Γιουβέντους: Ο ρυθμιστής Πογκμπά και οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού

Η πιθανή πώληση του Πολ Πογκμπά με ένα ποσό άνω των 100.000.000 θα αλλάξει κατά πολύ το μεταγραφικό πλάνο της Γιουβέντους. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για τη θέση, οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού και αυτοί που βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.

Γιουβέντους: Ο ρυθμιστής Πογκμπά και οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού

Έξι βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Νάπολι βρίσκεται η Γιουβέντους στη Serie A με επτά στροφές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Παρά το γεγονός όμως πως ο τίτλος ακόμη δεν έχει κρυφτεί, ήδη στο στρατόπεδο της "Γηραιάς Κυρίας" έχει αρχίσει ένας σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν.

Τα συμβόλαια που λήγουν

Αυτό που απασχολεί τη δεδομένη χρονική στιγμή τους ανθρώπους του συλλόγου, είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα συμβόλαια που λήγουν. Ο πρώτος που θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει είναι ο Μάρτιν Κάσερες. Ο 34χρονος Ουρουγουανός δεν είναι στα πλάνα του προπονητή του και το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί. Πιθανότερος προορισμός για τον Κάσερες δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι η Νάπολι.

Ο δανεισμός του Χουάν Κουαδράδο λήγει στις 30 Ιουνίου και η παραμονή του είναι ένα θέμα. Όταν η Γιουβέντους υπέγραψε με την Τσέλσι το προηγούμενο καλοκαίρι, οι δύο σύλλογοι είχαν βάλει μία ρήτρα που άγγιζε τα 20.000.000 σε περίπτωση που οι Ιταλοί ήθελαν να τον κρατήσουν μόνιμα. Ο παίκτης είναι από τα βασικά γρανάζια του Αλέγκρι, ωστόσο γίνονται προσπάθειες προκειμένου να πειστεί η Τσέλσι να ρίξει την τιμή του. Όλα θα εξαρτηθούν όμως και από το τι θα πει ο νέος προπονητής των "μπλε", Αντόνιο Κόντε.

Γιουβέντους: Ο ρυθμιστής Πογκμπά και οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού

Το συμβόλαιο του Αντρέα Μπαρτσάλι φτάνει επίσης προς το τέλος του. Αν και στα 34, ο Ιταλός προσφέρει λύσεις όποτε χρειάζεται στην άμυνα της "Γιούβε", ενώ την έχει υπηρετήσει πιστά τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες από τον ιταλικό Τύπο, αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν στο σύλλογο και γι' αυτό θέλουν να τον ανταμείψουν με νέο συμβόλαιο. Αυτό λογικά θα είναι διετές, αλλά και με μειωμένες αποδοχές. Ο Μπαρτσάλι πάντως θέλει να μείνει και να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Ο 22χρονος Γκαμπονέζος, Μάριο Λεμινά, μπορεί να μην έχει "βγάλει" μάτια με τις εμφανίσεις τους, ωστόσο τον πιστεύουν στη Γιουβέντους. Αποκτήθηκε δανεικός το καλοκαίρι από τη Μαρσέιγ και σε περίπτωση που ο σύλλογος θελήσει να τον κρατήσει μόνιμα θα πρέπει να δώσει περίπου 10.000.000 ευρώ.

Ο ίδιος ο νεαρός πάντως θέλει να μείνει και περιμένει την επίσημη πρόταση: "Η Γιουβέντους με εντυπωσίασε με την οργάνωση της και τη νοοτροπία της, η οποία είναι πραγματικά μοναδική. Η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθάει σε όλα, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν στο Μόναχο. Θέλω να παραμείνω μπιανκονέρο για πολλά χρόνια και να κατακτήσω πολλούς τίτλους με αυτή την ομάδα", δήλωσε.

Γιουβέντους: Ο ρυθμιστής Πογκμπά και οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού
Εβρά-Πογκμπά-Γιουβέντους

Ακόμη ένας παίκτης του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει τον Ιούνιο είναι και ο Πατρίς Εβρά. Αν και αρχικά έμοιαζε δύσκολο να παραμείνει ο 34χρονος Γάλλος μπακ, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε θετική εξέλιξη στις συζητήσεις και όπως όλα δείχνουν η Γιουβέντους θα του προσφέρει νέο διετές συμβόλαιο. Ο Εβρά έχει προτάσεις από Κίνα που ασφαλώς πολύ περισσότερα χρήματα και μένει να δούμε τι θα αποφασίσει.

Το συμβόλαιο του Μαρκίζιο μπορεί να μην λήγει, ωστόσο ο Ιταλός μέσος έχει μπει τον τελευταίο καιρό στο μπλοκάκι της Μπάγερν Μονάχου και ίσως κουνήσει μαντήλι. Σύμφωνα μάλιστα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι Βαυαροί είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μέχρι και 50.000.000 ευρώ (!) για να κάνουν δικό τους τον 30χρονος άσο.

Ο Πογκμπά ρυθμιστής

Η αλήθεια είναι πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα "καυτό" για τον Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος σούπερ σταρ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβός παίκτης στο ρόστερ της Γιουβέντους και φυσικά ενδεχόμενη πώλησή του μπορεί να γεμίσει τα ταμεία του συλλόγου με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αλλάζοντας όλο το πλάνο.

Οι "μπιανκονέρι" βέβαια δεν θα πάρουν καμία απόφαση μέχρι να τελειώσει το Euro 2016. Κι αυτό γιατί αν τυχόν η Γαλλία καταφέρει να φτάσει στην κορυφή και ο Πογκμπά πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις τότε η τιμή του θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Γιουβέντους: Ο ρυθμιστής Πογκμπά και οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού

Αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους καλύτερους -αν όχι ο καλύτερος- μέσος του πλανήτη. Η ομάδα που φέρεται να βρίσκεται πιο κοντά στην απόκτησή του είναι η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός γνωρίζει πολύ καλά τον Πογκμπά από την κοινή τους παρουσία στη Γιουβέντους και τον εμπιστεύεται. Ο 23χρονος Γάλλος μπορεί να ηγηθεί στην μεσαία γραμμή των "μπλε", αλλά η μεταγραφή του μόνο εύκολη δεν είναι.

Οι άνθρωποι της Γιουβέντους όπως έχουν τονίσει ρητά, δεν θα μπουν σε καμία διαπραγμάτευση με ένα ποσό κάτω των 100.000.000 ευρώ. Παράλληλα, υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι. Αναμένεται πολύ σκληρό πόκερ...

Οι πιθανοί αντι-Πογκμπά

Ακόμη είναι υποθετικά όσα συζητούνται στους διαδρόμους του "Juventus Stadium". Κι αυτό γιατί σε περίπτωση πώλησης του Πολ Πογκμπά τότε η "Γηραιά Κυρία" θα μπει στο παζάρι των μεταγραφών με άλλες βλέψεις και φυσικά γεμάτο πορτοφόλι.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τη μεσαία γραμμή ως αντι-Πογκμπά είναι ηχηρά και σίγουρα πολύ δύσκολες περιπτώσεις. Η μία περίπτωση έχει να κάνει με τον Αρτούρο Βιδάλ! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο Χιλιανός μέσος δεν θα έλεγε όχι σε μια επιστροφή του στο Τορίνο, μόλις ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του για χάρη της Μπάγερν Μονάχου.

Γιουβέντους: Ο ρυθμιστής Πογκμπά και οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού

Στο Μόναχο δεν έχει εγκλιματιστεί πλήρως, ενώ υπήρξαν και κάποια θέματα με τον προπονητή του, Πεπ Γκουαρντιόλα. Δεδομένου όμως του ότι ο Καταλανός κόουτς αποχωρεί το καλοκαίρι για την Μάντσεστερ Σίτι, μένει να δούμε τι άποψη θα έχει ο Κάρλο Αντσελότι που θα αναλάβει τα ηνία του βαυαρικού συλλόγου.

Ακόμη ένας που έχει προστεθεί στη λίστα της "Γιούβε" είναι ο Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι "ψάχνεται" για αποχώρηση καθώς δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ και ο νέος κόουτς δεν δείχνει να τον υπολογίζει. Εφόσον λοιπόν μπει πωλητήριο στον 32χρονο Τουρέ, τότε η Γιουβέντους θα μπει γερά στο παιχνίδι.

Οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού

Ανεξάρτητα όμως από το αν φύγει ο Πογκμπά ή όχι, η Γιουβέντους χρειάζεται ενίσχυση μεσοεπιθετικά. Οι μέσοι που βρίσκονται στο υπάρχον ρόστερ (Στουράρο, Παντοΐν) δεν πείθουν με την απόδοσή τους, κάτι που έχει κάνει τον Αλέγκρι να εξετάζει πιθανούς στόχους ενόψει καλοκαιριού.

Η αλήθεια είναι πως στην Τσέλσι βρίσκονται δύο παίκτες που αρέσουν αρκετά στον Ιταλό και περιμένει να δει το... ξεσκαρτάρισμα που θα κάνει ο Κόντε προκειμένου να κινηθεί. Ο λόγος για τους Γουίλιαν και Όσκαρ, οι οποίοι έχουν προστεθεί στο μπλοκάκι της "Γιούβε", με τους Ιταλούς να τους παρακολουθούν στενά.

Γιουβέντους: Ο ρυθμιστής Πογκμπά και οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού

Και φτάνουμε στο κομμάτι της επίθεσης που εκεί θα εξαρτηθούν πολλά από την παραμονή ή όχι του Άλβαρο Μοράτα. Στη συμφωνία που είχε κάνει η Γιουβέντους με τη Ρεάλ το 2014, είχε μπει ειδική ρήτρα που επέτρεπε στους Μαδριλένους να τον αποκτήσουν με ένα ποσό μεταξύ 20.000.000 και 30.000.000 ευρώ μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισπανικά, αλλά και τα ιταλικά ΜΜΕ, η ομάδα του Ζιντάν θέλει να αγοράσει τον Μοράτα (εφόσον έχει το δικαίωμα) και στη συνέχεια να τον πουλήσει σε οποιαδήποτε ομάδα δώσει τα περισσότερα χρήματα!

Στόχος των "μερένγκες" είναι η πώληση του ποδοσφαιριστή στην Άρσεναλ, η οποία με το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο να γεμίζει τα ταμεία από το 2016, θα είναι σε θέση να πληρώσει ένα ποσό κοντά στα 50.000.000 ευρώ.

Γιουβέντους: Ο ρυθμιστής Πογκμπά και οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού

Ο πρώτος επιθετικός που φαίνεται πως οδεύει προς Τορίνο είναι ο Ντομένικο Μπεράρντι της Σασουόλο. Μέρος των δικαιωμάτων του 22χρονου Ιταλού ανήκουν άλλωστε στη "Γιούβε", κάτι που απλοποιεί κάπως τη μεταγραφή του.

Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος στόχος για την επίθεση, μοιάζει να είναι ο Έντισον Καβάνι της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ουρουγουανός έχει υψηλό κασέ και είναι "τσουχτερός" (άνω των 35.000.000 ευρώ η τιμή του), όμως δεν περνάει καλά στο Παρίσι και θέλει να μετακομίσει σε μια ομάδα που θα έχει ρόλο πρωταγωνιστή. Βέβαια πρέπει να δούμε και το αν τελικά ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αποτελέσει παρελθόν από το γαλλικό σύλλογο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Καβάνι θα έχει περισσότερες ευθύνες και ηγετικό ρόλο.

Γιουβέντους: Ο ρυθμιστής Πογκμπά και οι στόχοι ενόψει καλοκαιριού

Όπως και να 'χει όσο οι μέρες περνούν και βαδίζουμε προς το τέλος των εγχώριων πρωταθλημάτων θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει όλο και περισσότερο το τοπίο. Οι άνθρωποι της Γιουβέντους εξετάζουν λεπτομερώς κάθε πιθανό στόχο και την κατάλληλη στιγμή ετοιμάζονται να "χτυπήσουν". Θα καταφέρουν να γίνουν η μεγάλη "έκπληξη" της μεταγραφικής περιόδου; Έχουμε καιρό να το δούμε...

Για περισσότερα μεταγραφικά τα λέμε και στο twitter:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λίβερπουλ εμπιστευτικό: Τα πλάνα του Κλοπ ενόψει της νέας σεζόν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK