Το "χαστούκι" στον τελικό "καίει" τον Γκατούζο!

Ο Τζενάρο Γκατούζο υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2021 στην Μίλαν, όμως αν δεν βγάλει τους "ροσονέρι" στο Europa League η θέση του απειλείται! Ποιος ο υποψήφιος διάδοχος...

AC Milan coach Gennaro Gattuso celebrates a 2-1 win at the end of a Serie A soccer match between AC Milan and Lazio, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 28, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan coach Gennaro Gattuso celebrates a 2-1 win at the end of a Serie A soccer match between AC Milan and Lazio, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Jan. 28, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Είναι δυνατόν ένα και μόνο 90λεπτο να αλλάξει την στρατηγική ενός συλλόγου και να άρει την εμπιστοσύνη της στον προπονητή της και ενώ δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που υπέγραψε μαζί του για άλλα τρία χρόνια συνεργασίας;

Ίσως ακουστεί σουρεάλ όμως πρόκειται για πραγματικό σενάριο αν στηριχτούμε στο γεγονός πως η "Gazzetta dello Sport" θεωρείται -δικαιολογημένα- ένα από τα εγκυρότερα μέσα όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό της δημοσίευμα, η βαριά ήττα από την Γιουβέντους με 4-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, έχει στριμώξει την Μίλαν στα σχοινιά καθώς καλείται να αντέξει σε δύο "τελικούς" στο πρωτάθλημα με Αταλάντα και Φιορεντίνα για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει και δεχτεί νέο στραπάτσο, που δεν θα είναι άλλο από τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, τότε ο Τζενάρο Γκατούζο δύσκολα θα παραμείνει και τη νέα σεζόν, με τη διοίκηση των "ροσονέρι" να εκτιμά πως με επένδυση 240.000.000 ευρώ που έγινε το περασμένο καλοκαίρι δεν πρέπει να υπάρχει πλέον η παραμικρή ανοχή σε αποτυχίες.

AC Milan coach Gennaro Gattuso, left, walks the pitch during the Serie A soccer match between AC Milan and Napoli at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, April 15, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan coach Gennaro Gattuso, left, walks the pitch during the Serie A soccer match between AC Milan and Napoli at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, April 15, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Το ρεπορτάζ λοιπόν αναφέρει πως αν χαθεί και ο τελευταίος στόχος για φέτος που είναι η έξοδος στην Ευρώπη, έστω μέσω του Europa League, τότε αναμένεται διπλη έλευση από την Νάπολι!

Ο πρώτος θα είναι ο Κριστιάνο Τζουντόλι για να αναλάβει το ρόλου του αθλητικού διευθυντή (υπήρχαν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και το περασμένο καλοκαίρι) και ο δεύτερος ο... Μαουρίτσιο Σάρι για να πάρει τη θέση του Γκατούζο στην άκρη του πάγκου.

Σημείωνεται βέβαια πως αν αποφασίσει η Μίλαν να κάνει το "κόλπο γκρόσο" θα πρέπει να κινηθεί πριν μπει ο Ιούνιος, αφού μεχρι τις 30 Μαΐου υπάρχει ρήτρα 8.000.000 ευρώ στο συμβόλαιο του Σάρι με την Νάπολι που επιτρέπει σε οποιαδήποτε ομάδα δώσει αυτό το ποσό να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Από εκεί και πέρα θα "χαθεί το πουλάκι" αφού ο προπονητής από την Τοσκάνη έχει συμβόλαιο με την ομάδα του ιταλικού νότου ως το 2020.

News 24/7

24MEDIA NETWORK