Σε αναγκαστική... άδεια για να ηρεμήσει ο Μπάρτον

Μεγάλωσε και μυαλό δεν έβαλε. Ο Τζόι Μπάρτον "πλακώθηκε" με συμπαίκτη του, τα έχωσε στον προπονητή του στην Ρέιντζερς και η διοίκηση του ζήτησε να μην ξαναπατήσει το πόδι του στην ομάδα! Ο ίδιος βέβαια φαίνεται να το έχει μετανιώσει...

Καλό παιδί δεν το λες. Ποτέ δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει στα... γεράματα. Από το 2004 ο Τζόι Μπάρτον πρωταγωνιστεί στα αγγλικά ΜΜΕ περισσότερο για τα επεισόδια που δημιουργεί, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και λιγότερο για τις ικανότητες του.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια, βέβαια, άρχισε να ηρεμεί. Μέχρι το ντέρμπι της Σέλτικ με την Ρέιντζερς. Ο 34άχρονος μέσος ξέσπασε πάνω σε συμπαίκτη του για την βαριά ήττα με 5-1, στη συνέχεια "επιτέθηκε" λεκτικά στον προπονητή του και τον έθεσαν στο περιθώριο.

Συγκεκριμένα του ζήτησαν να πάρει λίγες ημέρες άδεια, με σκοπό "να καθαρίσει το μυαλό του και να σκεφτεί κάποια πράγματα". Ο ίδιος φαίνεται πως μετάνιωσε για τις πράξεις του και συναντήθηκε την Δευτέρα με τους ανθρώπους της Ρέιντζερς, που του ξεκαθάρισαν πως τον υπολογίζουν ακόμα αλλά για το καλό της ομάδας πρέπει να μείνει λίγο καιρό εκτός.

Με μία προϋπόθεση όμως. Να ελέγξει τα νεύρα του γιατί την επόμενη φορά θα πάρει... πόδι.

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.