Ο προπονητής που αξίζει 100% το Fair Play της χρονιάς!

Τι κάνει ένας σωστός τεχνικός όταν βλέπει παίκτη του να κουτουλάει αντίπαλο και να μην τον παίρνει χαμπάρι ο διαιτητής; Μα φυσικά να τον βγάλει έξω... Διαβάστε μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ιστορία!

Ο προπονητής που αξίζει 100% το Fair Play της χρονιάς!

Μεσίνα, 9 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα λέει Pro Falcone-Furnari Portorosa για την Prima Categoria (έβδομη κατηγορία της Ιταλίας). Μόλις πέντε χιλιόμετρα χωρίζουν τα δύο μικρά αυτά χωριά, με 3.000 κατοίκους να αριθμεί το πρώτο και 3.700 το δέυτερο.

Υπήρχαν λοιπόν όλα τα "συστατικά" που απαιτούνται για να λάβει χώρα ένα σκληρό τοπικό ντέρμπι, όμως όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας την παρακάτω ιστορία, πέρα από την αντιπαλότητα δίνουν σημασία και σε μία λέξη που έχει μεγαλύτερη σημασία: "σεβασμός".

Βρισκόμαστε στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης που βρίσκει την Pro Falcone να νικάει 1-0 και κάποια στιγμή ο Άντζελο Σιρακούζα, επιθετικός της Furnari "τσιμπάει" στις προκλήσεις του Αντρέα Φουρνάρι, μέσου της Pro Falcone, και τον.. ξαπλώνει στο έδαφος με μία κουτουλιά που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή.

Και όμως ο παίκτης δεν έμεινε για πολύ στον αγωνιστικό χώρο. Όχι, μην φανταστείτε ότι υπήρχε σύστημα ενδοεπικοινωνίας και ο διαιτητής απέβαλε τον απείθαρχο παίκτη. Αυτός που ανέλαβε να το κάνει ήταν ο προπονητής της Furnari, Πίπο Σκουατρίτο, που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και τον πέταξε έξω στέλνοντάς τον για μπάνιο στα αποδυτήρια!

Με αυτό τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με τη θέλησή τους με 10 παίκτες και κατέληξαν να χάσουν 1-0 το ματς, με τον τολμηρό προπονητή να δηλώνει πάντως στο φινάλε:

Ο προπονητής που αξίζει 100% το Fair Play της χρονιάς!

"Τόσα χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με έχουν διδάξει σεβασμό προς τους αντιπάλους. Εκνευρίστηκα βλέποντας έναν παίκτη μου να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.

Εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτηκα καθόλου, μπήκα χωρίς άδεια στο γήπεδο και τον έστειλα να κάνει ένα ντους. Έδρασα αυθόρμητα και αντιλήφθηκα τι ακριβώς συνέβη όταν άκουσα το χειροκρότημα της αντίπαλης εξέδρας".

Η κίνηση fair play δεν... εκτιμήθηκε από τον διαιτητή ο οποίος βλέποντας τον προπονητή να μπαίνει στο γήπεδο τον απέβαλε εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου, με τους ανθρώπους των γηπεδούχων να μην κρύβουν πάντως το θαυμασμό τους για την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ενέργειά του.

"Ο Πίπο είναι σπουδαίος, η πολύ όμορφη κίνησή του ηρέμησε τα πνεύματα. Στο φινάλε πήγα για να πείσω τον διαιτητή να μην τιμωρηθεί ο συνάδελφός μου.

Την ώρα του αγώνα δεν κατάλαβα τι συνέβη αλλά όταν με ενημέρωσαν, δεν θα μπορούσα να νιώσω μεγαλυτερη έκπληξη", τόνισε ο προπονητής των νικητών, ενώ όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ ακόμα και ο δήμαρχος του Φαλκόνε έδωσε θερμή χειραψία στον άξιο προπονητή.

"Δεν αισθάνομαι ήρωας αλλά παιδαγωγός. Για μένα ο ρόλος του προπονητή είναι του καθοδηγητή όχι μόνο σε τακτικό επίπεδο αλλά και σε ανθρώπινο για τους παίκτες μίας ομάδας. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει ανταγωνισμός και συχνά αυτό αυτός μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη αξία και το σεβασμό προς τον αντίπαλο", δήλωσε λίγες ημέρες αργότερα στην "Gazzetta dello Sport" ο Σκουατρίτο, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι τροχονόμος στο επάγγελμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK