Σάμαρης: "Είμαι περήφανος για το πρωτάθλημα, δεν μπορώ να το περιγράψω"

Ο Ανδρέας Σάμαρης μίλησε στο επίσημο κανάλι της Μπενφίκα στο youtube και δήλωσε περήφανος που αγωνίζεται στους "αετούς", ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να κατακτήσει και του χρόνου το πρωτάθλημα.

Σάμαρης: "Είμαι περήφανος για το πρωτάθλημα, δεν μπορώ να το περιγράψω"

Ονειρική μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή σεζόν για τον Ανδρέα Σάμαρη. Ο Έλληνας μέσος στη πρώτη χρονιά του με την Μπενφίκα, κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το "Taca da Liga", καταγράφοντας 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μάλιστα σημαντική συνεισφορά.

Ο 26χρόνος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο κανάλι της Μπενφίκα στο youtube, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της χρονιάς, δηλώνοντας υπερήφανος για την back to back κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που είχε να συμβεί για τους Πορτογάλους από τη διετία 1982-84.

"Είμαι περήφανος, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρω πως ανήκω στην ιστορία της ομάδας πετυχαίνοντας κάτι που είχε να συμβεί πολύ καιρό. Την επόμενη σεζόν θέλω να γράψουμε ιστορία και να κατακτήσουμε το τρίτο σερί πρωτάθλημα, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και τους οπαδούς".

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο των οπαδών της ομάδας της Λισσαβώνας: " Όταν πήγαμε στην πλατεία Μαρκές ντε Πομπάλ μετά το ματς με την Γκιμαράες, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, με τόσους πολλούς ανθρώπους. Μου άρεσαν οι πανηγυρισμοί με τους οπαδούς και όλο αυτό ήταν πολύ μεγάλο κέρδος για την ομάδα και τον κόσμο".

Τέλος, μίλησε για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του στον Πανιώνιο και στους Πειραιώτες, συγκριτικά με τον τωρινό ρόλο του στην Μπενφίκα: "Στον Πανιώνιο έπαιζα πιο επιθετικά τη θέση του κεντρικού χαφ, έχοντας πάντα άλλους παίκτες πίσω μου να αμύνονται, στον Ολυμπιακό όμως είχα πιο αμυντικούς προσανατολισμούς. Στην Μπενφίκα έπρεπε να βελτιώσω κάποια πράγματα, όπως η ταχύτητα, η άμυνα και η τακτική".

News 24/7

24MEDIA NETWORK