Οι ατάκες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έγραψαν ιστορία

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραχώρησε ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών της Μίλαν σε επενδυτικό fund, με την ιταλική ομάδα να αλλάζει σελίδα ύστερα από 29 χρόνια. Το Contra.gr, με αφορμή το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις κορυφαίες ατάκες του Ιταλού παράγοντα.

Οι ατάκες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έγραψαν ιστορία

Η Μίλαν άλλαξε σελίδα σε διοικητικό επίπεδο, η οποία σηματοδότησε την ολοκλήρωση ενός κύκλου 29 ετών, γεμάτου τίτλους, διακρίσεις και επιτυχίες. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήρθε σε συμφωνία με επενδυτικό fund, το οποίο απέκτησε το 48% των μετοχών της ιταλικής ομάδας.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός το Contra.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις κορυφαίες ατάκες του "Καβαλιέρε" που αφορούν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και κατά συνέπεια την αγαπημένη του Μίλαν.

Η συνάντηση με τον Πάπα και η παρομοίωση

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Δεύτερο, ο Μπερλουσκόνι θέλησε να παρομοιάσει το έργο του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με την πορεία της Μίλαν στην Ευρώπη.

"Αγιότατε, επέτρεψέ μου να σου πως μοιάζεις λίγο με την Μίλαν μου, συχνά και οι δύο βγαίνετε στο εξωτερικό για να φέρεται τις ιδέες της νίκης".

Η μεγαλύτερη αγάπη

Είναι γνωστό πως ο Ιταλός πολιτικός έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στην ομορφιά του γυναικείου φύλου. Δεν είναι λίγες οι όμορφες γυναίκες που έχουν βρεθεί στο πλευρό του, όμως η Μίλαν είναι χωρίς καμία αμφιβολία η μεγαλύτερη αγάπη του.

"Όλα τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι είναι βέβηλα, αλλά η Μίλαν είναι ιερή".

"Δεν έχω κάτι έξυπνο να πω"

Ύστερα από μία βαριά ήττα της Μίλαν στο τοπικό ντέρμπι με την Ίντερ, ο Μπερλουσκόνι ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος, όμως όταν ερωτήθηκε για τα αίτια του αποτελέσματος επιστράτευσε χιούμορ του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

"Δεν έχω κάτι έξυπνο να πω γι' αυτό το αποτέλεσμα".

Η αγορά του Νέστα

Ένας από τους καλύτερους Ιταλούς αμυντικούς των τελευταίων 20 ετών, ο Αλεσάντρο Νέστα,πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα με τους "ροσονέρι". Ο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου, εκμυστηρεύτηκε πως κινήθηκε για την απόκτησή μόλις κατάλαβε πως η Γιουβέντους θα τον αγόραζε και δεν ήθελε να ενισχυθεί ο μεγάλος του αντίπαλος.

"Οι σημαίες στο ποδόσφαιρο δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται. Θυμήθηκα ωστόσο πως αγόρασα τον Νέστα που ήταν η σημαία της Λάτσιο. Ποτέ δεν έκανα πρόταση για τον Νέστα όσο ήμουν πρόεδρος της ομάδας, γιατί θεώρησα πως η Λάτσιο έπρεπε να τον κρατήσει. Στη συνέχεια όμως, όταν αναγκάστηκε να τον πουλήσει για οικονομικούς λόγους, μπήκα στο παιχνίδι, καθώς η Γιουβέντους ήταν κοντά στην απόκτησή του και δεν ήθελα να ενισχυθεί ο μεγάλος μου αντίπαλος".

Οι ατάκες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έγραψαν ιστορία

Η αποχώρηση του Σεφτσένκο

Όταν το καλοκαίρι του 2006 ο Αντρέι Σεφτσένκο αποφάσισε να αποχωρήσει από το Μιλάνο για χάρη της Τσέλσι, οι οπαδοί των "ροσονέρι" ήταν εμφανέστατα δυσαρεστημένοι από την εν λόγω εξέλιξη. Όμως, ο Μπερλουσκόνι, "αποκάλυψε" πως η αποχώρηση του Ουκρανού επιθετικού ήταν αίτημα της γυναίκας του, η οποία ήθελε να ζήσει μία νέα περιπέτεια στο Λονδίνο.

"Η αποχώρηση του Σεφτσένκο; Δεν προκλήθηκε από εμάς ή ήταν δική του επιλογή. Απλά έπρεπε να ακούσει την επιθυμία της συζύγου του. Και ξέρουμε πως πολύ συχνά ακόμα κι οι αρχηγοί δεν μπορούν να πουν όχι στις γυναίκες τους".

