Η Σπόρτινγκ συνεχίζει να... σφάζει με το βαμβάκι τον Σίλβα για τον Ολυμπιακό

Ο Μάρκο Σίλβα είχε ένα επεισοδιακό διαζύγιο με τη Σπόρτινγκ για να πάει στον Ολυμπιακό και ο πρόεδρος των 'λιονταριών' δεν ξέχασε τον νυν τεχνικό της Έβερτον, κάνοντας αποκαλύψεις στο βιβλίο του.

Η Σπόρτινγκ συνεχίζει να... σφάζει με το βαμβάκι τον Σίλβα για τον Ολυμπιακό
AP PHOTO/DARKO BANDIC

Ο Μάρκο Σίλβα υπήρξε ένας επιτυχημένος προπονητής του Ολυμπιακού που συνδέθηκε με μία περίεργη πρόσληψη και μία εξίσου περίεργη αποχώρηση από την ομάδα. Τη σεζόν 2015-2106 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, ωστόσο τη νέα χρονιά τερμάτισε τη συνεργασία με τον σύλλογο λίγες ημέρες πριν η αποστολή ταξιδέψει για το βασικό στάδιο προετοιμασίας!

Μπορεί το δεύτερο σκέλος να μην έχει εξηγηθεί επαρκώς ακόμα, ωστόσο για το πρώτο βγαίνουν συνεχώς πράγματα που το αφορούν. Φροντίζει γι' αυτό το βιβλίο του επί 5 χρόνια προέδρου της ομάδας, Μπρούνο ντε Καρβάλιο, ο οποίος καθαιρέθηκε από το αξίωμά του το περασμένο καλοκαίρι.

Ο αμφιλεγόμενος παράγοντας συμπύκνωσε σε ένα βιβλίο με τον τίτλο 'Sem Filtro – As Histórias dos Bastidores da Minha Presidência' τις εμπειρίες του ως πρόεδρος του συλλόγου και από αυτό δεν άφησε ούτε τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και νυν της Έβερτον, για τον τρόπο που έφυγε από τη Λισαβόνα για να πάει στον Πειραιά.

"Ο Μάρκο Σίλβα είχε αποφασίσει να φύγει πολύ καιρό", εξηγεί στο βιβλίο του και στο Κεφάλαιο 2 προσθέτει για την εποχή που τον προσέλαβε από την Εστορίλ: "Ήθελα να τον απολύσω από την προετοιμασία".

Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά σε αυτήν την εξέλιξη ακόμα και μετά από την εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Μποαβίστα για το πρωτάθλημα, στις 5 Δεκεμβρίου 2014. "Ήταν μία μεγάλη απογοήτευση", είχε πει τότε ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ.

Το τέλος της σεζόν 2014-2015 βρήκε τα 'λιοντάρια' στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του κυπέλλου. Παρ' όλα αυτά, ο Σίλβα δεν παρέστη σε συνάντηση με τη διοίκηση της Σπόρτινγκ στις 2 Ιουνίου και μολονότι ο ίδιος τόνισε ότι είχε ενημερώσει τον αθλητικό διευθυντή, Αουγκούστο Ινάσιο, ότι την ίδια ημέρα θα βρίσκεται σε σεμινάριο προπονητών (στην πόλη Φατίμα) αυτό ήταν το 'πάτημα' που αναζητούσαν στον σύλλογο για να καταγγείλουν το συμβόλαιό του, που έληγε το καλοκαίρι του 2018.

Τα πορτογαλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως "η διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης προβλέπεται να αποκτήσει χαρακτήρα μυθιστορήματος" προσθέτοντας πως αν δεν βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την αποζημίωση του Σίλβα τότε αναπόφευκτα "οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στα δικαστήρια".

Η 'Record' έγραφε ότι ο 37χρονος τεχνικός αξίωνε αποζημίωση ύψους 1.500.000 ευρώ, αλλά η Σπόρτινγκ ήταν διατεθειμένη να του δώσει μόλις 500.000 ευρώ.

Ακόμη ένα σημείο τριβής για τις δύο πλευρές ήταν ο όρος που ήθελε να θέσει ο σύλλογος της Λισαβόνας στον Σίλβα και ο οποίος θα του απαγόρευε να εργαστεί σε μια εκ των Πόρτο και Μπενφίκα μέχρι το 2018.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε διακριτικά την υπόθεση όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να επεμβαίνει, παρότι είχε έρθει σε συμφωνία με τον Πορτογάλο προπονητή. Όταν τελικά η υπόθεση πήρε την τροπή που ήθελαν οι Πειραιώτες, ανακοίνωσαν την πρόσληψή του στις 7 Ιουλίου 2015. Παρ' όλα αυτά, ούτε ο δικός τους 'γάμος' μακροημέρευσε...

Photo credits: AP Photo/Darko Bandic

News 24/7

24MEDIA NETWORK