Σε δίκη για φοροδιαφυγή ο Μέσι

Προβλήματα με το νόμο φαίνεται να αντιμετωπίζει για ακόμη μία φορά ο Λιονέλ Μέσι, καθώς σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, το δικαστήριο απέρριψε την έφεση των δικηγόρων του για την υπόθεση της φοροδιαφυγής και ως εκ τούτου ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Διαβάστε αναλυτικά.

Σε δίκη για φοροδιαφυγή ο Μέσι

Το καλοκαίρι του 2013 ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του Χόρχε, είχαν κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή προς το ισπανικό δημόσιο, καθώς δεν είχαν καταβάλει στην εφορία το ποσό των 4.100.000 ευρώ.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Αργεντινού είχαν καταθέσει έφεση, ώστε ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, να μην καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ωστόσο κάτι τέτοιο -σύμφωνα με ρεπορτάζ της " elpais.com"- δεν έγινε δεκτό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης, το οποίο γνωστοποίησε σήμερα (10/6) την απόφαση του.

Η υπερασπιστική γραμμή του ήταν πως ο ίδιος είχε άγνοια για τα οικονομικά ζητήματα, καθώς δεν τα χειρίζεται ο ίδιος, κάτι τέτοιο όμως -όπως φαίνεται- δεν ήταν αρκετό για να πείσει τους δικαστές.

Όπερ και εγένετο, ο Μέσι θα κληθεί να λογοδοτήσει απέναντι στον νόμο για αυτή την πολύκροτη υπόθεση. Ο ίδιος και ο πατέρας του αρνούνται πάντως αυτές τις κατηγορίες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως ουδέποτε έχουν διαπράξει κάποια οικονομική απάτη και ανέκαθεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους.

Ο Χόρχε Μέσι κατηγορείται πως είχε δημιουργήσει εταιρίες-φαντάσματα ούτως ώστε να αποφεύγει τις υποχρεώσεις του προς το δημόσιο, στέλνοντας τα χρήματα του στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως αυτές οι λειψές φορολογικές δηλώσεις -για τις οποίες κατηγορείται ο καλύτερος παίκτης του κόσμου- αφορούν το διάστημα 2007-2009.

Διαβάστε ακόμη:

Ύποπτος για φοροδιαφυγή ο Μέσι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK