33η αγ.: Η Ατλέτικο πάτησε κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε πίσω

Η Ατλέτικο Μαδρίτης φιγουράρει ξανά στην πρώτη θέση, μετά από τη νίκη της επί της Γρανάδα. Η Σεβίλλη δεν προλαβαίνει το "τρένο" του Champions League μέσω πρωταθλήματος.

33η αγ.: Η Ατλέτικο πάτησε κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε πίσω
Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε δυναμικά στη μάχη πρωταθλήματος, αφού επιβλήθηκε 3-0 της Γρανάδα στο "Βιθέντε Καλδερόν" και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (με τους Καταλανούς να έχουν πλεονέκτημα). Την "Ημέρα του Παιδιού" της Ισπανία, σκόραραν τρία... παιδιά των "ροχιμπλάνκος", με την αρχή να γίνεται από τον Κόκε στο 15ο λεπτό. Ο Ισπανός μέσος άνοιξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του, που προέρχονταν από τη νίκη 2-0 επί των "μπλαουγκράνα" στο ίδιο γήπεδο προ πέντε ημερών και την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, ωστόσο παρέμειναν προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο.

33η αγ.: Η Ατλέτικο πάτησε κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε πίσω
Τόρες-Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα

Στο 59ο λεπτό, ο Φερνάντο Τόρες μετουσίωσε την κυριαρχία της ομάδας του σε γκολ για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Γιαν Όμπλακ και στο 83' ο Άνχελ Κορέα, που είχε αντικαταστήσει τον φετινό πρωταγωνιστή της ομάδας, Αντουάν Γκριεζμάν, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που ξαναβάζει την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε στη διεκδίκηση του δεύτερου πρωταθλήματος σε τρία χρόνια.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Λ. Ερναντέζ, Κόκε (75' Ό. Τόρες), Γκάμπι, Σαούλ, Καράσκο (55' Φερνάντες), Γκριεζμάν (63' Κορέα), Φ. Τόρες

Γρανάδα (4-3-3): Φερνάντεθ, Λόπες (46' Φουλκιέ, 71' Ρίκο), Μπαμπίν, Κόστα, Μπιράγκι, Πέρεθ, Κριν (63' Μπαράλ), Ντουκουρέ, Ροτσίνα, Πενιαράντα, Κουένκα

33η αγ.: Η Ατλέτικο πάτησε κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε πίσω
Ρίκο-Σεβίλλη

Μετά από τη συγκλονιστική πρόκριση στα πέναλτι με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την προημιτελική φάση του Europa League, η Σεβίλλη δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά κόντρα στη Λα Κορούνια, μένοντας στο 1-1. Μετά από 17 σερί "τρίποντα" στο πρωτάθλημα μέσα στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", οι Ανδαλουσιάνοι έμειναν για τρίτο αγώνα δίχως νίκη στην έδρα τους, αυτήν τη φορά εξαιτίας ισοφάρισης στο 81ο λεπτό, με συνέπεια να μείνουν πολύ πίσω από τη Βιγιαρεάλ στη μάχη της 4ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ του Champions League και πλέον να διεκδικούν παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μόνο μέσω της κατάκτησης για τρίτη σερί χρονιά του Europa League.

33η αγ.: Η Ατλέτικο πάτησε κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε πίσω
Λα Κορούνια

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, με τον Βίκτορ Ιμπόρα να σκοράρει για έκτη φορά μέσα στο 2016 και να εξελίσσεται σε πρώτο σκόρερ του συλλόγου μέσα στο έτος. Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να "κλειδώσουν" τη νίκη, ωστόσο για ακόμα έναν αγώνα απέτυχαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους. Ο Φερνάντο Γιορέντε αντικαταστάθηκε στο 65' από τον Χουάν Μουνιόθ, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε και στο 81' ήρθε η "τιμωρία" από μία άλλη αλλαγή, τον Οριόλ Ριέρα.

Σεβίλλη (4-2-3-1): Ρίκο, Κόκε, Καρίσο, Κολοντζιεϊτσάκ, Εσκουδέρο, Κριστόφορο, Ιμπόρα (74' Ενζονζί), Ρέγες (60' Σάντσεθ), Μπανέγα, Κονοπλιάνκα, Γιορέντε (65' Μουνιόθ)

Λα Κορούνια (5-3-2): Μανού, Χουανφράν, Λόπο, Σίντνεϊ, Ναβάρο (76' Γκουτιέρες), Λουιζίνιο (46' Κάνι), Φαΐρ, Μπόρχες, Μοσκέρα, Λούκας, Αλμπέρτο (52' Ριέρα)

33η αγ.: Η Ατλέτικο πάτησε κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε πίσω
Ράγιο Βαγεκάνο

Η Βιγιαρεάλ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να... απολέσει την προνομιούχο 4η θέση της Primera Division που οδηγεί στα πλέι οφ του Champions League, μετά από την ήττα 2-1 από τη Ράγιο Βαγεκάνο στη Μαδρίτη. Το "κίτρινο υποβρύχιο" γνώριζε για τη γκέλα της Σεβίλλης, της πιο σοβαρής διώκτριας φέτος, ωστόσο δεν έκανε κάτι ώστε να "σφραγίσει" την ανωτερότητά της. Αντιθέτως, μόλις στο 7ο λεπτό ο Χάβι Γκέρα νίκησε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Ισπανίας και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

33η αγ.: Η Ατλέτικο πάτησε κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε πίσω
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο

Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 20' από τον Αντριάν, ωστόσο δεν ήταν αρκετή. Η ομάδα του Πάκο Χέμεθ πάλευε για τη σωτηρία της και το έδειχνε με την όρεξη που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο. Στον αντίποδα, ο Ντένις Σουάρεθ δημιούργησε κινδύνους, ωστόσο η απουσία του πιο αποτελεσματικού επιθετικού της ομάδας, Σεντρίκ Μπακαμπί, δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο Κονγκολέζος επιθετικός πέρασε στον αγώνα στο 68', ωστόσο η Ράγιο ήταν αυτή που βρήκε το νικητήριο γκολ, με τον Νικολάς Φεντόρ στο 81'.

Ράγιο Βαγεκάνο (4-4-2): Κάρλος, Κίνι, Ζε Κάστρο (68' Χοθαμπέδ), Κρέσπο (48' Αμάγια), Τίτο, Πάμπλο, Γιορέντε, Τρασόρας, Μπεμπέ (81' Μανούτσο), Φεντόρ, Γκέρα

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Αρεολά, Γκασπάρ, Μπέιλι, Ρουίθ, Μαρίν, Σουάρεθ (62' Ερνάντεθ), Τριγκέρος, Ντος Σάντος, Πεδράθα (61' Λέιβα), Μπαπτιστάο, Αντριάν (68' Μπακαμπί)

33η αγ.: Η Ατλέτικο πάτησε κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε πίσω

Σε ένα πολύ καλό ματς στο "Ροσαλέδα", η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να φύγει με το διπλό, επικρατώντας της Μάλαγα με 1-0. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ξεπέρασε τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τη Σεβίλλη για το Europa League και έδειξε χαρακτήρα. Ήταν πιο αποτελεσματική και χάρη σε ωραία γυριστή κεφαλιά του Ραούλ Γκαρθία στο 53', μετά από εκτέλεση κόρνερ, διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Με τη νίκη τους οι Βάσκοι ανέβηκαν στην 5η θέση και κυνηγάνε το ευρωπαϊκό "εισιτήριο".

Μάλαγα (4-4-2): Οτσόα, Τόρες, Αλμπεντόσα, Ουέλιγκτον (70' Ατσού), Ρίκα, Ανιόρ, Ρέθιο (61' Φορνάλς), Καμάτσο, Κάστρο, Κοπ (79' Σάντα Κρους), Τσαρλές

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-3-3): Ιραϊθόθ, Μποβέδα, Γουρπέγι, Σαν Χοσέ, Μπαλενθιάγκα, Ιτουράσπε, Ρίκο, Μουνιαΐν (69' Μπενιάτ), Γκαρθία (80' Ετσέιτα), Λεκέ (76' Ντε Μάρκος), Βιγκέρα

Σε ρυθμούς twitter

33η αγ.: Η Ατλέτικο πάτησε κορυφή, η Σεβίλλη έμεινε πίσω

# Έχει την ιδιότητα του σκληροτράχηλου, ωστόσο ήταν γεμάτο συναισθήματα ο Φερνάντο Ναβάρο της Λα Κορούνια, ο πρώην αρχηγός της Σεβίλλης μέχρι το καλοκαίρι, στην επιστροφή του στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" για πρώτη φορά ως αντίπαλος.

Τα αποτελέσματα της 33ης ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

21:30 Λεβάντε - Εσπανιόλ 2-1

(23' Ρόσι, 66' Μετζανί - 7' Πέρες)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

17:00 Χετάφε - Ρεάλ Μαδρίτης 1-5

(83' Σαράμπια - 29' Μπενζεμά, 40' Ίσκο, 50' Μπέιλ, 88' Χάμες)

19:15 Λας Πάλμας - Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1

(3' Μπίγας - 48' Χόνι)

21:30 Εϊμπάρ - Ρεάλ Σοθιεδάδ 2-1

(32' Ενρίτς, 58' Εσκαλάντε - 7' Θουρουτούθα)

23:05 Θέλτα - Μπέτις 1-1

(78' Ερνάντες - 24' Εντιαγέ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

13:00 Μάλαγα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1

(53' Γκαρθία)

17:00 Σεβίλλη - Λα Κορούνια 1-1

(21' Ιμπόρα - 81' Ριέρα)

19:15 Ατλέτικο Μαδρίτης - Γρανάδα 3-0

(15' Κόκε, 59' Φ. Τόρες, 83' Κορέα)

19:15 Ράγιο Βαγιεκάνο - Βιγιαρεάλ 2-1

(7' Γκέρα, 81' Φεντόρ - 20' Αντριάν)

21:30 Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 1-2

(63' Μέσι - 26' αυτ. Ράκιτιτς, 45' Μίνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ: Το πρόγραμμα των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο
33η αγ.: Ήττα σοκ για την Μπαρτσελόνα από τη Βαλένθια

News 24/7

24MEDIA NETWORK