. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στη Μαδρίτη, όλοι έτρεξαν να αγκαλιάσουν τον Ρονάλντο μετά από το τέρμα του και αυτή η ατμόσφαιρα ενότητας έφερε τη Γιουβέντους στο +14 από τη Νάπολι (με αγώνα παραπάνω) από την 24η αγωνιστική.

Το σκουντέτο είναι δικό της και την Τετάρτη κόντρα στην Ατλέτικο θα επιχειρήσει να χαλάσει την παλινδρόμηση για να φτάσει ακόμα πιο κοντά στον στόχο για τον οποίο αποκτήθηκε ο Ρονάλντο για 100.000.00 ευρώ και που ανάγκασε τη διοίκηση της ομάδας να εκδώσει 5ετές ομόλογο αξίας 175.000.000 ευρώ προ ημερών, για να καλύψει τα άμεσα χρέη.

Ο αδυσώπητος χρόνος κάποια στιγμή θα υποτάξει τον Ρονάλντο και τους αριθμούς του, αλλά όχι φέτος. Ακόμα κι αν το κάνει, υπάρχει η λύση: στην Κ9 της Γιουβέντους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο τζούνιορ έχει 58 γκολ και 18 ασίστ σε 23 αγώνες...

Photo credits: AP Photo/Gregorio Borgia

News 24/7

24MEDIA NETWORK