Το 48% της Μίλαν στον Μπι Ταετσαουμπόλ

Ιστορική μέρα για τη Μίλαν, αφού ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να είπε το "ναί" στον Μπι Ταετσαουμπόλ για το 48% των μετοχών της Μίλαν, ανατρέποντας τα δεδομένα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Το 48% της Μίλαν στον Μπι Ταετσαουμπόλ
Μπερλουσκόνι-Μπι Ταετσαουομπόλ-Μίλαν

Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπι Ταετσαουμπόλ φέρονται να συμφώνησαν για την παραχώρηση του 48% του μετοχικού πακέτου της Μίλαν έναντι 480.000.000 ευρώ, όπως μεταδίδουν όλα τα ιταλικά ΜΜΕ από το απόγευμα της Παρασκευής, μεταξύ των οποίων κι η " Gazzetta dello Sport".

Η δεύτερη συνάντηση των δύο επιχειρηματιών στη βίλα Σαν Μαρτίνο του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας "καρποφόρησε" και όλα δείχνουν ότι στις 8 εβδομάδες αποκλειστικών διαπραγματεύσεων ,μεταξύ των Ιταλών και των υποψήφιων αγοραστών, οι "ροσονέρι" θα γυρίσουν σελίδα στην ιστορία τους.

Οι δύο πλευρές εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνουν μεταξύ άλλων ότι "ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος, και ο κ. Ταετσαουμπόλ, εργάζονται για να κατασκευάσουν μαζί ένα μεγάλο και φιλόδοξο οικονομικό και αθλητικό πρότζεκτ, ώστε να επαναφέρουν τη Μίλαν στο μέγιστο επίπεδο του ιταλικού και διεθνούς ποδοσφαίρου".

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και σε αυτήν βρέθηκε τόσο η εκτελεστική διευθύντρια του συλλόγου, Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, όσο και η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, πρόεδρος της μητρικής εταιρίας της Μίλαν και "ναυαρχίδα" των επιχειρήσεων της οικογένειας " Fininvest".

Η παρουσία των δύο κορών του "καβαλιέρε" στις συζητήσεις που διήρκεσαν από τις 16:07 μέχρι τις 17:11 αποδεικνύουν τη σημασία των εξελίξεων, μετά από έναν μήνα στασιμότητας, εξαιτίας του "όχι" που είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις αρχικές προτάσεις.

Ο Ταϊλανδός broker επέστρεψε στην Ιταλία το απόγευμα της Παρασκευής και το βράδυ της ίδιας ημέρας δείπνησε σε κέντρο του Μιλάνου με τον Νέλιο Λούκας, στέλεχος της επενδυτικής φίρμα " Doyen" που τον υποστηρίζει οικονομικά και προσωπικός αθλητικός σύμβουλος.

Την ίδια στιγμή, στο Αρκόρε όπου βρίσκεται η έπαυλη του Μπερλουσκόνι, ο 79χρονος Ιταλός μεγιστάνας είχε προσκαλέσει τους σημαντικότερους παράγοντες της " Fininvest" και είχε σε ανοιχτή τηλεφωνική ακρόαση την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι.

Η βραδινή πρόταση του κ. Μπι, όπως έχει γίνει γνωστός ο Ταϊλανδός, αφορούσε το 100% των μετοχών της Μίλαν, έναντι 1.000.000.000 ευρώ.

Ο Μπερλουσκόνι ανέλυσε τα δεδομένα και απάντησε αρνητικά, εξηγώντας ότι στην παρούσα στιγμή δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει την πλειονότητα των μετοχών του συλλόγου.

Ο Μπι Ταετσαουμπόλ αποχώρησε από την έπαυλη λίγο μετά από τα μεσάνυχτα, αλλά επανήλθε μία ημέρα νωρίτερα και αυτήν τη φορά κατάφερε να πείσει την οικογένεια να παραχωρήσει ένα μέρος των μετοχών.

Διαβάστε ακόμη

Αρνήθηκε πρόταση 1 δισ. ευρώ για την αγορά της Μίλαν ο Μπερλουσκόνι

News 24/7

24MEDIA NETWORK