Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο σπουδαίος Έντσο Μπεαρζότ

Ένας σοφός του ποδοσφαίρου που άφησε το στίγμα του οδηγώντας την Ιταλία στον αλησμόνητο τίτλο στο Μουντιάλ του 1982, πέρασε σήμερα στο πάνθεον των σπουδαίων. Ο Έντσο Μπεαρζότ πέθανε σε ηλικία 83 ετών.
«Έχε γεια, σοφέ», ανέφερε η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, δίχως να γνωστοποιήσει τα αίτια που οδήγησαν στην απώλεια.Ο Πάολο Ρόσι με τα έξι γκολ που πέτυχε στο εκπληκτικό Μουντιάλ της Ισπανίας, προχώρησε σε έναν μίνι απολογισμό της ποιότητας του εκλιπόντος: «Ο Έντσο Μπεαρζότ είναι ένας από τους σπουδαιότερους Ιταλούς του 20ου αιώνα, αναμφίβολα. Για μένα ήταν σαν πατέρας. Του χρωστάω τα πάντα, χωρίς αυτόν δεν θα είχα καταφέρει τίποτα από όλα αυτά. Ήταν ένας απίστευτα τίμιος άνθρωπος», ανέφερε.Ο Τζιανκάρλο Αμπέτε, πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, επίσης σχολίασε με θέρμη τη σταδιοδρομία του γεννημένου στο Αγιέλο παίκτη κι αργότερα προπονητή: «Ο Μπεαρζότ γνώριζε πως να μεταδώσει τις σπουδαίες αξίες του αθλητισμού και της ανθρωπότητας».Μαζί του στον πάγκο, οι «ατζούρι» τερμάτισαν τέταρτοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1980, πριν φτάσουν στο θρίαμβο της Ισπανίας.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!