Τα 10 χρυσά χρόνια της εθνικής Ιταλίας

Η νίκη της Ιταλίας στο Ισραήλ ήταν ιστορική αφού με αυτό το αποτέλεσμα γιορτάζει 10 χρόνια που είναι αήττητη σε προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και Μουντιάλ. Διαβάστε για τον εντυπωσιακό της απολογισμό από το 2006 και έπειτα αλλά και την για την τελευταία ομάδα που την έριξε στο καναβάτσο.

Τα 10 χρυσά χρόνια της εθνικής Ιταλίας

Η φιλική ήττα με 1-3 από την Γαλλία στο "San Nicola" του Μπάρι και τα πολλά κενά στην άμυνα της Ιταλίας είχαν κάνει τους φίλους της ομάδας να ανησυχούν, με τον Τζαμπιέρο Βεντούρα να καθησυχάζει ωστόσο άπαντες δηλώνοντας κατηγορηματικά πως η "σκουάντρα ατζούρα" θα φανεί σοβαρή με το που θα ξεκινήσουν τα επίσημα ματς.

Τα 10 χρυσά χρόνια της εθνικής Ιταλίας

Έτσι και έγινε. Η τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στο Ισραήλ στο ξεκίνημα της περιπέτειάς της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και με το 3-1 που επιβλήθηκε πέτυχε ένα ιστορικό επίτευγμα.

Αυτό ήταν να παραμείνει για 10 ολόκληρα χρόνια αήττητη σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την "σκουάντρα ατζούρα" να μετράει πλέον 38 νίκες και 13 ισοπαλίες σε 51 επίσημα παιχνίδια όλο αυτό το διάστημα.

Τα 10 χρυσά χρόνια της εθνικής Ιταλίας

Η τελευταία ομάδα που έχει καταφέρει να τους νικήσει σε προκριματικά μεγάλης διοργάνωσης ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2006 η εθνική Γαλλίας (στο "Stade de France"), με τους "τρικολόρ" του Ντομενέκ να επικρατούν με σκορ 3-1 της Ιταλίας του Ντοναντόνι έχοντας για σκόρερ τους Γκοβού (2 γκολ) και Ανρί (το γκολ της τιμής για την Ιταλία ο Τζιλαρντίνο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK