Στην Ιταλία οι διαιτητές δείχνουν και ΠΡΑΣΙΝΗ κάρτα!

Μετά την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα, οι Ιταλοί έβαλαν στην ποδοσφαιρική ζωής τους και την πράσινη κάρτα. Μόνο που αυτή δεν δίνεται για τιμωρία αλλά ως επιβράβευση (video)!

Foto LaPresse - Gianfilippo Oggioni 
30 Novembre 2014
Sport Calcio
Bologna - Bari 
Campionato di Calcio Serie B  2014 2015 - Stadio Renato Dallara
Nella foto: Cristian Galano

Photo LaPresse - Gianfilippo Oggioni
 November 30, 2014 Bologna ( Italy)
Sport Soccer
Bologna - Bari
Italian Football Championship League B 2014 2015 - Renato Dallare Stadium 
In the pic:Cristian Galano
Foto LaPresse - Gianfilippo Oggioni 30 Novembre 2014 Sport Calcio Bologna - Bari Campionato di Calcio Serie B 2014 2015 - Stadio Renato Dallara Nella foto: Cristian Galano Photo LaPresse - Gianfilippo Oggioni November 30, 2014 Bologna ( Italy) Sport Soccer Bologna - Bari Italian Football Championship League B 2014 2015 - Renato Dallare Stadium In the pic:Cristian Galano LAPRESSE

Μπορεί η Ιταλία να μη μπορεί να συγκριθεί πλέον ως ποιότητα πρωταθλήματος με τους Άγγλους και τους Ισπανούς και να αδυνατεί να επιστρέψει στο (πολύ υψηλό) επίπεδο που βρισκόταν στη δεκαετία του '90, ωστόσο οι φίλοι του ποδοσφαίρου στη γειτονική χώρα μπορούν να καμαρώνουν για κάτι που έχουν ΜΟΝΟ αυτοί.

Αυτή είναι η περίφημη πράσινη κάρτα (!) που εισήχθη στα γήπεδα της Ιταλίας από το περασμένο καλοκαίρι κατόπιν απόφασης της ομοσπονδίας, με τους διαιτητές να την έχουν στο τσεπάκι τους μαζί με την κίτρινη και την κόκκινη αλλά να την βγάζουν σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής έκανε μία ενέργεια που αξίζει επιβράβευση!

Στην Ιταλία οι διαιτητές δείχνουν και ΠΡΑΣΙΝΗ κάρτα!

Μάλιστα, η πρώτη πράσινη κάρτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου βγήκε την περασμένη εβδομάδα από το τσεπάκι διαιτητή στο πλαίσιο της αναμέτρησης Βίρτους Εντέλα-Βιτσέντσα.

Ο Κρίστιαν Γκαλάνο έκανε σουτ από πλάγια θέση για λογαριασμό των φιλοξενουμένων και ο βοηθός έδειξε το σημείο του κόρνερ, με τον 25χρονο επιθετικό να παραδέχεται ωστόσο πως δεν βρήκε τη μπάλα κάποιος από τους παίκτες της Βίρτους Εντέλα και έτσι ο διαιτητής Μάρκο Μαϊνάρντι να αλλάζει την απόφασή του σε άουτ και να του δείχνει πράσινη κάρτα για να τον "ανταμείψει" για την ειλικρίνειά του.

"Η πράσινη κάρτα είναι μία συμβολική κίνηση. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζουμε όταν ένας επαγγελματίας κάνει κάτι που είναι προς μίμηση. Πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από θετικά παραδείγματα", τόνισε ο πρόεδρος της Serie B, Αντρέα Αμπόντι, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο παίκτης με τις περισσότερες πράσινες κάρτες, στο τέλος της σεζόν θα κερδίσει το βραβείο Fair Play.

News 24/7

24MEDIA NETWORK