Ο Κριστιάνο Ρονάλντο 'ξεγλιστράει' από τις κατηγορίες για βιασμό

Οι κατηγορίες εις βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο για βιασμό Αμερικανίδας εξακολουθούν να υφίστανται. Μεσολάβησαν μήνες απ' όταν ο Πορτογάλος σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου καταγγέλθηκε για άνευ συναίνεσης ερωτική επαφή, ακόμη πάντως κλήτευση δεν έχει λάβει.

Juventus' Cristiano Ronaldo reacts after missing a scoring chance during the Champions League quarter final, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo reacts after missing a scoring chance during the Champions League quarter final, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Κάθριν Μαγιόργκα είναι σήμερα μια 35χρονη Αμερικανίδα. Μια βιασμένη, όπως υποστηρίζει, γυναίκα που κυνηγά την απόδοση δικαιοσύνης για να κλείσει τις πληγές που άνοιξε στο κορμί και στην ψυχή της η σεξουαλική κακοποίηση που έχει καταγγείλει πως υπέστη από τον Κριστιάνο Ρονάλντο πριν από μία 10ετία.

Ας φρέσκαρουμε λίγο τη μνήμη σου.

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό πως η (δασκάλα στο επάγγελμα) Μαγιόργκα, παρακινημένη από την διαδικτυακή καμπάνια του #metoo που προέτρεπε γυναίκες να αποκαλύψουν αν είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά κατά το παρελθόν, είχε καταγγείλει ότι το καλοκαίρι του 2009 ο Κριστιάνο Ρονάλντο την είχε αναγκάσει να συνευρεθούν ερωτικά παρά τη θέλησή της, σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Όλα συνέβησαν μετά τη γνωριμία που είχαν στο Λας Βέγκας.

Ήταν η εποχή που ο Πορτογάλος αστέρας είχε μεταγραφεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης και είχε ταξιδέψει στη Sin City των ΗΠΑ για διακοπές παρέα με τον κουνιάδο και έναν ξάδερφό του.

Την περίοδο εκείνη η Μαγιόργκα ήταν 25 ετών και -ως ενεργό μοντέλο- εργαζόταν στην υποδοχή ενός εκ των μπαρ της αμερικανικής πόλης, το 'Ρέιν' του Palms Casino Resort. Κολακεύτηκε από το ενδιαφέρον του Ρονάλντο, έκλεισαν ραντεβού, βγήκαν παρέα και αργότερα δέχθηκε να τον συνοδεύσει στο δωμάτιο. Όπου και έκαναν σεξ.

Μόνο που η Αμερικανίδα κατήγγειλε πως συνέβη χωρίς τη δική της συναίνεση, υποστηρίζοντας πως ενόσω η ίδια παρακαλούσε να την αφήσει, ο Πορτογάλος την πίεζε ακόμη περισσότερο, ενεργώντας βίαια. Σύμφωνα μάλιστα με τη δική της μαρτυρία, ο Ρονάλντο ήταν τόσο άγριος που στο τέλος της πράξης τής ζήτησε συγγνώμη, γιατί συνήθως δεν φέρεται έτσι και τις επέτρεψε να φύγει από το δωμάτιο.

Μάλιστα την επόμενη ημέρα μετέβη στο αστυνομικό τμήμα του Λας Βέγκας και ανέφερε το συμβάν, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Τότε αρνήθηκε να κατονομάσει τον θύτη, ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισε και δεν κινήθηκε οποιαδήποτε διαδικασία.

Αντιθέτως μετά από συμφωνία, και πιέσεις όπως η ίδια ανέφερε -εκ των υστέρων-, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί λίγους μήνες μετά (Ιανουάριος του 2010) και λαμβάνοντας ένα ποσό της τάξεως των 375.000 δολαρίων να μην ακολουθήσει τη δικαστική οδό. " Φοβόταν αντίποινα και τη δημόσια ταπείνωση", όπως έχει πει στους δικηγόρους της η Αμερικανίδα.

Μέχρι τις αρχές του 2017 είχε κρατήσει κρυφό το μυστικό της και ό,τι είχε μεσολαβήσει. Αποφάσισε ωστόσο να αποκαλυφθεί, μια και τα τραύματα δεν είχαν επουλωθεί. Αντιθέτως είχε υποστεί κατάθλιψη και μετατραυματική διαταραχή άγχους, απόρροια των όσων είχαν λάβει χώρα εκείνο το βράδυ στο Λας Βέγκας.

Attorney Leslie Stovall speaks during a news conference about rape allegations against soccer star Cristiano Ronaldo, Wednesday, Oct. 3, 2018, in Las Vegas. Stovall represents Kathryn Mayorga, of Nevada, who is alleging Ronaldo raped her in Las Vegas in 2009. (AP Photo/John Locher)
Attorney Leslie Stovall speaks during a news conference about rape allegations against soccer star Cristiano Ronaldo, Wednesday, Oct. 3, 2018, in Las Vegas. Stovall represents Kathryn Mayorga, of Nevada, who is alleging Ronaldo raped her in Las Vegas in 2009. (AP Photo/John Locher) AP PHOTO/JOHN LOCHER

AP Photo/John Locher

Ανέθεσε την υπόθεση σ' ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο τους Λαε Βέγκας όπου διέμενε και ζήτησε την κλήτευση του Κριστιάνο Ρονάλντο για το βιασμό, προκειμένου να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Η διασπορά της είδησης καθυστέρησε αρκετά και για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε πριν από λίγους μήνες. Όταν έφτασαν τα σχετικά έγγραφα στις διωκτικές αρχές της Ιταλίας.

Η επικοινωνιακή ομάδα του Πορτογάλου διέρρευσε αρχικά πως επρόκειτο για 'fake news', κατόπιν ωστόσο ο ίδιος μέσα από τις προσωπικές σελίδες του στα social media αντέκρουσε τις κατηγορίες λέγοντας πως " δεν θα ταΐσω τα μίντια μ' ένα τέτοιο θέμα που προέκυψε από την επιδίωξη κάποιων ανθρώπων να προβάλλουν τους εαυτούς τους στη δική μου πλάτη".

Ο δικηγόρος του δε ισχυρίστηκε πως " ό,τι έλαβε χώρα το 2009 στο Λας Βέγκας ήταν εντελώς συναινετικό", συμπληρώνοντας πως τα δικαστικά έγγραφα έχουν τροποποιηθεί.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε εξέλιξη στην υπόθεση. Το περιβόητο νερό στο μύλο έχει πέσει, αλλά ο μηχανισμός παραμένει ανενεργός. Διότι παρά το γεγονός πως έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε συνεργασία με νομικούς στην Ιταλία και απεστάλησαν όλα τα έγγραφα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει κληθεί για οποιαδήποτε εξήγηση.

Ούτε φυσικά δείγμα DNA έχει παραχωρήσει, προκειμένου να ταυτοποιηθεί με στοιχεία που συλλέχθηκαν από ρούχο που η Μαγιόργκα φορούσε εκείνο το βράδυ. Αυτό εκτιμάται πως είναι το πασπαρτού που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα.

Το πρόβλημα ως τώρα εντοπίζεται στη γραφειοκρατία. Όπως λέγεται δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη η διεύθυνση κατοικίας του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο και η Γιουβέντους δεν έχει δείξει συνεργάσιμη ως προς αυτό το σκέλος. Ενδεχομένως δεν είναι τυχαίο πως η καλοκαιρινή περιοδεία θα γίνει εφέτος στην Κίνα και όχι στις ΗΠΑ.

" Τα αρχεία είναι κενά όταν ψάχνεις για τον Ρονάλντο. Σαν να μην υπάρχει", έλεγαν δικαστικές πηγές.

Για τους καχύποπτους πρόκειται για 'φθηνές' δικαιολογίες και νομικά τεχνάσματα και ξεκάθαρη παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης λόγω της φήμης του Πορτογάλου. Διότι μπορούν να τον εντοπίσουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε, δεδομένης της θέσης του.

Το ταχυδρομικό περιστέρι ίσως δώσει τη λύση σε μια τέτοια περίπτωση. Θα βρει ολομόναχο το δρόμο...

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Antonio Calanni

News 24/7

24MEDIA NETWORK