Έγραψε ιστορία η Σέλτικ και... δις ο Κολό Τουρέ!

Η Σέλτικ ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη σεζόν που την βρήκε όχι μόνο πρωταθλήτρια με 30 πόντους διαφορά από τον δεύτερο αλλά και... αήττητη. Μέλος της και ο Κολό Τουρέ που το έχει ξαναζήσει!

Έγραψε ιστορία η Σέλτικ και... δις ο Κολό Τουρέ!

Οι φίλοι της Σέλτικ έζησαν μοναδικές στιγμές το απόγευμα της Κυριακής (21/5) στο "Celtic Park" καθώς η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε 2-0 της Χαρτς και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή σκωτσέζικη Premier League, τερματίζοντας με διαφορά 30 πόντων από την δεύτερη της βαθμολογίας Αμπερντίν (106 έναντι 76) και μάλιστα χωρίς να έχει γνωρίσει ούτε μία ήττα!

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (!) που ο σύλλογος της Γλασκώβης κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα (το είχε κάνει και τη σεζόν 1897-98 ενώ έναν χρόνο αργότερα η Ρέιντζερς έγινε η τελευταία ομάδα που το πέτυχε) ενώ το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι πως ένας παίκτης της έχει ξαναζήσει ανάλογη εμπειρία την περασμένη δεκαετία σε άλλο πρωτάθλημα!

Αυτός είναι ο 36χρονος σέντερ μπακ των "καθολικών", Κολό Τουρέ, που ήταν μέλος και των "Invincibles" της Άρσεναλ τη σεζόν 2003-04, όταν τότε οι Λονδρέζοι του Αρσέν Βενγκέρ είχαν κατακτήσει με πανηγυρικό τρόπο την Premier League έχοντας τον τρομερό απολογισμό των 26 νικών και 12 ισοπαλιών σε 38 αγωνιστικές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK