Serie A recap: Ο Ικάρντι νικάει τον Ιγκουαΐν έστω και σε Derby della Madonnina

Ο Μάουρο Ικάρντι σημείωσε το νικητήριο τέρμα της Ίντερ στο ντέρμπι με τη Μίλαν στο 93'. Ήταν ακόμα μία νίκη επί του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, έστω κι αν δεν μπορεί να τον νικήσει και στην εθνική Αργεντινής.

Serie A recap: Ο Ικάρντι νικάει τον Ιγκουαΐν έστω και σε Derby della Madonnina
AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο περίλυπος Τζενάρο Γκατούζο έλεγε μετά από τον αγώνα πως 'η Ίντερ το δικαιούτο περισσότερο από εμάς, όμως αν τελείωνε 0-0, τότε θα υπήρχαν ορισμένα θετικά'. Πώς θα γινόταν αυτό όταν είχε μόνο ένα εύστοχο σουτ είναι απορίας άξιο. Όπως και από τη στιγμή που μετά από 9 αγωνιστικές στη Serie A, η Μίλαν είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κρατήσει το μηδέν ακόμα σε κάποιο παιχνίδι.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα κράτησε απαραβίαστη την εστία του για 92 λεπτά αργότερα, αλλά μετά... έφυγε από αυτήν. Μία ανεξήγητη έξοδος του νεαρού τερματοφύλακα και μία κακή αντίδραση του Ματέο Μουσάκιο έδωσαν την ευκαιρία στον Μάουρο Ικάρντι να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα στους 'νερατζούρι', να δώσει τη νίκη στην ομάδα του σε Derby della Madonnina με γκολ στις καθυστερήσεις.

Πέρυσι, την ίδια εποχή, σημείωσε χατ τρικ σε ένα εντυπωσιακό ντέρμπι με γηπεδούχο την Ίντερ. Το τελευταίο γκολ ήταν με πέναλτι το 90', διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Η Ίντερ πήρε ξανά φέτος μία νίκη στις καθυστερήσεις έστω κι αν ο capitano της πραγματοποίησε μόλις 15 επαφές της μπάλας σε όλο το παιχνίδι. Η τελευταία εξ αυτών, η καρφωτή κεφαλιά στην άδεια εστία των 'ροσονέρι', έφερε την πολυπόθητη νίκη.

Δεν ήταν το πρώτο γκολ του στον αγώνα, ωστόσο το προηγούμενο ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ματία Βεσίνο σε σέντρα του Μαρσέλο Μπρόζοβιτς. Ο Μουσάκιο είχε κι αυτός ένα ακυρωθέν γκολ για τον ίδιο λόγο, ενώ η Ίντερ είχε και δοκάρι σε προσπάθεια του Στέφαν ντε Φράι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, όμως. Μπορεί να μην είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά το παραδέχθηκε και ο Γκατούζο. 'Συνολικά, πρέπει να πούμε ότι η Ίντερ έκανε περισσότερα πράγματα από εμάς', δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

Η σύγκριση των δύο... επικηρυγμένων Αργεντινών επιθετικών μετά από τον αγώνα, δεν συμφωνεί. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν είχε μία τελική προσπάθεια παραπάνω από τον Ικάρντι και έβγαλε 3 πάσες κλειδιά. Ο Ικάρντι είχε 100% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, αλλά σε μόλις 10 προσπάθειες, με τον Ιγκουαΐν να έχει συνολικά 7 μεταβιβάσεις σε 9 προσπάθειες. Ο Ιγκουαΐν είχε 9 επαφές παραπάνω με την μπάλα, ενώ ο Ικάρντι πραγματοποίησε και ένα τάκλιν.

Αυτό που τελικά έλειπε από τον πρώτο σκόρερ της Serie A την τελευταία πενταετία με 111 τέρματα ήταν το... γκολ. Αυτό που βρήκε ο δεύτερος σκόρερ της Serie A την τελευταία πενταετία με 100 τέρματα και έπιασε τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα στα 4 γκολ φέτος.

'Το να νικάς με αυτόν τον τρόπο στο 93', το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό', δήλωσε μετά από το τέλος του αγώνα ο πρωταγωνιστής της Ίντερ, με την οποία 'σφράγισε' την 7η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, πριν ταξιδέψει στην Καταλονία για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα για το Champions League. Στην ομάδα που ανήκε (έστω και στις ακαδημίες) μέχρι το 2011 και όπου θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο, αντιμετωπίζοντας τον Ιγκουαΐν της Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα clasico το 2012.

Ο Ικάρντι επέλεξε τη Σαμπντόρια, επέλεξε να γίνει συμπαίκτης, φίλος και 'μαθητής' ενός άλλου πρώην Αργεντινού φορ της Μπαρτσελόνα, του Μάξι Λόπες, επέλεξε να πλαγιάσει με τη σύζυγό του, Γουάντα Νάρα, επέλεξε να την παντρευτεί και να κάνει παιδιά μαζί της, επέλεξε να πάει στην Ίντερ και επέλεξε να αφήνει τέτοιες μοναδικές στιγμές για το τέλος των Derby della Madonnina. Ακόμα κι αν οι επιλογές του τον διατηρούν στη 'σκιά' του Ιγκουαΐν στην εθνική Αργεντινής...

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

News 24/7

24MEDIA NETWORK