Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα!

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA επέβαλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα για δύο συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, λόγω παράβασης των κανονισμών περί εγγραφής ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών, ενώ της επιβλήθηκε ακόμη πρόστιμο 370.000 ευρώ.

Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα!

Οι παραβάσεις στις οποίες υπέπεσε ο ισπανικός σύλλογος (πρόκειται για δέκα περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος Σεντρί, οι Κορεάτες Πάικ Σέουνγκ Χο, Λι Σέουνγκ Γου και Γιανγκ Γκιέο Λι και ο Νιγηριανός Μπόμπι Αντεκάνιε) θεωρούνται πολύ σοβαρές από την πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας συνομοσπονδίας και γι αυτό αποφασίστηκε να τιμωρήσει την ομάδα με απαγόρευση μεταγραφών για δύο συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους συν 370.000 ευρώ πρόστιμο.

Οι Καταλανοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεταγραφές την προσεχή μεταγραφική περίοδο (Ιούλιος-Αύγουστος 2014), καθώς και την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015.

Όπως τονίζεται η Μπαρτσελόνα έχει τη δυνατότητα εντός 90 ημερών να προβεί στις όποιες κινήσεις κρίνονται απαραίτητες για να τακτοποιήσει το θέμα.

Σημειώνεται πως επιβλήθηκε ποινή προστίμου και στην ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ύψους 400.000 ευρώ, ενώ της δόθηκε προθεσμία ενός έτους για να τακτοποιήσει το πλαίσιο των κανονισμών της περί μεταγραφών στο καταστατικό της.

Για την ώρα δεν έχουν προκύψει επίσημες αντιδράσεις από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε και της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Πηγή της Μπαρτσελόνα, η οποία κράτησε την ανωνυμία της, τόνισε τα εξής: "Είμαστε ήρεμοι διότι πρόκειται για μία τυπική διαδικασία. Έχουμε 90 ημέρες για να εξηγήσουμε τα πράγματα".

Η Μπάρτσα επίσης ετοιμάζει έφεση, αλλά και ανακοίνωση που θα εκδοθεί αργότερα.

Το είχε πάθει και η Τσέλσι

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη τιμωρία είχε επιβληθεί από τη FIFA στην Τσέλσι το 2010 για τη μεταγραφή του Γκαέλ Κακουτά από τη Λανς, χωρίς να έχει τη συγκατάθεση της γαλλικής ομάδας. Τότε η Τσέλσι προσέφυγε στο CAS και δικαιώθηκε.

Αυτό σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα αφενός μεν μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και αν η ποινή παραμείνει ως έχει, μπορεί να προσφύγει και στο CAS όπως έκανε η Τσέλσι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK