Ρουί Βιτόρια, ο νέος Ζόρζε Ζεζούς

Η Μπενφίκα επενδύει σ' έναν προπονητή από την εγχώρια αγορά με στόχο να βρει στο πρόσωπο του Ρουί Βιτόρια τον νέο Ζόρζε Ζεζούς. Υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Ο Ρουί Βιτόρια κέρδισε το δικαίωμα να δουλέψει σε μια ομάδα πρωταθλητισμού όπως η Μπενφίκα. Ο 46χρονος προπονητής έμεινε τέσσερα χρόνια στη Βιτόρια Γκιμαράες, μάζεψε τα ένσημα που απαιτούσε η δουλειά στους "αετούς" και από την Πέμπτη είναι ο νέος επικεφαλής του τεχνικού τιμ.

Υπέγραψε μάλιστα συμβόλαιο για τρία χρόνια, με στόχο να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του προκατόχου του, του Ζόρζε Ζεζούς. Ο τελευταίος οδήγησε την Μπενφίκα στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων, το τελευταίο εφέτος, ενός κυπέλλου, πέντε λιγκ καπ, ενός σούπερ καπ και σε δύο τελικούς του Europa League. Όλα αυτά σε μόνο έξι σεζόν, παραδίδει ομολογουμένως βαριά κληρονομιά στο διάδοχό του.

Ο νέος τεχνικός της Μπενφίκα έχει ήδη δείξει τα διαπιστευτήριά του, αφού με αυτόν η Πάσος Φερέιρα έφτασε στον τελικό του κυπέλλου (απέναντι στην Μπενφίκα) και η Γκιμαράες το κατέκτησε (απέναντι στην Μπενφίκα).

Θυμίζουμε ότι οι πρωταθλητές Πορτογαλίας είναι ήδη στους ομίλους του Champions League και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ως εκ τούτου εκ των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!