Ο Μήτρογλου δεν ξεχνάει τον Ολυμπιακό

Διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Μπενφίκα όμως τον Ολυμπιακό δεν τον ξεχνάει. Διαβάστε τι είπε ο Κώστας Μήτρογλου στην ιστοσελίδα της UEFA για τα επτά χρόνια του στους Πειραιώτες.

Ο Μήτρογλου δεν ξεχνάει τον Ολυμπιακό

Χωρίς αμφιβολία είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνας στράικερ την τελευταία δεκαετία και η εξαιρετική φετινή του πορεία με την Μπενφίκα έρχεται να καταδείξει το πόσο πολύ δούλεψε και βελτιώθηκε στο παιχνίδι του με το πέρασμα των χρόνων.

Ο Μήτρογλου δεν ξεχνάει τον Ολυμπιακό

Τώρα, ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς απέναντι στην Ντόρτμουντ για τους "16" του Champions League ο "Mitrogolo" μίλησε για αυτή την πρόκληση σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ενώ παράλληλα άνοιξε και το κεφάλαιο Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, έκανε ειδική μνεία στα επτά χρόνια που πέρασε στους "ερυθρόλευκους" καθώς επίσης και στο πρώτο του ματς και στο πρώτο του γκολ με τους πρωταθλητές Ελλάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΙΚΕΡ ΤΗΣ ΜΠΕΝΦΙΚΑ:

"Μετακινήθηκες από την Ελλάδα στην Γερμανία όταν ήσουν ακόμα παιδί, έπειτα επέστρεψες ως έφηβος για να παίξεις στον Ολυμπιακό. Πόσο δυσκολο ήταν αυτό;

"Ήταν δύσκολο να αφήσω τη Γερμανία, αλλά επίσης πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Έπρεπε να αφήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και το μέρος όπου μεγάλωσα για να πάω σε μια χώρα - η οποία μπορεί να μην ήταν ξένη - αλλά δεν μιλούσα τη γλώσσα. Νομίζω ότι ήταν η σωστή κίνηση. Τα επτά χρόνια που πέρασα στον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντικά. Ήταν η πρώτη ομάδα, στην οποία έπαιξα επαγγελματικά. Προσαρμόστηκα καλά και δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να αρχίσω να σκοράρω, κάτι το οποίο είναι καθήκον μου ως επιθετικός. Ήταν εκεί που ξεκίνησαν όλα για εμένα".

Πραγματοποίησες το ντεμπούτο σου στο Champions League ως αλλαγή απέναντι στην Λάτσιο το 2007, έπειτα σκόραρες το πρώτο σου γκολ στη διοργάνωση απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης το 2009. Θυμάσαι αυτά τα παιχνίδια;

"Έπαιξα σε πολλά ματς πριν από εκείνο το ματς στο Champions League, αλλά το ντεμπούτο μου ήταν πολύ σημαντικό. Όπως αντιλαμβάνεται κάθε φίλαθλος, αυτό είναι το πιο υψηλό σημείο στο οποίο μπορείς να φθάσεις στο ποδόσφαιρο. Κάναμε τα πάντα για να δούμε ένα ματς Champions League στην τηλεόραση, το να παίξεις κιόλας είναι κάτι σπέσιαλ. Θυμάμαι ακόμη το πρώτο μου γκολ, που το σκεφτόμουν ακόμη κι όταν το ματς ήταν σε εξέλιξη. Ωωωω... σκόραρα σε ένα ματς Champions League. Είναι πολύ δύσκολο να σκοράρεις σε αυτή τη διοργάνωση, γιατί αντιμετωπίζεις τους καλύτερους όλου του κόσμου. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα και μερικές φορές έχουμε μισή... ευκαιρία για να σκοράρουμε σε ένα ματς".

Το πρώτο ματς της Μπενφίκα με την Ντόρτμουντ ήταν αρκετά συναρπαστικό, έτσι δεν είναι;

"Η Ντόρτμουντ έπαιξε με με πολλή ταχύτητα κι έχει καλή ομάδα, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο να νικήσουν στο γήπεδό μας. Κάναμε καλή δουλειά. Δεν δεχθήκαμε γκολ και καταφέραμε να νικήσουμε, αν και περάσαμε δύσκολα διαστήματα. Σίγουρα, θα θέλαμε να βάλουμε κι ένα δεύτερο γκολ αλλά και το 1-0 δεν είναι κακό. Αυτό το γκολ είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θα είναι πολύ ωραία να έχω την οικογένειά μου και τους φίλους μου στο γήπεδο. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου και η θεία μου θα είναι εκεί, στη ρεβάνς. Αλλά, θα προσπαθήσω να μην είμαι μαζί τους πριν το ματς, για να είμαι ήρεμος. Είμαστε όλοι ανυπόμονοι γι' αυτή την αναμέτρηση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK