27η αγ.: Ο "αειθαλής" Τόνι "σκότωσε" τη Νάπολι, γκέλα κι η Ίντερ (VIDEOS)

Δύο μήνες πριν γίνει 38 χρονών, ο Λούκα Τόνι υπενθύμισε γιατί θεωρείται ένας από τους πιο ικανούς Ιταλούς επιθετικούς στην ιστορία, σημειώνοντας δύο γκολ στη νίκη της Βερόνα επί της Νάπολι με 2-0 για την 27η αγωνιστική της Serie A. Η Τσεζένα πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 από την Ίντερ στο "Τζιουζέπε Μεάτσα".

27η αγ.: Ο "αειθαλής" Τόνι "σκότωσε" τη Νάπολι, γκέλα κι η Ίντερ (VIDEOS)

Ο Λούκα Τόνι... λησμόνησε την ηλικία του και όχι την τέχνη του και με δύο γκολ οδήγησε τη Βερόνα στη νίκη 2-0 επί της Νάπολι στο "Μπεντεγκόντι". Ο Ιταλός φορ χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά για να αναστατώσει μία άμυνα που θεωρητικά ήταν προσαρμοσμένη πάνω του. Με μία εκπληκτική κίνηση και μία κερδισμένη κόντρα, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους που αγωνίστηκαν με τον Βαγγέλη Μόρα βασικό στα στόπερ και τον Παναγιώτη Ταχτσίδη ως κόφτη στο κέντρο, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος περίμενε την ευκαιρία του στον πάγκο. Η Νάπολι δεν είχε περιθώριο απώλειας βαθμών, αφού δίνει μάχη με τη Λάτσιο πλέον για την 3η θέση, την τελευταία που οδηγεί στο Champions League, ωστόσο ο Ράφα Μπενίτεθ επέλεξε να πραγματοποιήσει rotation σε αυτό το παιχνίδι και κράτησε τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στον πάγκο.

27η αγ.: Ο "αειθαλής" Τόνι "σκότωσε" τη Νάπολι, γκέλα κι η Ίντερ (VIDEOS)

Ευκαιρίες υπήρχαν εκατέρωθεν, με τον Φραντσέσκο Μπενούσι και τον Μαριάνο Αντούχαρ να παρεμβαίνουν όποτε χρειάστηκε. Στο 51ο λεπτό, όμως, ο Τόνι νίκησε ξανά τους αντίπαλους αμυντικούς, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και μέσα σε 2 χρόνια στον σύλλογο απέχει μόλις 2 γκολ από τον αρχισκόρερ του στην κατηγορία, Τσίτσιο Μασέτι (35).. Ο Μπενίτεθ έριξε στη μάχη τον Ιγκουαΐν και τους Χοσέ Καγεχόν και Μανόλο Γκαμπιαντίνι και οι "παρτενοπέι" πήραν τον έλεγχο. Χάθηκαν ευκαιρίες, ο φορμαρισμένος Γκαμπιαντίνι είχε δοκάρι, ωστόσο οι γηπεδούχοι (που από το 71' είχαν και τον Χριστοδουλόπουλο στην ενδεκάδα) άντεξαν στην πίεση και πήραν τρεις πόντους "ανάσα" στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού.

Βερόνα (4-3-3): Μπενούσι, Σάλα, Μόρας, Ροντρίγκες, Πιζάνο, Ομπαντί (71' Χριστοδουλόπουλος), Ταχτσίδης, Χάλφρεντσον, Γιάνκοβιτς (85' Μάρτιτς), Τόνι, Γκόμες (67' Γκρέκο)

Ίντερ (4-2-3-1): Αντούχαρ, Μέστο (67' Ιγκουαΐν), Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Λόπεθ, Ινλέρ, Ντε Γκουζμάν (61' Καγεχόν), Χάμσικ (82' Γκαμπιαντίνι), Μέρτενς, Σαπάτα

27η αγ.: Ο "αειθαλής" Τόνι "σκότωσε" τη Νάπολι, γκέλα κι η Ίντερ (VIDEOS)

Μετά από 3 παιχνίδια δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, η Ίντερ είχε την ευκαιρία να βρει τα πατήματά της απέναντι στην... πραγματική ουραγό της Serie A, Τσεζένα, με δεδομένο ότι η Πάρμα έχει "εγκαταλείψει" το πρωτάθλημα. Φευ. Το συγκρότημα του Μίμο ντι Κάρλο απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Μιλάνο και "ψαλίδισε" κι άλλο τις ελπίδες των "νερατζούρι" για ευρωπαϊκό "εισιτήριο". Το παιχνίδι ήταν υποτονικό και άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους γηπεδούχους, που στο 24' έχασαν με τραυματισμό την καλύτερη μεταγραφή Ιανουαρίου στην Ιταλία, Τζερντάν Σατσίρι, και 6 λεπτά αργότερα "πλήρωσαν" τον λάθος του Ματέο Κόβατσιτς, με τον Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ να ανοίγει το σκορ.

27η αγ.: Ο "αειθαλής" Τόνι "σκότωσε" τη Νάπολι, γκέλα κι η Ίντερ (VIDEOS)

Μία αντεπίθεση από δεξιά με την έναρξη του 2ου μέρους έφερε το 8ο γκολ του Ροδρίγο Παλάσιο στους τελευταίους 13 αγώνες πρωταθλήματος. Η αντίδραση των γηπεδούχων, όμως, δεν είχε ουσιαστική συνέχεια. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ενίσχυσε την επιθετική λειτουργία της ομάδας με τον Λούκας Ποντόλσκι στο ημίχρονο, αλλά το μόνο που κατάφερε ο Γερμανός επιθετικός ήταν ένα δοκάρι στα μέσα στου 2ου μέρους. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και διατηρεί τους "νερατζούρι" στο μέσο της βαθμολογίας.

Ίντερ (4-1-2-1-2): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Ρανόκια, Αντρεόλι, Ντοντό (62' Σαντόν), Μέδελ, Γκουαρίν, Κουζμάνοβιτς (46' Ποντόλσκι), Σατσίρι (24' Κόβατσιτς), Ικάρντι, Παλάσιο

Τσεζένα (4-3-1-2): Λεάλι, Πέρικο, Καπέλι, Κράιντς, Μάγκνουσον, Τζιόρτζι, Μουντιγκαγί, Ντε Φέουντις (74' Πουλτζέτι), Καρμπονέρο, Ντεφρέλ, Τζούριτς (81' Ροντρίγκεθ)

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Γιάννης Φετφατζίδης παρακολούθησε από τον πάγκο την εκτός έδρας νίκη 2-0 της νυν ομάδας του, Κιέβο, επί της πρώην ομάδας του, Τζένοα.

# Ο Ορέστης Καρνέζης κράτησε το μηδέν στη "λευκή" ισοπαλία της Ουντινέζε στην έδρα της Αταλάντα, με τον Παναγιώτη Κονέ να μένει στον πάγκο.

# Ο Τάσος Δώνης δεν αγωνίστηκε στη νίκη της Σασουόλο με 4-1 επί της Πάρμα.

# Στο ίδιο παιχνίδι, ο Άντι Λίλα άνοιξε το σουτ με σουτ και κόντρα και πανηγύρισε σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

27η αγ.: Ο "αειθαλής" Τόνι "σκότωσε" τη Νάπολι, γκέλα κι η Ίντερ (VIDEOS)

# Τα οικονομικά προβλήματα των "παρμέντσι" είναι τέτοια που δεν υπάρχουν ούτε... εσώρουχα για τους παίκτες.

# Ο Μάριος Οικονόμου έμεινε στον πάγκο στη "λευκή" ισοπαλία της Μπολόνια με την Μόντενα για τη Serie B.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

19:00 Παλέρμο - Γιουβέντους 0-1

(70' Μοράτα)

21:45 Κάλιαρι - Έμπολι 1-1

(20' Πέδρο - 93' Βετσίνο)

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

16:00 Αταλάντα - Ουντινέζε 0-0

16:00 Τζένοα - Κιέβο 0-2

(49', 68' Παλόσκι)

16:00 Σασουόλο - Πάρμα 4-1

(24', 36' Σανσόνε, 61' πέν. Μπεράρντι, 65' Μισιρόλι - 26' Λίλα)

19:00 Βερόνα - Νάπολι 2-0

(7', 51' Τόνι)

21:45 Ίντερ - Τσεζένα 1-1

(49' Παλάσιο - 30' Ντεφρέλ)

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

20:00 Φιορεντίνα - Μίλαν

20:00 Τορίνο - Λάτσιο

22:00 Ρόμα - Σαμπντόρια

Οι συνθέσεις και τα videos των υπόλοιπων αγώνων

Τζένοα (3-4-3): Περίν, Ρονκάγλια, Μπουρδίσο, Ντε Μαϊό, Εντενίλσον (77' Κούτσκα), Ρινκόν, Μπερτολάτσι, Μπεργκντίς (46' Μποριέλο), Φαλκέ, Νιανγκ (70' Παβολέτι), Περότι

Κιέβο (4-4-2): Μπιτσάρι, Φρε, Νταϊνέλι (68' Γκαμπερίνι), Σέζαρ, Ζουκάνοβιτς, Στσελότο, Ραντοβάνοβιτς, Χετεμάι (31' Κρίστιανσεν), Μπίρσα, Παλόσκι, Μετζιορίνι (81' Μπιράγκι)

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Γκατσόλα, Ατσέρμπι, Πελούζο, Λόνγκι, Ταϊντέρ, Μανιανέλι, Μισιρόλι (68' Μπιοντίνι), Μπεράρντι (69' Φλόρο Φλόρες), Τζάτζα, Σανσόνε (73' Φλόκαρι)

Πάρμα (4-2-3-1): Μιράντε, Σαντακρότσε (46' Κασάνι), Μέντες, Λουκαρέλι, Γκόμπι, Μάουρι, Γκαλόπα, Λίλα (58' Κόντα), Νοτσερίνο, Βαρέλα (61' Ιακομπούτσι), Μπελφοντίλ

Αταλάντα (3-4-2-1): Σπορτιέλο, Μπιάβα (72' Σκαλόνι), Στεντάρντο, Κερουμπίν, Μαζιέλο, Τσιγκαρίνι, Καρμόνα, Ντραμέ, Μοράλες (65' Εμάνουελσον), Γκόμες (78' Μιλιάτσιο), Ντένις

Ουντινέζε (3-5-1-1): Καρνέζης, Γουαγκέ, Ντανίλο, Πίρις, Γουιντμέρ, Αλάν (81' Μπαντού), Γκιλιέρμε, Φερνάντες (88' Χέιχο), Πασκουάλε, Πίντζι, Ντι Νατάλε (67' Τερό)

News 24/7

24MEDIA NETWORK