Οι σημαντικότερες ατάκες του Κρόιφ

Κατά καιρούς ο Γιόχαν Κρόιφ έχει πει πολύ σημαντικά πράγματα με εξαιρετικό τρόπο, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και για την ίδια τη ζωή.

Οι σημαντικότερες ατάκες του Κρόιφ

Με iq σαφώς μεγαλύτερο από το μέσο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο, ο Γιόχαν Κρόιφ είχε τη σπάνια ικανότητα να φιλοσοφεί για το ποδόσφαιρο βλέποντας πάντα τη μεγάλη εικόνα.

Ο Ιπτάμενος Ολλανδός έτσι μαζί με την εξαιρετική ποδοσφαιρική και προπονητική καριέρα του μας πρόσφερε σπάνιες ατάκες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε πολύ καλύτερα το ποδόσφαιρο και το μαγικό κόσμου.

Ιδού

Τεχνική δεν είναι να κάνεις 1000 γκελ με την μπάλα. Ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει με προπόνηση. Και τότε μπορείς να δουλέψεις σε τσίρκο. Τεχνική είναι να πασάρεις την μπάλα με μία επαφή, με την κατάλληλη ταχύτητα στο δεξί πόδι του συμπαίκτη σου.

Επίλεξε τον καλύτερο παίκτη για κάθε θέση της 11άδας και θα καταλήξεις να έχεις όχι την καλύτερη 11άδα, αλλά 11 δυνατά εγώ.

Υπάρχει μόνο μία μπάλα στο ποδόσφαιρο, οπότε πρέπει να την έχεις.

Δεν είμαι θρησκευόμενος. Στην Ισπανία και οι 22 ποδοσφαιριστές κάνουν το σταυρό τους πριν βγουν στο γήπεδο. Αν αυτό δουλεύει, όλα τα ματς θα έρχονταν ισόπαλα.

Οταν έχεις την μπάλα πρέπει να κάνεις το γήπεδο όσο το δυνατόν πιο μεγάλο. Οσο δεν την έχεις πρέπει να το κάνεις όσο το δυνατόν πιο μικρό.

Οι σημερινοί παίκτες σουτάρουν μόνο με το κουντουπιέ. Εγώ μπορούσα να σουτάρω με το εσωτερικό, το κουντουπιέ και το εξωτερικό και με τα δύο πόδια. Με άλλα λόγια ήμουν έξι φορές πιο καλός από τους σημερινούς.

Γιατί δηλαδή δεν μπορώ να κερδίσω μία πιο πλούσια ομάδα. Δεν είδα ποτέ μια τσάντα με λεφτά να σκοράρει.

Οι σημαντικότερες ατάκες του Κρόιφ

Είμαι πρώην παίκτης, πρώην προπονητής, πρώην τεχνικός διευθυντής, πρώην επίτιμος πρόεδρος. Μία καλή λίστα που δείχνει ότι όλα φτάνουν σ'ένα τέλος.

Οταν παίζεις ένα ματς είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι οι παίκτες έχουν την μπάλα για τρία λεπτά κατά μέσο όρο ο καθένας. Αρα το πιο σημαντικό είναι τι ακριβώς θα κάνεις τα υπόλοιπα 87 λεπτά που δεν έχεις την μπάλα. Αυτό καθορίζει αν είσαι καλός παίκτης ή όχι.

Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, αλλά το να παίζεις απλά είναι το πιο δύσκολο πράγμα.

Το βρίσκω φρικτό να απορρίπονται παίκτες με στοιχεία από υπολογιστή. Μ' αυτή τη λογική εμένα ο Αγιαξ θα με απέρριπτε. Οταν ήμουν 15 δεν μπορούσα να κλοτσήσω την μπάλα 15 μέτρα μακριά με το αριστερό πόδι. Η ποιότητα της τεχνικής μου και το όραμα δεν μπορούν να ανιχνευθούν από υπολογιστές.

Εκπροσωπώ την εποχή που το ελκυστικό ποδόσφαιρο ήταν διασκεδαστικό και έφερνε επιτυχίες.

Το ποδόσφαιρο παίζεται με τα πόδια και το μυαλό. Οταν η ηλικία δεν επιτρέπει να κάνεις πολλά με τα πόδια, υπάρχει πάντα το μυαλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε ο Γιόχαν Κρόιφ

Θρήνος στο twitter για τον Κρόιφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK