Γνωρίστε τον "Μπάμπη Τεννέ" της Πορτογαλίας

Τον λένε Βίτορ Ολιβέιρα και όπως ο δικός μας Μπάμπης Τεννές, ειδικεύεται σε ένα πράγμα. Να ανεβάζει κατηγορία διάφορες ομάδες. Το σερί του... γράφει πέντε σερί ανόδους και... συνεχίζει.

Γνωρίστε τον "Μπάμπη Τεννέ" της Πορτογαλίας
Vitor Oliveira

Το φαινόμενο με τον γνωστό Έλληνα προπονητή δεν είναι τελικά και τόσο... ελληνικό. Αρκετές χώρες ανά τον κόσμο έχουν το δικό τους "Μπάμπη Τεννέ", δηλαδή έναν τεχνικό που... ειδικεύεται στο να ανεβάζει ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, αλλά να μην μπορεί να στεριώσει στα... μεγάλα σαλόνια.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ονομάζεται Βίτορ Ολιβέιρα και έχει παρόμοια πορεία. Σε 31 χρόνια καριέρας, έχει καθίσει σε 17 διαφορετικούς πάγκους και μετρά 10 ανόδους! Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά το... θαύμα που έκανε την Πορτιμονένσε.

Από μικρομεσαία ομάδα την έστειλε στην Πριμέιρα Λίγκα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση της δεύτερης κατηγορίας. Αυτή ήταν η πέμπτη σερί άνοδος που κέρδισε με πέμπτη διαφορετική ομάδα τις τελευταίες... πέντε σεζόν!

ΤΑ... "ΘΑΥΜΑΤΑ" ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Σεζόν 2016-2017: Τερμάτισε πρώτος με την Πορτιμονένσε στην 2η κατηγορία.

Σεζόν 2015-2016: Τερμάτισε δεύτερος με την Τσάβες στη 2η κατηγορία.

Σεζόν 2014-2015: Τερμάτισε δεύτερος με την Ουνιάο Μαδέιρα στη 2η κατηγορία.

Σεζόν 2013-2014: Τερμάτισε πρώτος με την Μορεϊρένσε στην 2η κατηγορία.

Σεζόν 2012-2013: Τερμάτισε δεύτερος με την Αρόουκα στη 2η κατηγορία.

Στα 63 του χρόνια, ο Βίτορ Ολιβέιρα βλέπει πως έχει μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει να... κουμαντάρει τιμόνι ομάδας στην πρώτη κατηγορία και γι' αυτό δήλωσε πως θα παραμείνει στην Πορτιμονένσε τη σεζόν 2017-2018!

Το παράξενο της υπόθεσης; Στην Πορτιμονένσε έκανε το ντεμπούτο του σε πάγκο στα 32 του χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK