30ή αγ.: Μένει πίσω η Μίλαν, πάρτι Γιουβέντους και Μπουφόν, στο -3 η Νάπολι

Η Μίλαν δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λάτσιο και μένει εκτός Champions League για ακόμα μία σεζόν. Η Γιουβέντους έκανε πάρτι στο Derby della Mole με αντίπαλο την Τορίνο, φτάνοντας στη νίκη με 4-1. Ο εκπληκτικός Ιγκουαΐν οδήγησε σε ανατροπή τη Νάπολι. Νέα απώλεια βαθμών για τη Φιορεντίνα.

MILAN, ITALY - MARCH 20:  Carlos Bacca of AC Milan competes for the ball with Lucas Biglia of SS Lazio during the Serie A match between AC Milan and SS Lazio at Stadio Giuseppe Meazza on March 20, 2016 in Milan, Italy.  (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Μπάκα-Λάτσιο-Μίλαν GETTY IMAGES

Η Μίλαν είχε μία τελευταία ευκαιρία να συμμαζέψει την απόσταση από την τρίτη θέση μετά από τις γκέλες και των τριών ομάδων που βρίσκονται από πάνω της και να θέσει νοκ άουτ έναν αντίπαλο που πιθανόν να απειλήσει από κάτω της. Δεν έκανε τίποτα από τα δύο, μετά από το 1-1 με τη Λάτσιο στο Σαν Σίρο και πλέον στοχεύει στο να μη χάσει την έκτη θέση που οδηγεί στο Europa League λόγω της παρουσίας της Γιουβέντους μαζί με τους "ροσονέρι" στον τελικό του Coppa Italia. Τα δύο γκολ του αγώνα αποτέλεσαν υπόθεση του πρώτου τετάρτου. Στο 9ο λεπτό ο Μάρκο Παρόλο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο 15' ο Κάρλος Μπάκα έφτασε τα 14 γκολ στη Serie A κι έπιασε τον Πάουλο Ντιμπάλα στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας.

30ή αγ.: Μένει πίσω η Μίλαν, πάρτι Γιουβέντους και Μπουφόν, στο -3 η Νάπολι
Αμπάτε-Ντε Φράι-Μίλαν-Λάτσιο

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της, ωστόσο αμφότερες είχαν ορισμένες καλές στιγμές. Από τη μία πλευρά έσωζε το δοκάρι, αφού σταμάτησε δύο φορές τον Τζιάκομο Μποναβεντούρα, αρχικά σε εκτέλεση φάουλ και στο 2ο ημίχρονο σε κοντινό σουτ, ενώ στον αντίποδα, ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ήταν πάντα εκεί όποτε οι "λατσιάλι" γίνονταν επικίνδυνοι. Η είσοδος του Μάριο Μπαλοτέλι και στο τέλος του Ζερεμί Μενέζ πέρασε απαρατήρητη για τους "ροσονέρι", που έμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος δίχως νίκη.

Μίλαν (4-4-2): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Χόντα (84' Μενέζ), Μοντολίβο, Μπερτολάτσι, Μποναβεντούρα, Αντριάνο (74' Μπαλοτέλι), Μπάκα

Λάτσιο (4-3-3): Μαρκέτι, Πατρίκ, Μπίσεβατς, Χουντ, Μπράαφχαϊντ, Παρόλο, Μπίγλια, Λούλιτς, Καντρέβα (89' Μαουρίσιο), Μάτρι (80' Τζόρτζεβιτς), Άντερσον

Mg Torino 20/03/2016 - campionato di calcio serie A / Torino-Juventus / foto Matteo Gribaudi/Image Sport
nella foto: Sami Khedira-Paul Pogba
Κεντίρα-Γιουβέντους WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT

Η Γιουβέντους ηττήθηκε για πρώτη φορά από το 1995 στην έδρα της Τορίνο την περσινή σεζόν, ωστόσο φέτος επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο. Λίγες ημέρες μετά από τη μάχη μέχρι τέλους που έδωσε στη Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν για το Champions League, οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρήκαν το σθένος να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις του αγώνα και να φτάσουν στον θρίαμβο με 4-1. Μόλις στο 4ο λεπτό της συνάντησης άρχισαν οι πρώτοι πανηγυρισμοί, αφού ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν κατέρριψε το ιστορικό ρεκόρ του Σεμπαστιάνο Ρόσι με σερί λεπτών απαραβίαστης εστίας στη Serie A. Οι "μπιανκονέρι" είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά και στο 33ο λεπτό βρήκαν το γκολ με μακρινή εκτέλεση φάουλ του Πολ Πογκμπά, ο οποίος είχε σκοράρει με τον ίδιο τρόπο και στο παιχνίδι κυπέλλου των δύο ομάδων.

20-03-2016 TORINO - CAMPIONATO SERIE A TIM 2015 2016 TORINO JUVENTUS
gianluigi buffon batte il record di rossi ed esulta
Μπουφόν-Γιουβέντους MANUELA VIGANTI

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των φιλοξενουμένων, που έχασαν κι άλλες ευκαιρίες μέχρι να βρουν δεύτερο γκολ με τον Σάμι Κεντίρα, χάρη στην κάκιστη αμυντική συμπεριφορά της "γκρανάτα". Με την έναρξη του 2ου μέρους, πάντως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σταματήσουν το σερί του Μπουφόν στα 974 λεπτά, αφού ο Αντρέα Μπελότι με πέναλτι μείωσε σε 2-1. Οι παίκτες του Τζιαμπιέρο Βεντούρα βρήκαν έναν ρυθμό, πλησίασαν περισσότερο την αντίπαλη εστία, πέτυχαν ένα κανονικό γκολ με τον Μάξι Λόπες που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ωστόσο ο Αλέγκρι είχε κάνει την κίνηση ματ από το 32', όταν είχε τραυματιστεί ο Πάουλο Ντιμπάλα και τη θέση του πήρε ο Άλβαρο Μοράτα. Ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε δις και "κλείδωσε" τη νίκη για τη Γιουβέντους, παρά την αποβολή του Κεντίρα στο τέλος.

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μακσίμοβιτς, Γκλικ, Μορέτι, Πέρες, Ακουά, Βίβες, Μπενάσι (81' Μπαζέλι), Σίλβα (75' Τζαπακόστα), Ιμόμπιλε (46' Λόπες), Μπελότι

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Λίχτσταϊνερ (50' Κουαδράδο), Κεντίρα, Λεμινά, Πογκμπά, Σάντρο, Ντιμπάλα (32' Μοράτα), Μάντζουκιτς (85' Τζάτζα)

30ή αγ.: Μένει πίσω η Μίλαν, πάρτι Γιουβέντους και Μπουφόν, στο -3 η Νάπολι
Ιγκουαΐν-Νάπολι

Η Νάπολι έκανε τα εύκολα δύσκολα, ωστόσο ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν δεν έχει αντίπαλο τη φετινή σεζόν και με δύο γκολ οδήγησε τους "παρτενοπέι" στην ανατροπή και στη νίκη με 3-1 στο "Σαν Πάολο" απέναντι στην Τζένοα. Λίγες ώρες μετά από την εκτός έδρας νίκη της Γιουβέντους στο Derby della Mole, οι Ναπολιτάνοι δεν είχαν περιθώριο για απώλεια βαθμών, αφού θα έμεναν πολύ πίσω στην κούρσα του τίτλου. Ο Τόμας Ρινκόν είχε διαφορετική άποψη και ο Κολομβιανός έβαλε μπροστά στο σκορ τους "γκριφόνι" μόλις στο 10ο λεπτό της συνάντησης.

30ή αγ.: Μένει πίσω η Μίλαν, πάρτι Γιουβέντους και Μπουφόν, στο -3 η Νάπολι
Τζένοα-Νάπολι

Η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι ήταν μεγάλη και η δράση είχε μεταφερθεί στην εστία των φιλοξενουμένων. Η μπάλα βρισκόταν μονίμως στα πόδια κάποιου παίκτη της Νάπολι και στο 51' ο Ιγκουαΐν σήμανε την αντεπίθεση, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με το 28ο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα. Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι προσπάθησε να ενισχύσει την επιθετική λειτουργία, ρίχνοντας στον αγώνα αρχικά τον Αλέσιο Τσέρτσι και στη συνέχεια τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντιθέτως, στο 81' ο Ιγκουαΐν έκανε το 2-1, σε μία φάση που η Τζένοα φώναζε για επιθετικό φάουλ στην αρχή. Η ανατροπή είχε γίνει, ο Αργεντινός δεν χρειαζόταν πλέον στον αγωνιστικό χώρο και έγινε αλλαγή για να εισπράξει το χειροκρότημα. Το ίδιο απόλαυσε και ο αντικαταστάτης του, Ομάρ ελ Καντουρί, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Νάπολι (4-3-3): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλάν, Ζορζίνιο, Χάμσικ, Καγεχόν (59' Μέρτενς), Ιγκουαΐν (89' Ελ Καντουρί), Ινσίνιε (74' Γκαμπιαντίνι)

Τζένοα (3-5-2): Περίν, Ίτσο, Μπουρδίσο (17' Φιαμότσι), Ντε Μαϊό, Σίλβα, Ρινκόν, Τζεμαϊλί, Ριγκόνι (65' Ταχτσίδης), Λασάλτ, Παβολέτι (58' Τσέρτσι), Πάντεβ

30ή αγ.: Μένει πίσω η Μίλαν, πάρτι Γιουβέντους και Μπουφόν, στο -3 η Νάπολι
Φιορεντίνα-Φροζινόνε

Σε ένα σκληρό παιχνίδι με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και κάρτες, η Φιορεντίνα απέτυχε να φτάσει στη νίκη στην έδρα της Φροζινόνε ( 0-0), με συνέπεια να μην εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών της Ίντερ και της Ρόμα το Σάββατο, στην κούρσα για την τρίτη θέση της Serie A, η οποία οδηγεί στα πλέι οφ του Champions League. Οι "βιόλα" παρουσιάστηκαν με αλλαγές σε σχέση με την ισοπαλία κόντρα στη Βερόνα, σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Νίκολα Κάλινιτς είχε δοκάρι στο 1ο ημίχρονο και στην επαναφορά ο Μπόρχα Βαλέρο απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, στην πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Στην ανάπαυλα, ο Πάουλο Σόουζα εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και τσακώθηκε με αρκετούς παίκτες των γηπεδούχων για το σκληρό παιχνίδι τους.

30ή αγ.: Μένει πίσω η Μίλαν, πάρτι Γιουβέντους και Μπουφόν, στο -3 η Νάπολι
Φιορεντίνα-Φροζινόνε

Οι φιλοξενούμενοι, με τον Παναγιώτη Κονέ στον πάγκο, συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι και στο 2ο ημίχρονο, με τον Νίκολα Λεάλι να πραγματοποιεί μία θαυμάσια επέμβαση σε προσπάθεια του Ματίας Βεσίνο στο 55'. Στα τελευταία λεπτά, οι "νεοφώτιστοι" επιχείρησαν να βρουν το γκολ της νίκης, πλησίασαν κοντά σε αυτό με τον δραστήριο Όλιβερ Κραγκλ, ωστόσο ο Γερμανός είχε προσπάθεια στο δοκάρι, με συνέπεια η "λευκή" ισοπαλία να παραμείνει μέχρι τέλους.

Φροζινόνε (4-3-3): Λεάλι, Μ. Τσιοφάνι (90' Πρίμα), Αϊετί, Μπλανκάρντ, Πάβλοβιτς, Σαμάρκο, Γκόρι, Φράρα (24' Γκούχερ), Παγκανίνι, Ντ. Τσιοφάνι (74' Τόνεβ), Κραγκλ

Φιορεντίνα (3-4-2-1): Ταταρουσάνου, Ρονκάγλια, Ροντρίγκες, Αστόρι, Μπερναρντέσκι (63' Τέγιο), Βεσίνο, Μπάντελι (72' Σάρατε), Αλόνσο, Ίλιτσιτς (86' Μπαμπακάρ), Βαλέρο, Κάλινιτς

Σε ρυθμούς twitter

30ή αγ.: Μένει πίσω η Μίλαν, πάρτι Γιουβέντους και Μπουφόν, στο -3 η Νάπολι

# Με αντικείμενα υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι της Τορίνο το πούλμαν της Γιουβέντους...

# Ο Μάριος Οικονόμου παρακολούθησε από τον πάγκο την εκτός έδρας ήττα της Μπολόνια από την Αταλάντα με 2-0.

# Ο Βαγγέλης Μόρας αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά στην εντός έδρας ήττα της Βερόνα από την Κάρπι με 2-1, που ουσιαστικά σηματοδοτεί τον υποβιβασμό της ομάδας του.

# Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παρακολούθησε από τον πάγκο την εντός έδρας ήττα της Σαμπντόρια από την Κιέβο.

# Ο Ορέστης Καρνέζης δέχθηκε ένα γκολ στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 της Ουντινέζε με τη Σασουόλο.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

19:00 Έμπολι - Παλέρμο 0-0

21:45 Ρόμα - Ίντερ 1-1

(84' Ναϊνγκολάν - 53' Πέρισιτς)

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

13:30 Αταλάντα - Μπολόνια 2-0

(27' Γκόμες, 45+1' Ντιαμάντι)

16:00 Βερόνα - Κάρπι 1-2

(63' Ιονίτσα - 42' Ντι Γκαούντιο, 66' Λαζάνια)

16:00 Σαμπντόρια - Κιέβο 0-1

(24' Μετζιορίνι)

16:00 Φροζινόνε - Φιορεντίνα 0-0

16:00 Τορίνο - Γιουβέντους 1-4

(48' πέν. Μπελότι - 33' Πογκμπά, 42' Κεντίρα, 63', 74' Μοράτα)

16:00 Σασουόλο - Ουντινέζε 1-1

(64' Πολιτάνο - 8' Σαπάτα)

19:00 Νάπολι - Τζένοα 3-1

(51', 81' Ιγκουαΐν, 90+1' Καγεχόν - 10' Ρινκόν)

21:45 Μίλαν - Λάτσιο 1-1

(15' Μπάκα - 9' Παρόλο)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Αταλάντα (4-2-3-1): Σπορτιέλο, Μαζιέλο, Στεντάρντο, Παλέτα, Ντραμέ, Ντε Ρουν, Τσιγκαρίνι, Κούρτιτς (72' Μιλιάτσιο), Ντιαμάντι (54' Ραϊμόντι), Γκόμες (89' Ντ' Αλεσάντρο), Πινίγια

Μπολόνια (4-3-3): Μιράντε, Εμπάιγ, Γκασταλντέλο, Μαϊέτα, Μορλέο (71' Μαζίνα), Μπρίγκι, Ντιαβαρά, Μπριέντζα (46' Μουνιέ), Ρίτσο (64' Ακουαφρέσκα), Φλόκαρι, Τζιακερίνι

Βερόνα (4-4-2): Γκολίνι, Πιζάνο, Μόρας, Χελάντερ, Φαρς, Βσόλεκ, Ιονίτσα, Μαρόνε (70' Γκόμες), Σιλιγκάρντι (46' Βιβιάνι), Τόνι, Πατσίνι (46' Ρέμπιτς)

Κάρπι (4-4-1-1): Μπέλετς, Πόλι, Ρομανιόλι, Σουαγκέρ, Γκαλιόλο, Πασιούτι (80' Λετίτζια), Κοφί, Μπιάνκο, Ντι Γκαούντιο, Λόλο (53' Κρίμι), Μπακόγκου (64' Λαζάνια)

Σαμπντόρια (3-4-2-1): Βιβιάνο, Σιλβέστρε, Ρανόκια, Μόισαντερ, Ντε Σιλβέστρι, Φερνάντο (81' Κέρστιτσιτς), Σοριάνο, Ντοντό, Άλβαρες (71' Μουριέλ), Κασάνο (58' Κορέα), Κουαλιαρέλα

Κιέβο (4-3-3): Μπιτσάρι, Κατσιατόρε, Σπόλι, Σέζαρ, Γκόμπι, Κάστρο, Ραντοβάνοβιτς, Χετεμάι, Μετζιορίνι (79' Εμποκού), Πέπε (81' Πίντζι), Μπίρσα (68' Φλόρο Φλόρες)

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Βερσάλικο, Αντέι (36' Τερανόβα), Ατσέρμπι, Πελούζο, Πελεγκρίνι (60' Φαλσινέλι), Μανιανέλι, Ντάνκαν, Πολιτάνο (83' Μπεράρντι), Ντεφρέλ, Σανσόνε

Ουντινέζε (3-4-1-2): Καρνέζης, Ερτό (80' Πίρις), Ντανίλο, Φελίπε, Γουιντμέρ, Κουζμάνοβιτς, Χάλφρεντσον (87' Λόντι), Αρμέρο, Φερνάντες, Σαπάτα (74' Ντι Νατάλε), Τερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK