Ο Μήτρογλου είχε σκοράρει σε "στημένο" ματς

Σε ένα παιχνίδι με οσμή σκανδάλου που βοήθησε την Μπενφίκα να στεφθεί πρωταθλήτρια Πορτογαλίας εμπλέκεται ο σκόρερ Κώστας Μήτρογλου. Ο οποίος δεν ήταν ο μόνος "Έλληνας" του επίμαχου αγώνα.

Benficas Mitroglou, second left, celebrates after scoring the opening goal during the Portuguese league soccer match between Estoril and Benfica at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Sunday, Aug. 16, 2015. (AP Photo/Armando Franca)
Benficas Mitroglou, second left, celebrates after scoring the opening goal during the Portuguese league soccer match between Estoril and Benfica at Benfica's Luz stadium in Lisbon, Sunday, Aug. 16, 2015. (AP Photo/Armando Franca) AP IMAGE

Ένα τρομερό σκάνδαλο που "αμαυρώνει" το πορτογαλικό ποδόσφαιρο ήρθε στην επιφάνεια. Σύμφωνα με την αποκάλυψη της " SIC", η Μπενφίκα "χρημάτισε" ποδοσφαιριστές της Μαρίτιμο, προκειμένου να ηττηθούν στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη σεζόν 2015-16, αποτέλεσμα που συνέβαλε στη κατάκτηση εκείνου του πρωταθλήματος

Όπως έγινε γνωστό, δύο ποδοσφαιριστές της Μαρίτιμο συναντήθηκαν πριν από την αναμέτρηση με άνθρωπο της Μπενφίκα και δέχθηκαν προσφορά 40.000 ευρώ έκαστος έτσι ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση στο 90λεπτο.

Τους είπαν χαρακτηριστικά: " Βρισκόμαστε εδώ εκ μέρους της Μπενφίκα και θα σας προσφέρουμε λεφτά για να μην ηττηθούμε στο παιχνίδι. Δεν θα αγωνιστείτε όπως συνήθως και σε αντάλλαγμα θα λάβετε 40 χιλιάδες ευρώ".

Σε μία άλλη μαρτυρία, ένας έτερος ποδοσφαιριστές κατέθεσε πως στέλεχος των "αετών" θα του προσέφερε συμβόλαιο με το σύλλογο, άμα το παιχνίδι κυλούσε... ομαλά για την Μπενφίκα.

Το συγκεκριμένο ματς διεξήχθη στις 8 Μαΐου του 2016 για τη προτελευταία αγωνιστική της Primeira Liga, στο "Estádio dos Barreiros", έδρα της Μαρίτιμο. Η Μπενφίκα "πέρασε" εύκολα με 2-0, με τον Κώστα Μήτρογλου μάλιστα να "ανοίγει" το σκορ, τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ η σεζόν τον βρήκε τρίτο σκόρερ στο πρωτάθλημα με 19 γκολ.

Ίσως το τέρμα του Έλληνα στράικερ να μας βάλει σε υποψίες, καθώς η ασίστ ήρθε από παίκτη των γηπεδούχων, ενώ ο Μήτρογλου είχε μείνει αμαρκάριστος από τους αμυντικούς στα όρια της περιοχής.

Πάντως, σε αυτό το παιχνίδι αγωνίστηκαν και άλλοι ποδοσφαιριστές με ελληνικό... background. Παρέα με τον 30χρονο επιθετικό, παρατάχθηκε στο αρχικό σχήμα ο Μεντί Καρσελά, ενώ ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε ο Ανδρέας Σάμαρης.

Ένας άλλος γνώριμος από τα γήπεδα της χώρας μας που έκανε την εμφάνισή του σε αυτό τον αγώνα-σκάνδαλο ήταν και ο "ξεχασμένος" για το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό, Νταμιάν Πλεσί, ο οποίος τότε φόραγε τη φανέλα της Μαρίτιμο.

Για την ιστορία, η σεζόν 2015/16 τελικά βρήκε τη Μπενφίκα πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, αφού την τελευταία αγωνιστική κατάφερε να νικήσει και τη Νασιονάλ με 4-1 και να τερματίσει στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με δύο πόντους παραπάνω από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK