2010-2016: Μια ενδεκάδα παικτών που... μοσχοπούλησε η Μπενφίκα

Μιμούμενη την Πόρτο, η Μπενφίκα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα selling clubs της Ευρώπης. Ποιους έχει πουλήσει τα τελευταία έξι χρόνια, βάζοντας... χρυσάφι στα ταμεία της.

2010-2016: Μια ενδεκάδα παικτών που... μοσχοπούλησε η Μπενφίκα

Η επικείμενη αποχώρηση του Ρενάτο Σάντσες, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν, από την Μπενφίκα είναι μία ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή που οι "αετοί" κατάφεραν να... μοσχοπουλήσουν.

Από το 2010, μέσα σε μόλις έξι χρόνια, ο πορτογαλικός σύλλογος έχει καταφέρει να βάλει στα ταμεία του πολλά εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις παικτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στους κορυφαίους του πλανήτη. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως παρά το γεγονός πως χάνει τα ταλέντα της, η Μπενφίκα παραμένει η κορυφαία ομάδα στην Πορτογαλία.

Στην περίπτωση του 18χρονου Σάντσες μάλιστα, η Μπενφίκα έχει τρομερό κέρδος, αφού κατάφερε να πουλήσει ακριβά έναν παίκτη που απέκτησε από τις ακαδημίες για 25 μπάλες!

Η σελίδα 101greatgoals.gr έψαξε, βρήκε και συγκέντρωσε μια ενδεκάδα παικτών που έφεραν στην ομάδα συνολικό κέρδος 351.000.000 ευρώ.

Η ενδεκάδα

ΓΙΑΝ ΟΜΠΛΑΚ

Με 16 εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Σλοβένος έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις με τους "ροχιμπλάνκος" και φέτος αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες που βοήθησαν τον ισπανικό σύλλογο να φτάσει στον τελικό του Champions League.

ΦΑΜΠΙΟ ΚΟΕΝΤΡΑΟ

Με 30 εκατομμύρια ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι ο παίκτης που ήταν προτού φύγει από την Μπενφίκα. Παραμένει όμως αρκετά καλός.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΛΟΥΙΖ

Με 25 εκατομμύρια ευρώ στην Τσέλσι. Έμεινε για τρία χρόνια στους "μπλε" με το... θέατρό του στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει μείνει στην ιστορία. Από το 2014 αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν και όσες φορές ο σύλλογος του Παρισιού έχει αντιμετωπίσει την Τσέλσι, ο Βραζιλιάνος είναι νικητής.

ΑΞΕΛ ΒΙΤΣΕΛ

Με 40 εκατομμύρια ευρώ στην Ζενίτ όπου βρίσκεται από το 2012 μέχρι και σήμερα. Ένας δυνατός μέσος, το όνομα του οποίου συνδέεται διαρκώς με την Αγγλία και την Premier League.

ΝΕΜΑΝΙΑ ΜΑΤΙΤΣ

Με 25 εκατομμύρια ευρώ στην Τσέλσι. O Σέρβος δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στους "μπλε'", ωστόσο το όνομά του έχει ακουστεί για μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΕΝΤΣΟ ΠΕΡΕΣ

Με 25 εκατομμύρια ευρώ στην Βαλένθια. Παλεύει να βρει τη φόρμα του στην Ισπανία.

ΡΕΝΑΤΟ ΣΑΝΤΣΕΣ

Με 80 εκατομμύρια ευρώ στην Μπάγερν Μονάχου. Ο 18χρονος μέσος της Μπενφίκα βρισκόταν στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως οι Βαυαροί κινήθηκαν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να τον... κλέψουν.

ΛΑΖΑΡ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ

Με 25 εκατομμύρια ευρώ στη Λίβερπουλ. Σε μια κακή σεζόν για τους "κόκκινους" (2014-2015), ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Ρότζερς που τον έβαζε να παίζει σε άλλες θέσεις, αφού εξ αρχής δεν τον ήθελε στην ομάδα. Την επόμενη σεζόν, παραχωρήθηκε δανεικός στη Φενέρμπαχτσε, όπου έδειξε μερικά θετικά δείγματα.

ΡΑΜΙΡΕΣ

Με 22 εκατομμύρια ευρώ στην Τσέλσι. Στην εξαετία που παρέμεινε στους "μπλε", ο Ραμίρες ήταν εξαιρετικός και σίγουρα λείπει από την ομάδα. Τώρα βρίσκεται στην Κίνα.

ΑΝΧΕΛ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ

Με 33 εκατομμύρια ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στους "μερένγκες" έμεινε τέσσερα χρόνια, στη συνέχεια πέρασε μια πολύ κακή σεζόν στην Premier League και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον βρίσκεται στο Παρίσι για την Παρί Σεν Ζερμέν, όπου μοιάζει να έχει βρει σε έναν βαθμό τον παλιό εαυτό του.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ

Με 30 εκατομμύρια ευρώ στην Βαλένθια. Δεν έκανε την καλύτερη σεζόν του στην Ισπανία.

2010-2016: Μια ενδεκάδα παικτών που... μοσχοπούλησε η Μπενφίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Μπάγερν "έκλεψε" τον Σάντσες από τη Γιουνάιτεντ
Οι μεγάλες πωλήσεις της Πόρτο από το 2004 (ΠΙΝΑΚΑΣ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK