"Ντοπέ ο Ιμπραχίμοβιτς"

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις πρώην γιατρού της εθνικής Σουηδίας, που υποστηρίζει ότι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ήταν ντοπέ.

"Ντοπέ ο Ιμπραχίμοβιτς"
Ιμπραχίμοβιτς

Μία σοβαρότατη καταγγελία πραγματοποίησε πρώην μέλος του ιατρικού επιτελείου της εθνικής Σουηδίας για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Ουλφ Κάρλσον μίλησε σε πάνελ για το ντόπινγκ και η εφημερίδα " Nya Wermlands-Tidningen" της πατρίδας του μετέφερε τα λεγόμενά του, σύμφωνα με τα οποία ο αρχισκόρερ της σκανδιναβικής χώρας έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες όσο καιρό ανήκε στη Γιουβέντους.

"Σε μόλις έξι μήνες στη Γιουβέντους είχε αποκτήσει δέκα κιλά ήδη. Νομίζω ότι ήταν ντόπινγκ. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω", δήλωσε αρχικά ο Σουηδός.

Ο 34χρονος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είχε αποκτηθεί από τους "μπιανκονέρι" το καλοκαίρι του 2004, έναντι 16.000.000 ευρώ από τον Άγιαξ. Δύο χρόνια αργότερα και μετά από την κατάκτηση ισάριθμων πρωταθλημάτων, πήρε μεταγραφή στην Ίντερ λόγω του σκανδάλου Calciopoli.

"Πιστεύω ότι αυτή ήταν η κουλτούρα της Γιουβέντους εκείνη την περίοδο. Είχαν έναν γιατρό που τιμωρήθηκε για 22 μήνες", πρόσθεσε για τον πρώην γιατρό του συλλόγου, Ρικάρντο Αγκρίκολα, που καταδικάστηκε το 2004, ωστόσο στη συνέχεια η ποινή του παραγράφηκε.

Ο Κάρλσον αναφέρθηκε και σε ακόμα έναν Σουηδό ποδοσφαιριστή που πέρασε από τη "γηραιά κυρία" το 2008-2009, τον μέσο Άλμπιν Έκνταλ: "Ακόμα και ο Έκνταλ (σ.σ. έπαιρνε ουσίες), αφού πήρε οκτώ κιλά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους μπιανκονέρι".

Μετά από τον σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις αυτές, η " Sportbladet επικοινώνησε με τον Κάρλσον, ο οποίος στήριξε την άποψή του: "Δεν έχω να ξανασκεφτώ κάτι. Είχαμε μία συζήτηση για τις αρνητικές συνέπειες του ντόπινγκ στον αθλητισμό και υπογραμμίσαμε τι συνέβη στη Γιουβέντους τη δεκαετία του 2000. Δεν κατηγορώ κανέναν, δεν απευθύνομαι στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, που ήταν απλά ένα παράδειγμα".

"Θα μηνύσουμε τον Κάρλσον"

Ο μάνατζερ του Ιμπραχίμοβιτς, Μίνο Ραϊόλα, μίλησε στη σουηδική εφημερίδα " Expressen", όπου εξήγησε ότι ο πελάτης του θα κινηθεί νομικά κατά του Κάρλσον.

"Θα τον μηνύσουμε. Δεν είμαι ειδικός, αλλά έχουμε έναν Σουηδό δικηγόρο. Δεν λέμε ποιος είναι. Αυτό θα βγει αργότερα", τόνισε αρχικά.

"Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που μισούν. Ίσως είναι ένας πρώην αθλητής που απέτυχε, ίσως ζηλεύει. Αυτός ο άνθρωπος έκανε ένα μεγάλο λάθος. Είχε μία ζωή πριν από αυτήν τη δήλωση, θα έχει μία άλλη μετά από αυτήν τη δήλωση. Διαδίδει ψεύδη".

"Είχαμε πάμπολλους ελέγχους ντόπινγκ. Ο Ζλάταν ελέγθηκε 15-20 φορές, όλη την ώρα (σ.σ. την επίμαχη περίοδο). Είναι γελοίο. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είναι αλήθεια. Σε όλους τους συλλόγους που έχει πάει ο Ζλάταν, δεν πήρε ούτε ασπιρίνη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK