Προς Μίλαν ο Πελεγκρίνι, προς Ιταλία ο Λίπι

Το όνομα του Μανουέλ Πελεγκρίνι "παίζει δυνατά" για τη Μίλαν, την ώρα που απομακρύνεται η περίπτωση του Μαρτσέλο Λίπι.

Προς Μίλαν ο Πελεγκρίνι, προς Ιταλία ο Λίπι

Τα δημοσιεύματα της " Gazzetta dello Sport" σχετικά με τις κενές θέσεις στους πάγκους της εθνικής Ιταλίας και της Μίλαν είναι καθημερινά.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η ιταλική εφημερίδα αναφέρθηκε σε δύο ονόματα τα οποία θα αναλάμβαναν τα κομβικά πόστα στο οργανόγραμμα των "ροσονέρι", ωστόσο δύο μέρες, τα πλάνα φαίνεται πως άλλαξαν.

Ο Μαρτσέλο Λίπι, εκλεκτός του Αντριάνο Γκαλιάνι για τη θέση του προπονητή ακόμα και μετά από την απόλυση του Σίνισα Μιχάιλοβιτς, θεωρείτο βέβαιο ότι θα αναλάβει κάποιο διευθυντικό πόστο στον σύλλογο από το καλοκαίρι.

Παρ' όλα αυτά, σε δημοσίευμα της Πρωτομαγιάς η ιταλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο 68χρονος τεχνικός προορίζεται για συντονιστικό ρόλο στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FIGC).

Μέσα στις αρμοδιότητές του θα είναι να επιβλέπει όλα τα ποδοσφαιρικά τμήματα της εθνικής Ιταλίας, από τις ακαδημίες και τις εθνικές κ-19 και κ-21, μέχρι την πρώτη ομάδα της "σκουάντρα ατζούρα".

Η λύση για τη Μίλαν

Αυτές οι πληροφορίες ουσιαστικά δεν αλλάξουν κάτι, όσον αφορά στην άκρη του πάγκου της Μίλαν. Με τον Κρίστιαν Μπρόκι να μην πείθει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μόνιμη λύση, οι διοικούντες τον σύλλογο στρέφονται σε πιο εγνωσμένης αξίας επιλογές και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι προβάλλει ως μία εξ αυτών.

Ο Χιλιανός προπονητής θα αποτελέσει παρελθόν από τη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι, όπου θα αντικατασταθεί από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Αν και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από τη Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλης προς το πρόσωπό του, ως διάδοχος του Αντρέ Βίλας Μπόας, στην Ιταλία βρίσκεται στις κορυφή της λίστας των Μιλανέζων.

Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, πάντως, από τη στιγμή που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση κινεζικού κονγκλομεράτου, που φέρεται να έχει καταθέσει εγγύηση 150.000.000 ευρώ, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η σύνθεσή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK