Πρωτάθλημα, νταμπλ και θρυλικό ρεκόρ για Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους νίκησε 3-0 την Κροτόνε και πανηγύρισε εξασφάλισε μαθηματικά το ιστορικό 6ο σερί σκουντέτο και τρίτο σερί νταμπλ, ενώ της μένει ένα ακόμα ματς για το.. τρεμπλ (VIDEO).

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon lifts the trophy as Juventus players celebrate winning an unprecedented sixth consecutive Italian title, at the end of the Serie A soccer match between Juventus and Crotone at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon lifts the trophy as Juventus players celebrate winning an unprecedented sixth consecutive Italian title, at the end of the Serie A soccer match between Juventus and Crotone at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Εβδομάδα... γιορτής για την ασπρόμαυρη πλευρά του Τορίνου! Την περασμένη Τετάρτη η Γιουβέντους σήκωσε τον πρώτο τίτλο για τη φετινή σεζόν, το Coppa Italia (2-0 την Λάτσιο) που ήταν μάλιστα το τρίτο συνεχόμενο, ενώ το απόγευμα της Κυριακής η "βέκια σινιόρα" έγραψε ιστορία αφού με το 3-0 επί της Κροτόνε (Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα, Σάντρο οι σκόρερ) για την 37η αγωνιστική της Serie εξασφάλισε μαθηματικά και το πρωτάθλημα!

Juventus' Paulo Dybala, left, celebrates after scoring during the Serie A soccer match between Juventus and Crotone at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Paulo Dybala, left, celebrates after scoring during the Serie A soccer match between Juventus and Crotone at the Juventus stadium, in Turin, Italy, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Αυτό ήταν το έκτο συνεχόμενο σκουντέτο για την Γιουβέντους, αριθμός ρεκόρ για το ιταλικό ποδόσφαιρο (πέρυσι είχε ισοφαρίσει το δικό της ρεκόρ των πέντε σερί τίτλων από το 1931 μέχρι και το 1935) και το 33ο στην ιστορία της (της έχουν αφαιρεθεί εκείνα που πήρε εντός γηπέδου τη σεζόν 2004-05 και 2005-06 λόγω εμπλοκής της στο σκάνδαλο calciopoli), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία διαδοχικά νταμπλ που έχει πανηγυρίσει την τελευταία τριετία συνιστούν και αυτά ρεκόρ στη γειτονική χώρα.

Πλέον, ο μεγάλος στόχος της ομάδας του Αλέγκρι δεν είναι άλλος από τον τελικό της 3ης Ιουνίου στο Κάρντιφ κόντρα στην Ρεάλ, όπου αν κατακτήσει το Champions League θα το πετύχει για πρώτη φορά μετά το 1996 ενώ θα γίνει η πρώτη ιταλική ομάδα που θα κάνει τρεμπλ μετά την Ίντερ το 2010.

Από τα υπόλοιπα ματς που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής για την προτελευταία αγωνιστική της Serie A ξεχωρίζει το 3-0 της Μίλαν επί της Μπολόνια, αποτέλεσμα με το οποίο οι "ροσονέρι" του Μοντέλα σφράγισαν την επιστροφή τους στα Κύπελλα Ευρώπης (Europa League) μετά από τρία χρόνια απουσίας, αφήνοντας ταυτόχρονα εκτός Ευρώπης την συμπολίτισσα Ίντερ!

Photo Credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΚΡΟΤΟΝΕ 3-0

ΜΙΛΑΝ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK