Ο Κρόιφ στο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ!

Ο Γιόχαν Κρόιφ θα χαρίσει τη φιγούρα του στο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ στην Ολλανδία μετά από απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης.

Για την Ολλανδία ο Γιόχαν Κρόιφ δεν είναι ένας απλός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ήταν ένας μύθος.

Πολύ φυσιολογικά λοιπόν η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να αφιερώσει ένα από τα νομίσματα του ευρώ που κυκλοφορούν στην επικράτειά της στον κατά πολλούς πιο σημαντικό άνθρωπο του ποδοσφαίρου όλων των εποχών!

Το πρόσωπο του Κρόιφ, ο οποίος έχασε πριν από μερικούς μήνες τη μάχη με τον καρκίνο, θα βρίσκεται στο χαρτονόμισμα των πέντεα ευρώ από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 και μετά.

Η ημερομηνία που επιλέχθηκε προφανώς και δεν είναι τυχαία. Ακριβώς τότε συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση του ιδρύματος Γιόχαν Κρόιφ που έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση σε όλο τον κόσμο.

Ο "Ιπτάμενος Ολλανδός" τέλος γίνεται ο πρώτος Ολλανδός αθλητής στην ιστορία του ολλανδικού κράτους που απολαμβάνει, μετά θάνατον έστω, μία τέτοια τιμή.

Face Control

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...