Μπουφόν: "Αυτά που κάνει ο Νόιερ, τα έκανα στην Πάρμα του Μαλεζάνι"

Mε δηλώσεις του σε γαλλικό μέσο, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν αποκάλυψε ότι θα ήθελε να παίξει για δύο χρόνια ακόμα ποδόσφαιρο, ενώ δεν δίστασε να πετάξει την μπηχτή του στον Μάνουελ Νόιερ.

Μπουφόν: "Αυτά που κάνει ο Νόιερ, τα έκανα στην Πάρμα του Μαλεζάνι"
© SALVATORE GIGLIO/GIGLIOSTUDIOS SNC AGENCY

"Μετά από αυτή τη χρονιά, θα αγωνιστώ για δύο ακόμα σεζόν πριν σταματήσω. Δεν θέλω να παίζω μετά από τα 40 μου χρόνια αλλά θέλω να φτάσω να παίζω στα 40 μου χρόνια όπως βλέπω τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή.

Έχω μπόλικη εμπειρία αλλά δεν θέλω να προπονώ. Μάλλον μου αρέσει ο ρόλος του εκλέκτορα. Είμαι φιλόδοξος. Εάν κάνω κάτι θα είναι με την σκέψη να φτάσω ψηλά: χωρίς αυτό σταματάς να ζεις", δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλική ιστοσελίδα "So Foot" ο 38χρονος Τζανλουίτζι Μπουφόν και συνέχισε:

"Θα πήγαινα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ ή η Κίνα, που έχουν μεγάλες προοπτικές λόγω του μεγάλου πληθυσμού τους και μέσα σε μία ντουζίνα χρόνια θα μπορούσα να πετύχουν", τόνισε αρχικά ο 38χρονος πορτιέρε, ο οποίος δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του σε άλλη ομάδα πλην της Γιουβέντους.

"Ακόμα και αν μου προσέφεραν τα διπλάσια χρήματα αλλού, εγώ θα μείνω για μία ζωή στη Γιούβε. Το να είμαι μέρος της με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος. Επειδή έχει αξία. Και κάποιες αξίες μοιάζουν στη σημερινή εποχή να είναι εκτός μόδας".

Ο Μπουφόν δεν δίστασε στην ίδια συνέντευξη να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μάνουελ Νόιερ: "Αυτά που κάνει, εγώ τα έκανα ήδη στην Πάρμα του Μαλεζάνι.

Είχα πάντα την προδιάθεση να παίζω με τη μπάλα στα πόδια. Την πραγματική καινοτομία την εισήγαγε η Μπαρτσελόνα μία δεκαετία πριν, ενσωματώνοντας τον τερματοφύλακα στη δημιουργία του παιχνιδιού".

Ενώ για το αν η ιταλική σχολή τερματοφυλάκων απάντησε: "Εάν κάνουμε 100 αποκρούσεις και ένα λάθος, για μία εβδομάδα όλοι θα μιλούν για το λάθος που έκανες και αυτό σε τρελαίνει.

Στο εξωτερικό όμως μπορείς να κάνεις ένα λάθος και να συνεχίσεις ήρεμος. Στην Ιταλία αν κάνεις ένα λάθος την... πάτησες. Όσοι βρισκόμαστε στην κορυφή είμαστε πολύ δυνατοί στο μυαλό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK