Ο Ρονάλντο κάνει σεζόν (και ρεκόρ)... CR7 στη Γιουβέντους

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε ακόμα ένα γκολ τη φετινή σεζόν και κατέρριψε ιστορικό ρεκόρ σκοραρίσματος στη Γιουβέντους στα πρώτα 16 παιχνίδια του με την ομάδα.

Ο Ρονάλντο κάνει σεζόν (και ρεκόρ)... CR7 στη Γιουβέντους
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέτυχε να σκοράρει στα πρώτα 3 παιχνίδια του με τη Γιουβέντους. Στα επόμενα 10 κατέρριψε ρεκόρ σκοραρίσματος όλων των εποχών για τον σύλλογο.

Αυτός είναι ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος μέσα σε 7 χρόνια ξεπέρασε τα γκολ του Ραούλ στη Ρεάλ Μαδρίτης κι έγινε αρχισκόρερ του κορυφαίου ποδοσφαιρικού συλλόγου του πλανήτη, με τους τόσους διάσημους (και παραγωγικούς) επιθετικούς.

Αυτήν τη στιγμή, είναι σε τροχιά να κάνει το ίδιο και στη 'γηραιά κυρία' κι αν δεν ήταν 33 ετών, τότε σίγουρα θα προλάβαινε.

Προς το παρόν, με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη ΣΠΑΛ, στη νίκη 2-0 της Γιουβέντους στο Τορίνο, έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου που σκοράρει 9 φορές (έχει και 6 ασίστ) στις πρώτες 13 αγωνιστικές της Serie A από τη σεζόν 1968-1969 και τον Πιέτρο Αναστάζι.

Μαζί με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League, έφτασε τα 10 γκολ μέσα σε μόλις 16 αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι έγινε ο παίκτης που έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων πιο γρήγορα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στην 121ετή ιστορία του συλλόγου.

Το ρεκόρ κατείχε μέχρι σήμερα ο Φιλίπο Ιντζάγκι με 18 αγώνες, ενώ άλλοι σπουδαίοι επιθετικοί των τελευταίων ετών βρίσκονται αρκετά πιο πίσω. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν χρειάστηκε 20 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για να φτάσει τα 10 γκολ, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ 29 αγώνες και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς 30 αγώνες.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

News 24/7

24MEDIA NETWORK