Τα 'Gattuso Out' γίνονται πιο ισχυρά από την προσωπικότητα και τις ιδέες του

Η Μίλαν πέταξε ακόμα δύο 'σίγουρους' πόντους και ο Τζενάρο Γκατούζο κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τόσο από τους δημοσιογράφους όσο και από τους φιλάθλους. To recap της Serie A.

Τα 'Gattuso Out' γίνονται πιο ισχυρά από την προσωπικότητα και τις ιδέες του
AP PHOTO/LUCA BRUNO

'Πρέπει να αντιληφθούμε την αιτία του blackout', έλεγε ο Τζενάρο Γκατούζο μετά από το 2-2 με την Αταλάντα. 'Παίξαμε μόνο στο 1ο ημίχρονο', εξηγούσε ο Σούσο. Για ακόμα μία αγωνιστική η Μίλαν πέταξε βαθμούς στα 'σκουπίδια'. Την προηγούμενη, η Κάλιαρι πίεσε 20 λεπτά και βρήκε ένα γκολ. Τώρα, η Αταλάντα πίεσε ένα δεκάλεπτο και ισοφάρισε σε 1-1 με τον Αλεχάντρο Γκόμες και πίεσε σε μία φάση στο τέλος και ισοφάρισε ξανά, με τον Εμανουέλε Ριγκόνι στο τελικό 2-2.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο Ιταλός τεχνικός. Αυτήν τη φορά, παύει να είναι σύμπτωση και γι' αυτό ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου. ' Έβαλα τον Τιεμουέ Μπακαγιοκό για να ελέγξουμε το κέντρο', υποστήριξε, όταν κλήθηκε να μιλήσει για την αντικατάσταση του Τζιάκομο Μποναβεντούρα, ο οποίος είχε καλή απόδοση.

Οι 'ροσονέρι', όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια που προηγήθηκαν, δεν ' ήλεγξαν το κέντρο', απλά κάθισαν πίσω μετά από το γκολ του Μποναβεντούρα στο 61'. Και το πλήρωσαν. ' Έπρεπε να μην επαναπαυτούμε στο προβάδισμα', πρόσθεσε ο Γκατούζο, με σαφή διάθεση κριτικής προς τους παίκτες του, οι οποίοι στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα δεν έκαναν καλά καλά ούτε φάση, μέχρι το δοκάρι του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 86'.

Ο Αργεντινός, από την πλευρά του, σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι και μάλιστα μόλις στο 2ο λεπτό. Ήταν το πρώτο τέρμα του στο Σαν Σίρο και αποθεώθηκε από 50.000 θεατές που βρέθηκαν στην κερκίδα. Για ακόμα μία φορά, όμως, ήταν αρκετά μόνος στις κρίσιμες στιγμές. Όταν αντικαταστάθηκε ο Μποναβεντούρα, ο Λούκας Μπίγλια δεν μπορούσε να τον βρει και ο Φρανκ Κεσιέ ήταν σε πολύ κακή μέρα για να βοηθήσει δημιουργικά.

Το πρόβλημα παρέμεινε στην άμυνα, η οποία σε τέσσερις αγώνες δέχθηκε επτά τέρματα. Ο Ματία Καλντάρα (όπως και ο Πάτρικ Κουτρόνε) απουσίαζαν από την αποστολή λόγω τραυματισμού και ο Ματέο Μουσάκιο δεν αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις.

Αυτές αλλάζουν, όπως εξήγησε ο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου. ' Θα προτιμούσα να μην παίζουμε καλά, αλλά να έχουμε περισσότερους βαθμούς', σχολίασε για την εικόνα της ομάδας, η οποία προς το παρόν πασχίζει κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, εκεί που ακόμα και ο ίδιος ο σκληροτράχηλος βετεράνος δεν έχει κατορθώσει να εμφυσήσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του που κατείχε ως παίκτης.

Ήδη τα 'Gattuso Out' στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται πιο συχνά από ποτέ. Η Μίλαν έχει ένα σχετικά εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια (που περιλαμβάνει και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις 4 Οκτωβρίου), στα οποία θα προσπαθήσει να καλύψει τους τέσσερις βαθμούς που πέταξε απέναντι σε... σχετικά εύκολους αντιπάλους. Αν δεν τα καταφέρει, ούτε ο Πάολο Μαλντίνι ούτε ο Λεονάρντο θα μπορέσουν να σώσουν τον Γκατούζο, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική ισοφαρίζει τα παιχνίδια του Φιλίπο Ιντζάγκι στον πάγκο του συλλόγου (40) και χρειάζεται ακόμη οκτώ για να πιάσει τον τεχνικό διευθυντή του, αν δεν τον έχει απολύσει νωρίτερα...

Σημειώσεις

> Ο Ζερβίνιο έδειξε τα πρώτα ψήγματα στην αναμέτρηση με τη Γιουβέντους. Μπορεί τότε να μην σκόραρε, όμως το έκανε τώρα. Ο τρόπος; Εντυπωσιακός. Κούρσα 40 μέτρων, αποφυγή αντιπάλων και γκολ. Ένα φανταστικό σλάλομ που χάναμε όσο ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού αγωνιζόταν στην Κίνα.

> Η Ρόμα έχασε την ψυχή της ομάδας, τον Τζιόρτζι Ρόσι, ο οποίος εργαζόταν στα αποδυτήρια από το 1957 μέχρι το 2012 για τον σύλλογο και ο οποίος πέθανε το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 87 ετών. Οι παίκτες ταξίδεψαν στην Μπολόνια κι αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, το κοινό ετοίμασε πανό αποχαιρετισμού, μόνο που ο όρκος νίκης καταπατήθηκε ακόμα μία φορά. Ήττα 0-2 στο 'Ρενάτο νταλ' Άρα' και πέντε βαθμοί σε ισάριθμες αγωνιστικές.

> Πριν από δύο χρόνια, ο Μαουρίτσιο Σάρι είχε αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τον Ντρις Μέρτενς στον άξονα, λόγω τραυματισμού του Αρκάντιους Μίλικ, με τον Βέλγο να σημειώνει το ένα γκολ μετά από το άλλο και να διεκδικεί τίτλο πρώτου σκόρερ. Φέτος, ο Κάρλο Αντσελότι αναγκάζεται να κάνει... απο-Σαριοποίηση της ομάδας και γι' αυτό έφερε με τη σειρά του έναν πλάγιο παίκτη κεντρικά στην επίθεση, δίπλα στον Μέρτενς. Ο Λορέντζο Ινσίνιε βρίσκεται πιο κοντά στη μεγάλη περιοχή πλέον και το περσινό 4-3-3 έχει μετατραπεί σε 4-2-3-1 ή αλλιώς ένα κεκαλυμμένο 4-4-2. Το αποτέλεσμα είναι τέσσερα γκολ σε πέντε αγώνες για τον Ναπολιτάνο, στην καλύτερη εκκίνηση σεζόν της καριέρας του.

> Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε ξανά. Τρία γκολ σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, η συγκομιδή αρχίζει να θυμίζει τον Πορτογάλο. Μάλιστα, το γκολ του στο 81' 'ξεκλείδωσε' την άμυνα της Φροζινόνε και οδήγησε τη Γιουβέντους στο 5/5. Είναι τόσο αφοσιωμένος στη νέα αποστολή του που απορρίπτει ακόμα και την πρόσκληση για να παρευρεθεί στο gala της FIFA για τα ετήσια βραβεία The Best. Αν και νικητής στις δύο προηγούμενες χρονιές, φέτος είναι... αφοσιωμένος.

> Ίσως το πιο... Ίντερ παιχνίδι της σεζόν μέχρι στιγμής. Οι 'νερατζούρι' δεν συμβιβάστηκαν με ακόμα ένα κακό αποτέλεσμα και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς τους έδωσε τη νίκη με 1-0 στην έδρα της Σαμπντόρια. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι γύρισε και πανηγύρισε με τα χέρια απλωμένα στην κάμερα, ωστόσο ο διαιτητής Μάρκο Γκουίντα τον απέβαλε. Και τώρα, κινδυνεύει με τιμωρία μιας αγωνιστικής (κόντρα στη Φιορεντίνα) επειδή είναι υπότροπος, αφού στην πρεμιέρα με Σασουόλο είχε χρησιμοποιήσει προσβλητικές εκφράσεις για διαιτητή και τιμωρήθηκε απλά με πρόστιμο 10.000 ευρώ!

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

Σασουόλο - Έμπολι 3-1 (13' Μπόατενγκ, 57' Φεράρι, 85' Ντι Φραντσέσκο / 1' Καπούτο)

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Πάρμα - Κάλιαρι 2-0 (20' Ινγκλέζε, 47' Ζερβίνιο)

Φιορεντίνα - ΣΠΑΛ 3-0 (18' Πιάτσα, 28' Μιλένκοβιτς, 56' Κιέζα)

Σαμπντόρια - Ίντερ 0-1 (90'+4' Μπρόζοβιτς)

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Τορίνο - Νάπολι 1-3 (51' Μπελότι / 4', 59' Ινσίνιε, 20' Βέρντι)

Κιέβο - Ουντινέζε 0-2 (76' Ντε Πάουλ, 90'+1' Λαζάνια)

Λάτσιο - Τζένοα 4-1 (7' Φελίπε Καϊσέδο, 23', 89' Ιμόμπιλε, 53' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς / 46' Πιάτεκ)

Μπολόνια - Ρόμα 2-0 (36' Ματιέλο, 59' Σανταντέρ)

Μίλαν - Αταλάντα 2-2 (2' Ιγκουαΐν, 61' Μποναβεντούρα / 54' Πάπου Γκόμες, 90'+1' Ριγκόνι)

Φροζινόνε - Γιουβέντους 0-2 (81' Κριστιάνο Ρονάλντο, 94' Μπερναρντέσκι)

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

News 24/7

24MEDIA NETWORK