Ο Φαν Ντερ Σαρ έβγαλε... στη σέντρα τον Άγιαξ για τον Νουρί

Ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, ο οποίος εκτελεί χρέη γενικού διευθυντή στον Άγιαξ, παραδέχθηκε ότι το ιατρικό επιτελείο του "Αίαντα" θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί διαφορετικά την περίπτωση του Νουρί.

Η εικόνα του Αμπντελχάκ Νουρί να καταρρέει στο τερέν του γηπέδου κατά τη διάρκεια του φιλικού με την Βέρντερ Βρέμης (Ιούλιος 2017), ξυπνάει άσχημες μνήμες σοκάροντας τους πάντες!

Οι γιατροί απεφάνθησαν ότι ο 21χρονος χαφ του Άγιαξ έπαθε καρδιακό επεισόδιο. Ο κίνδυνος εν τέλει ξεπεράστηκε αλλά υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Για την οικογένεια του Νουρί η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη. Μάλιστα, όπως λένε στην Ολλανδία, οι δικοί του άνθρωποι εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση ψάχνοντας για ιατρικό λάθος. Πάντως, αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα στον άτυχο μέσο φαίνεται πως ήταν η καθυστερημένη χρήση απινιδωτή.

 

Για το συγκεκριμένο θέμα κλήθηκε να μιλήσει ο γενικός διευθυντής του Άγιαξ, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ. "Αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας για ότι συνέβη. Για αρκετό καιρό πιστεύαμε ότι ο Αμπντελχάκ έλαβε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον αγωνιστικό χώρο" τόνισε αρχικά ο Φαν Ντερ Σαρ και συνέχισε μιλώντας για την καθυστερημένη χρήση απινιδωτή:

"Αν είχε συμβεί αυτό θα μπορούσε ο Αμπντελχάκ να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αυτό δεν είναι σίγουρο. Είναι όμως μία πιθανότητα"