Η άγνωστη ιστορία του Σαούλ Νίγκεθ

Ο Σαούλ Νίγκεθ ήταν o MVP της Ατλέτικο Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό με την Μπάγερν Μονάχου. Διαβάστε άγνωστες ιστορίες με πρωταγωνιστή το "next big thing" των ροχιμπλάνκος, ο οποίος έφυγε από τις ακαδημίες Ρεάλ Μαδρίτης επειδή του έκλεβαν τα παπούτσια και το φαγητό!

Η άγνωστη ιστορία του Σαούλ Νίγκεθ

Το όνομα του Σαούλ Νίγκεθ βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, ύστερα από την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά του Champions League. Αποκορύφωμα; Το γκολ που σημείωσε με εκπληκτική ατομική ενέργεια.

Ο δύσκολος χρόνος στη Ρεάλ και τα κλεμμένα παπούτσια

Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Ισπανός άσος έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην "Εl Mundo", στα 11 του χρόνια βρέθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον απέκτησε από την Έλτσε. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά, αφού πέρασε μία πολύ δύσκολη χρονιά γεμάτη εντάσεις και... ψέμματα.

"Στον ένα χρόνο που αγωνίστηκα στις ακαδημίες της Ρεάλ έμαθα πολλά πράγματα, ωρίμασα ως άνθρωπος, παρότι ήμουν μόλις 11 ετών. Ήταν μία δύσκολη χρονιά, επειδή προέκυψαν αρκετά μη αγωνιστικά ζητήματα", ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Μου έκλεβαν τα παπούτσια, το φαγητό μου. Μου απαγόρευσαν να πηγαίνω για προπονήσεις για δύο εβδομάδες για πράγματα τα οποία δεν είχα κάνει. Έδωσαν ένα γράμμα στον μάνατζέρ μου, λέγοντας πως το είχα γράψει εγώ. Τους εξήγησα πως δεν το είχα κάνει εγώ, επειδή πραγματικά δεν το είχα κάνει".

Παρά τα όσα τράβηξε σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, έχει μόνο καλά πράγματα να πει για τον προπονητή του, Πέπε Φερνάντεθ: "Με τον Πέπε Φερνάντεθ διατηρώ φιλική σχέση. Με βοήθησε πάρα πολύ και βελτίωσε στις αδυναμίες μου".

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ 40% ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ύστερα από το ανεπιτυχές πέρασμα από τις ακαδημίες των "μερένγκες", ο Νίγκεθ μεταπήδησε σ' αυτές της Ατλέτικο, με την οποία έκανε ντεμπούτο στα 17 του, στην αναμέτρηση του Europa League με την Μπεσίκτας. Ο νεαρός άσος κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος άρχιζε να του δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όμως, λόγο του ιδιόρρυθμους χαρακτήρα του, αλλά και της αδυναμίας του να κατανοήσει πλήρως τα "θέλω" του Αργεντινού τεχνικού, ο Νίγκεθ δεν είχε σταθερή θέση στην αρχική ενδεκάδα μέχρι την περυσινή σεζόν.

Βέβαια, λόγω της ποδοσφαιρικής ποιότητάς του, η Μπαρτσελόνα είχε μεριμνήσει και είχε αποκτήσει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση πώλησής του, μέσω του deal που έστειλε τον Νταβίντ Βίγια στους "ροχιμπλάνκος" το καλοκαίρι του 2013. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι διοικούντες των "μπλαουγκράνα" σημείωσαν δύο ονόματα για τα οποία ήθελαν να έχουν τον πρώτο λόγο. Το πρώτο ήταν του Σαούλ Νίγκεθ και το δεύτερο του δεξιού μπακ, Χάβι Μανκίγιο. Αν η "Μπάρτσα" θελήσει να κάνει "δικό" της τον 22χρονο μεσοεπιθετικό θα πρέπει να καταβάλει 60.000.000 ευρώ!

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο ποσό δεν θα πάει ολόκληρο στα ταμεία των Μαδριλένων, καθώς το 2011, όταν έκανε τις πρώτες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, η διοίκηση της Ατλέτικο πούλησε το 40% των δικαιωμάτων του σε επενδυτικό fun της Ιρλανδίας έναντι 1.500.000 ευρώ. Τότε, η χρηματιστηριακή αξία του ήταν στα 3.700.000 ευρώ. Πλέον αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ!

Η μαγεία κόντρα στην Μπάγερν

Όσον αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο, όπως αναφέρει κι ο Θέμης Καίσαρης στο σημερινό (28/04) άρθρο του: "με την Μπαρτσελόνα ο Σαούλ είχε "χαϊδέψει" την μπάλα με το εξωτερικό στην ασίστ για την κεφαλιά του Γκριεζμάν.

Αυτή τη φορά έκανε ένα εκπληκτικό σόλο, από πολύ χαμηλά, με μια απίστευτη τεχνική που εξέθεσε όποιον βρήκε μπροστά του και κυρίως τον Μπερνάτ, που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη απ' όλους, αφού απομακρύνεται με πίσω βήματα, χωρίς να υπάρχει παίκτης πίσω του και δίνει τον κρίσιμο χώρο στον Σαούλ για τον ελιγμό του.

Ο τύπος που έκανε αυτό το μαγικό σόλο και τελείωμα για το μοναδικό γκολ του ημιτελικού έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις με τον Σιμεόνε. Ο τύπος που είχε 5/5 επιτυχημένες ντρίμπλες στο πρώτο ημίχρονο είναι 2ος στα κερδισμένα τάκλιν σε όλη τη σεζόν για την Ατλέτικο, μόνο ο Φιλίπε Λουίς έχει περισσότερα".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σαούλ είναι ο μικρός αδερφός του Άαρον Νίγκεθ, ο οποίος πέρασε από την Ελλάδα, φορώντας για μία σεζόν τη φανέλα του Ηρακλή ως δανεικός από τη Βαλένθια. Μάλιστα, ήταν ο ηγέτης της εθνικής Ισπανίας Κ19 που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2007 απέναντι στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, ο Σαούλ πραγματοποιεί την καριέρα που προοριζόταν για τον... αδερφό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλιο Θέμης Καίσαρης: "Εκεί που δεν σε πάει η ποιότητα, σε πάνε τα α@@@@@α"

News 24/7

24MEDIA NETWORK