Η εκτόξευση του ετήσιου μισθού του Ερνέστο Βαλβέρδε τα τελευταία χρόνια

Η σκληρή δουλειά του Ερνέστο Βαλβέρδε τα τελευταία χρόνια αποζημιώθηκε αφού πλέον είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Εκτός όμως από την σπουδαία θέση που ανέλαβε, ο Ισπανός κόουτς αύξησε σημαντικά και το ετήσιο εισόδημά του, που έχει συνεχώς ανοδική πορεία.

Bilbao's head coach Ernesto Valverde attends a news conference in Minsk, Belarus, Monday, Sept. 29, 2014. Athletic Bilbao will face BATE Borisov on Tuesday Sept. 30, 2014 in their Champions League Group Stage in group H soccer match in Borisov. (AP Photo/Sergei Grits)
Bilbao's head coach Ernesto Valverde attends a news conference in Minsk, Belarus, Monday, Sept. 29, 2014. Athletic Bilbao will face BATE Borisov on Tuesday Sept. 30, 2014 in their Champions League Group Stage in group H soccer match in Borisov. (AP Photo/Sergei Grits) AP

Εποχή Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ξεκινήσει στην Μπαρτσελόνα. Ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και κάθεται πλέον στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" έχοντας παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Αντρές Ινιέστα και ο Ζεράρ Πικέ.

Αναμφίβολα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του για να κατακτήσει τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές κούπες και αυτό φυσικά έχει και αντίκτυπο στον ετήσιο μισθό του. Έναν μισθό που τα τελευταία χρόνια βλέπει συνεχώς να αυξάνεται.

Τι θέλουμε να πούμε; Όταν ο Βαλβέρδε ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό αφήνοντας την Εσπανιόλ, είχε ετήσιο μισθό που έφτανε περίπου τα 1.200.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Ισπανός κόουτς πέρασε ένα χρόνο στη Βιγιαρεάλ για να ξαναέρθει έπειτα στον Ολυμπιακό με μισθό ακόμη μεγαλύτερο που ξεπερνούσε το 1.500.000 ευρώ.

Στην Μπιλμπάο είχε συμβόλαιο που έφτανε τα 2.000.000 ευρώ και ήταν ανάμεσα στους πέντε πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές της La Liga τα τελευταία χρόνια, ενώ τώρα με τη Μπαρτσελόνα, είδε τις απολαβές του να αυξάνονται κατά 1.500.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τον Κολομβιανό παραγωγό και σχολιαστή του "Caracol Radio", Ομάρ Σάντσες, ο ετήσιος μισθός του "Txingurri" θα ανέρχεται στα 3.500.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια (χωρίς να ξέρουμε αν έχουν μπει και κάποια μπόνους). Αν δε κάνει μια εντυπωσιακή χρονιά με τη Μπάρτσα, τότε αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ.

Μην ξεχνάμε ότι ο Λουίς Ενρίκε που καθόταν μέχρι πρότινος στον πάγκο της καταλανικής ομάδας αμειβόταν με 6.000.000 ευρώ.

AP Photo/Sergei Grits

News 24/7

24MEDIA NETWORK