Το στατιστικό της Ρόμα που κάνει τον Βαλβέρδε... να ντρέπεται

"Καυτή" έδρα στην Ευρώπη, εύκολο πέρασμα στην Ιταλία. Τι συμβαίνει με το απόρθητο "Ολίμπικο" στο Champions League που μπορεί να "σπάσει" αρνητικό ρεκόρ 70 χρόνων στο Campionato;

Roma players celebrate their victory at the end of the group C Champions League soccer match between Roma and Qarabag at the Stadio Olimpico in Rome, Italy, Tuesday, Dec. 5, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Roma players celebrate their victory at the end of the group C Champions League soccer match between Roma and Qarabag at the Stadio Olimpico in Rome, Italy, Tuesday, Dec. 5, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP IMAGE

Η Ρόμα θριαμβεύει στο Champions League την τρέχουσα σεζόν και αυτό ευθύνεται κυρίως στην "καυτή" ατμόσφαιρα που προσφέρουν οι οπαδοί της στο στάδιο "Ολίμπικο".

Εδώ δεν κατάφερε να περάσει η Μπαρτσελόνα που γνώρισε την ήττα με 3-0 στα προημιτελικά, θα κέρδιζε η Ατλέτικό Μαδρίτης ή η Τσέλσι στους ομίλους;

Οι "Ρωμαίοι" δεν έχουν γνωρίσει ακόμα εντός έδρας ήττα φέτος στην Ευρώπη και μάλιστα έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν παθητικό στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, το θριαμβευτικό σερί της ομάδας έρχεται να της γυρίσει... μπούμερανγκ στο Campionato.

Κι αυτό, διότι μπορεί ο σύλλογος να βρίσκεται στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος και στα ημιτελικά του Champions League, όμως έχει χάσει τα περισσότερα παιχνίδια στο "σπίτι" της σε μια σεζόν εδώ και 70 ολόκληρα χρόνια.

Έξι εντός έδρας χαμένους αγώνες μετράνε οι "τζιαλορόσι" με τις Ίντερ, Νάπολι, Αταλάντα, Σαμπντόρια, Μίλαν και Φιορεντίνα να σημειώνουν νίκες μέσα στο "Ολίμπικο", χρεώνοντάς τη με 11 γκολ συνολικά.

Το χειρότερο ρεκόρ της Ρόμα "κρατιέται" από τη χρονιά 1947-48, όταν το κλαμπ είχε ηττηθεί οκτώ φορές στη Ρώμη.

Με τρεις εντός έδρας αγωνιστικές να υπολείπονται από το τρέχον πρωτάθλημα για τους "πρωτευουσιάνους" και τη μία από αυτές να "φέρνει" αντίπαλο τη Γιουβέντους, ο Εουσέμπιο Ντι Φρανσέσκο κινδυνεύει να ισοφαρίσει το "κακό" στατιστικό ή ακόμα και να το ξεπεράσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK