H επιστημονική ανάλυση του γκολ του Μέσι με την Μπιλμπάο

Το εκπληκτικό γκολ του Λιονέλ Μέσι στον τελικό του Copa del Rey κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, έγινε αντικείμενο επιστημονικής ανάλυσης από το τηλεοπτικό δίκτυο "ESPN". Δείτε το τρομερό VIDEO.

H επιστημονική ανάλυση του γκολ του Μέσι με την Μπιλμπάο

Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς στον τελικό του Copa del Rey μεταξύ της Μπαρτσελόνας και της Αθλέτικ Μπιλμπάο, δίνοντας το προβάδισμα στους "μπλαουγκράνα".

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αφού... πέρασε όλη την άμυνα των Βάσκων έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιάγο Ερερίν, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των οπαδών της Μπαρτσελόνα.

Η δυσκολία τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση, προκάλεσε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού δικτύου "ESPN", το οποίο αναζήτησε το επιστημονικό υπόβαθρο στην ενέργεια του 27χρονου άσου.

Αρχικά, ο "Λίο" από την στιγμή που πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου ανέπτυξε ταχύτητα 31.4 χλμ/ω σε διάστημα 2.73 δευτερολέπτων. Το νούμερο είναι εξωπραγματικό αν σκεφτεί κανείς πως σ' αυτό το χρόνο αναπτύσσει την ίδια ταχύτητα ένας επαγγελματίας παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου, με τη διαφορά βέβαια πως κρατάει την μπάλα στα χέρια του!"

Στη συνέχεια τέθηκε αντιμέτωπος με 3 αμυντικούς της Μπιλμπάο, τους οποίους ξεπέρασε μέσα σε 1.2 δευτερόλεπτα, πραγματοποιώντας τρεις μικρές επαφές με την μπάλα. Όταν μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, ξεπέρασε ακόμα έναν αμυντικό, ανοίγοντας την μπάλα 1.5 μέτρο, ώστε να βρει χώρο για να σουτάρει με 77 χλμ/ω. Το σουτ ήταν τέλειο, καθώς αν είχε χτυπήσει την μπάλα 1.5 χιλιοστό δεξιά ή αριστερά θα είχε την αποκρούσει ο τερματοφύλακας ή θα είχε φύγει άουτ.

Όλα τα προηγούμενα ο Μέσι τα πραγματοποίησε σε μόλις 11.4 δευτερόλεπτα, διανύοντας μία απόσταση 54 μέτρων.

Δείτε το εκπληκτικό VIDEO:

Διαβάστε ακόμα:

Μέθεξη των σπίκερ στο γκολ του Μέσι: "Golazo, golazo, golazo!"

Η γκολάρα του Μέσι σε VIDEO μέσα από το γήπεδο

News 24/7

24MEDIA NETWORK