Τα πειράγματα στον Ρονάλντο

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν ο Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, παρά τις όποιες "αταξίες" έκανε, είχε πάντα την αποδοχή του Ιταλού παράγοντα, ο οποίος συνήθιζε να μιλάει δημόσια για χάρη του, προκαλώντας το γέλιο με τις ατάκες του.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του για τα μαλλιά του:

"Μακραίνει τα μαλλιά του γιατί του είπαν πως είναι πιο όμορφος. Αυτό είναι υπερβολή, καθώς τώρα είναι πραγματικά άσχημος! Αυτό σημαίνει πως θα τον στείλω στον κομμωτή μου για να τον περιποιηθεί, παρά το γεγονός πως μου είπε ότι θα είναι το πρόσωπο σε μία διαφήμιση για ανάπτυξη μαλλιών".

Παράλληλα, οι πολλές γυναικείες κατακτήσεις του Ρονάλντο είχαν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος απειλούσε τον Βραζιλιάνο πως θα τον στείλει στην Λούρδη.

"Ανησυχώ για τον Ρονάλντο, πρέπει να τον στείλουμε στην Παναγιά της Λούρδης".

Silvio Berlusconi visita la nuova sede del Milan con in mano la maglia numero 1 accompagnato dalla figlia e Ad rossonero Barbara Berlusconi, Milano, 6 giugno 2014.  ANSA/MOURAD BALTI TOUATI
Silvio Berlusconi visita la nuova sede del Milan con in mano la maglia numero 1 accompagnato dalla figlia e Ad rossonero Barbara Berlusconi, Milano, 6 giugno 2014. ANSA/MOURAD BALTI TOUATI ANSA

Η σχέση με τους δημοσιογράφους

Όπως είναι λογικό, σε μία τόσο μεγάλη πορεία, η σχέση μεταξύ του Μπερλουσκόνι και των δημοσιογράφων έχει περάσει από... 40 κύματα. Γνωστό είναι άλλωστε το συμβάν κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στο Μιλανέλο, όπου ύστερα από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο "Καβαλιέρε" φόρεσε τον μανδύα του πολιτικού και απάντησε ανάλογα:

"Είστε οι πιο ταλαντούχοι δημοσιογράφοι που θα ήθελε να έχει ένας πολιτικός για να απαντά στις ερωτήσεις τους".

Οι φίλοι της Μίλαν οφείλουν σε μεγάλο βαθμό τις επιτυχίες της ομάδας στον Ιταλό παράγοντα. Βέβαια και ο ίδιος δεν είναι ιδιαίτερα μετριόφρων αφού σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο BBC το 2001, είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον... εαυτό του.

"Δίδαξα την Μίλαν πως να παίζει ποδόσφαιρο".

Ο χαρακτηρισμός "σάπιο μήλο" για τον Μπαλοτέλι

Είναι σίγουρα μία από τις μεταγραφές που έχει μετανιώσει. Αναφερόμαστε στον Μάριο Μπαλοτέλι, για τον οποίο μιλάει με τα... χειρότερα λόγια. Πριν πωληθεί το καλοκαίρι στην Λίβερπουλ ο Μπερλουσκόνι εμφανιζόταν απαισιόδοξος στη πιθανότητα πώλησης του "Super Mario" εξαιτίας του κάκιστου Μουντιάλ που πραγματοποίησε ο Ιταλός.

"Ήθελα να πουλήσω τον Μπαλοτέλι σε μία αγγλική ομάδα 35.000.000 ευρώ, όμως μετά από τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ποιος θα πλήρωνε τόσα πολλά;"

Αφότου όμως τον πούλησε είχε τη δυνατότητα να τον χαρακτηρίσει... σάπιο μήλο:

"Έχουμε πολλούς πρωταθλητές. Τον Μενέζ, τον Χόντα, τον Ελ Σαραουί, τον Τόρες και τον Ντε Γιονγκ. Όμως το σημαντικό είναι αυτό. Δεν έχουν πλέον ένα... σάπιο μήλο στα αποδυτήρια της ομάδας".

"Το ποδόσφαιρο είναι σαν τις γυναίκες..."

Δεν υπήρχε περίπτωση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην είχε παραλληλίσει το ποδόσφαιρο με τις γυναίκες. Και το έκανε με τον δικό του, ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο.

"Το ποδόσφαιρο είναι σαν τις γυναίκες, λίγο... παράλογο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK