Υπόκλιση σε Μπουφόν από τον... Φρανσουά Ολάντ!

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έδωσε ρεσιτάλ συμπεριφοράς πριν την έναρξη του φιλικού της Ιταλίας με την Γαλλία και η αποθέωση για αυτόν δεν έχει σταματημό. Ο τελευταίος που υποκλίθηκε στον Ιταλό γκολκίπερ ήταν ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ!

Υπόκλιση σε Μπουφόν από τον... Φρανσουά Ολάντ!

Πριν από λίγες ημέρες ο Τζανλουίτζι Μπουφόν είχε εντυπωσιάσει άπαντες με την αρχοντική στάση του πριν από την έναρξη του διεθνούς φιλικού της Ιταλίας με την Γαλλία στο "San Nicola" του Μπάρι. Και αυτό γιατί ενώ μερίδα οπαδών της "σκουάντρα ατζούρα" ξεκίνησε τα σφυρίγματα κατά τη ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Γαλλίας, της "Μασσαλιώτιδας", εκείνος άρχισε να χειροκροτεί, αναγκάζοντας την εξέδρα να τον ακολουθήσει για να δημιουργηθεί έτσι μία συγκλονιστική ατμόσφαιρα.

Η κίνηση αυτή του αρχηγού της εθνικής Ιταλίας δεν επιδοκιμάστηκε μάλιστα μόνο από τα γαλλικά ΜΜΕ την επόμενη ημέρα ("Έσωσε την Μασσαλιώτιδα, τεράστιος αρχηγός που ξέπλυνε την ντροπή" ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της "Parisien") αλλά προκάλεσε και τον έντονο θαυμασμό της γαλλικής πολιτικής ηγεσίας σε κορυφαίο επίπεδο.

Τρανή απόδειξη το "ευχαριστώ" του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, προς τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, στο περιθώριο της σύσκυψης της G20 στην Κίνα: "Στο περιθώριο των συνομιλιών ο Φρανσουά Ολάντ με ευχαρίστησε για την κίνηση του Τζίτζι Μπουφόν να διακόψει τις αποδοκιμασίες προς την Μασσαλιώτιδα και να ζητήσει ένα μεγάλο χειροκρότημα από όλο το στάδιο του Μπάρι", αποκάλυψε ο Ρέντσι.

Υπόκλιση σε Μπουφόν από τον... Φρανσουά Ολάντ!

Και πρόσθεσε από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός: "Οι αθλητές μπορούν να κάνουν πολλά όσον αφορά σε παιδαγωγικά μηνύματα: ο αρχηγός Μπουφόν το απέδειξε. Και πιστεύω ότι όλη η Ιταλία είναι υπερήφανη για αυτόν.

Έχουμε αξίες που είναι πολύ μεγαλύτερες από την έλλειψη πολιτισμού εκείνων που ξέρουν μόνο να σφυρίζουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK