To "μάντρωμα" που έκανε πρωταθλήτρια την Γιουβέντους!

Η απόφαση του Αντρέα Στραματσόνι να κλειδαμπαρώσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε ξενοδοχείο μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ φέρνει θύμησες στους Ιταλούς. Το Contra.gr θυμίζει το αντίστοιχο παράδειγμα της Γιουβέντους που την οδήγησε πέρυσι σε έναν ιστορικό θρίαμβο!

To "μάντρωμα" που έκανε πρωταθλήτρια την Γιουβέντους!

Αυτή την εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν θα είναι απόλυτα ελεύθεροι αφού κατόπιν απόφασης των Αντρέα Στραματσόνι και Γιάννη Αλαφούζου θα κοιμούνται σε ξενοδοχείο τα βράδια, πιθανότατα μέχρι το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην "Λεωφόρο". Ο Ιταλός τεχνικός προχώρησε σε αυτό το ακραίο μέτρο, μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο που άφησε τους "πράσινους" επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή, προκειμένου να... ταρακουνήσει άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα και η ομάδα του να παρουσιαστεί συσπειρωμένη και χαλυβδωμένη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, με την απόφαση πάντως αυτή να σχολιάζεται αρνητικά από τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου και του Τύπου.

Είναι λογικό να υπάρχει δυσπιστία ως προς τα αποτελέσματα που θα φέρει αυτό το μέτρο αφού παραπέμπει σε άλλες εποχές και σίγουρα όχι στο 2016, ωστόσο υπάρχει το παράδειγμα μίας μεγάλης ομάδας του εξωτερικού που έκανε το ίδιο ακριβώς πράγμα που έκανε ο Αντρέα Στραματσόνι και όχι μόνο ευεργετήθηκε αλλά έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της. Αυτή είναι η... Γιουβέντους, με πολλούς οπαδούς της να θυμούνται πως το σύνθημα για την αντεπίθεση την περασμένη σεζόν όπου όλοι την θεώρησαν ξοφλημένη από ένα σημείο και έπειτα, δόθηκε όταν ο Μάσιμο Αλέγκρι πήρε τη δύσκολη απόφαση να "μαντρώσει" τους παίκτες του σε ξενοδοχείο!

To "μάντρωμα" που έκανε πρωταθλήτρια την Γιουβέντους!

Πάμε να θυμηθούμε τι έγινε τότε στη γειτονική χώρα... 28 Οκτωβρίου 2015 και η Γιουβέντους περνάει ένα ακόμα δύσκολο βράδυ στο ξεκίνημα της σεζόν 2015-16 στη Serie A αφού χάνει με 1-0 στο "Mapei Stadium" από την Σασουόλο και βλέπει τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Ρόμα να εκτοξεύεται στους 11 βαθμούς αλλά και να βρίσκεται στο -9 από τις Νάπολι, Ίντερ και Φιορεντίνα! Τότε όλα έμοιαζαν μαύρα και άραχνα για τους τετράκις πρωταθλητές Ιταλίας, αφού μετά από τη θριαμβευτική σεζόν 2014-15 όπου κατέκτησαν το νταμπλ και έφτασαν μέχρι τον τελικό του Champions League (έχασαν 3-1 από την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο), είχαν φτάσει στο σημείο... μηδέν, έχοντας μαζέψει μόλις 12 πόντους μετά από τις πρώτες 10 αγωνιστικές!

"Τα ελαφρυντικά δεν πρέπει να γίνονται ποτέ άλλοθι. Χρειάζεται αλλαγή συμπεριφοράς αμέσως", σχολίασε άμεσα στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (ναι, εκεί οι άνθρωποι του αθλητισμού μπορούν να χρησιμοποιούν τα social media χωρίς να αποτελεί "είδηση") μετά την ήττα από την Σασουόλο, για να αναφέρει κατόπιν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε:

"Μας έλειψε το αίσθημα της ευθύνης κυρίως στο ξεκίνημα που μας έβαλαν κάτω από πίεση. Κάναμε πάρα πολλά λάθη, σε ένα από αυτά δεχτήκαμε γκολ, σε ένα άλλο μείναμε με 10 παίκτες. Ήμασταν πάρα πολύ νευρικοί και δεν υπήρχε λόγος για να είμαστε έτσι.

REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - OCTOBER 28: Domenico Berardi of US Sassuolo Calcio battles for the ball with Paul Pogba of Juventus FC during the Serie A match between US Sassuolo Calcio and Juventus FC at Mapei Stadium - Città del Tricolore on October 28, 2015 in Reggio nell'Emilia, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - OCTOBER 28: Domenico Berardi of US Sassuolo Calcio battles for the ball with Paul Pogba of Juventus FC during the Serie A match between US Sassuolo Calcio and Juventus FC at Mapei Stadium - Città del Tricolore on October 28, 2015 in Reggio nell'Emilia, Italy. (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images) GETTY IMAGES

Θα βγούμε από αυτή την κατάσταση όλοι μαζί ξεκινώντας από το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής και το ματς στο Champions League. Δεν κατηγορώ κάποιον μεμονωμένα, η κατηγορία πηγαίνει σε όλους, ο πρώτος υπεύθυνος είμαι εγώ".

Τα ακόμα "καλύτερα" πάντως ήρθαν μετά τη συνέντευξη Τύπου, καθώς υπήρχε σύσκεψη κορυφής στην Γιουβέντους στην οποία συμμετείχαν ο Αλέγκρι μαζί με τον γενικό διευθυντή Τζουζέπε Μαρότα και τον αθλητικό διευθυντή Φάμπιο Παρατίτσι, για να αποφασίσουν πως η πλέον κατάλληλη λύση είναι το... ξενοδοχείο!

To "μάντρωμα" που έκανε πρωταθλήτρια την Γιουβέντους!

"Θα προπονηθούμε, θα πάμε στο ξενοδοχείο, μετά θα προπονηθούμε ξανά. Έτσι θα είναι τα πράγματα μέχρι το Σάββατο και το ντέρμπι με την Τορίνο. Η κατάσταση είναι δύσκολη, θα πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί. Θα τα καταφέρουμε", ξεκαθάρισε ο τεχνικός των "μπιανκονέρι", θέλοντας να δώσει το στίγμα της νέας κατάστασης.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, η κίνηση της Γιουβέντους τον Οκτώβριο του 2015 ήταν μία ύστατη προσπάθεια για να αναστρέψει το πολύ βαρύ κλίμα που υπήρχε στο Πιεμόντε, κάτι που πάνω-κάτω ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δείχνει να έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και ψάχνει εναγωνίως φως στην άκρη του τούνελ. Το εντυπωσιακό όμως στην περίπτωση της "βέκια σινιόρα" είναι πως όχι μόνο την ωφέλησε εκείνο το "σφίξιμο των λουριών" αλλά αποδείχτηκε και ευεργετικό αφού από εκείνο το σημείο και έπειτα έκανε ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ντεμαράζ που την οδήγησε ουσιαστικά στην κατάκτηση του πέμπτου σερί σκουντέτο και του πιο "γλυκού" από τα τέσσερα προηγούμενα.

To "μάντρωμα" που έκανε πρωταθλήτρια την Γιουβέντους!

Ενώ όλοι την είχαν ξεγράψει από τη μάχη του τίτλου θεωρώντας πως δεν θα μπορούσε να σηκωθεί από το καναβάτσο μετά από τα διαδοχικά χτυπήματα που δεχόταν στις πρώτες 12 αγωνιστικές, εκείνη έβγαλε την πρώτη αντίδραση στο ντέρμπι με την Τορίνο (νίκη 2-1 με γκολ του Χουάν Κουαδράδο στο 93'!) για να φτάσει το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα στον αριθμό "15" μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου!

Στα 26 ματς πρωταθλήματος που έδωσε μετά το "χαστούκι" από την Σασουόλο, πανηγύρισε 25 νίκες (!) και 1 ισοπαλία, με την επόμενη ήττα να έρχεται στις 8 Μαΐου 2016 από την Ελλάς Βερόνα, όταν και είχε ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η πορεία προς το 5ο σερί σκουντέτο ξεκίνημα από ένα... μάντρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στους παίκτες τα 'χωσε ο Στραματσόνι
Κίνηση άλλων εποχών: Μάντρωμα στο ξενοδοχείο μέχρι νεωτέρας. Μένει ο "Στράμα"
Ο Βιγιαφάνιες "έκλεψε" το βαθμό από τον Πανιώνιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK