Τέλος εποχής για τον Άρι Χάαν

Ο Άρι Χάαν έβαλε τέλος στην καριέρα του ως προπονητής, "θορυβημένος" από τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ.

Τέλος εποχής για τον Άρι Χάαν
Χάαν

Ο Άρι Χάαν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προπονητική μετά από 31 χρόνια, επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό.

Ο 67χρονος Ολλανδός μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του και ανακοίνωσε την απόφαση να εγκαταλείψει τους πάγκους.

"Δεν απαγορεύεται να εργάζομαι αλλά ο γιατρός μου πρότεινε ότι θα ήταν καλύτερο για την καρδιά μου και την υγεία μου να σταματήσω. Εξάλλου, άρχισε να λείπει το κίνητρο για μένα. Ήμουν στην Κίνα, μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου. Αυτό διευκόλυνε την απόφασή μου να σταματήσω".

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ υποφέρει από καρδιακή αρρυθμία και ο πρόσφατος θάνατος του Γιόχαν Κρόιφ τον έβαλε σε σκέψεις: "Όταν πεθαίνει κόσμος στην ηλικία σου, αντιλαμβάνεσαι ότι ο θάνατος μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε στιγμή και ότι θα σε φτάσει κάποτε".

Ο Χάαν έχει κάνει δυο περάσματα από τον πάγκο του "δικεφάλου του βορρά", μία τη σεζόν 1994-95 και μία τη σεζόν 1999-2000, ενώ αμέσως μετά βρέθηκε για λίγο στον πάγκο του Πανηλειακού.

Ως προπονητής, αναδείχθηκε πρωταθλητής Βελγίου με την Άντερλεχτ το 1986, φιναλίστ Κυπέλλου UEFA με τη Στουτγκάρδη το 1989 και κυπελλούχος Βελγίου με τη Σταντάρ Λιέγης το 1993. Έχει περάσει ακόμα από τους πάγκους των Άντβερπ, Νυρεμβέργης, Φέγενορντ, Αούστρια Βιέννης, εθνικής Κίνας, Περσέπολις, εθνικής Καμερούν, εθνικής Αλβανίας και από το 2009 βρίσκεται στην Κίνα, όπου το 2011 κατέκτησε το κύπελλο με την Τιάντζιν Τέντα.

Ως ποδοσφαιριστής υπήρξε σπουδαίος μέσος με συμμετοχή σε όλες τις επιτυχίες του Άγιαξ στην αρχή της δεκαετίας του '70 (τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, τρία πρωταθλήματα, τρία νταμπλ) και της εθνικής Ολλανδίας (δύο φορές φιναλίστ Μουντιάλ), ενώ πρωταθλήματα και τίτλους με Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK