Η Μπαρτσελόνα απλώνει εκατομμύρια στα πόδια του Βαλβέρδε για μεταγραφές

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα είχε συνηθίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός κόουτς ετοιμάζεται να ξοδέψει μέσα σε λίγες μέρες όσα εκατομμύρια δεν είχε ξοδέψει σε όλη του τη ζωή!

FC Barcelona's new signing coach Ernesto Valverde poses to the media during his official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, June 1, 2017. Former player Valverde was hired as the new coach, the club confirmed on Monday. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's new signing coach Ernesto Valverde poses to the media during his official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, June 1, 2017. Former player Valverde was hired as the new coach, the club confirmed on Monday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Από τη στιγμή που ανέλαβε τον πάγκο της Μπαρτσελόνα ήξερε ότι αυτή η δουλειά δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δουλέψει στο παρελθόν σε ομάδες όπως η Εσπανιόλ, η Βαλένθια, η Βιγιαρεάλ, ο Ολυμπιακός, που έχουν ένα περιορισμένο μπάτζετ για καλοκαιρινές μεταγραφές και φυσικά δεν μπορούσε να "χτυπήσει" τον οποιονδήποτε στο μεταγραφικό παζάρι.

Πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η Μπαρτσελόνα έχει ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και σχεδόν όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να παίξουν στο "Καμπ Νου" και δίπλα στον Λιονέλ Μέσι. Τι σημαίνει αυτό για τον Βαλβέρδε; Ότι μέσα σε ένα καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να ξοδέψει περισσότερα εκατομμύρια από ό,τι είχε κάνει σε όλη την καριέρα του μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στατιστικά της " Marca", ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα σε 27 μεταγραφές στις ομάδες του, 85.000.000 ευρώ. Την ίδια περίοδο, δηλαδή από το 2003-04, η Μπαρτσελόνα έχει ξοδέψει πάνω από 1.000.000.000 ευρώ!

Η Μπαρτσελόνα απλώνει εκατομμύρια στα πόδια του Βαλβέρδε για μεταγραφές

Οι δύο σημαντικότερες θέσεις που θέλει να καλύψει ο Βαλβέρδε στους "μπλαουγκράνα" είναι εκείνη του δεξιού μπακ, καθώς και ενός παίκτη που να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα πάντως ειδικά για την περίπτωση του μέσου, ο "Τσινγκούρι" μπορεί να ισοφαρίσει τα εκατομμύρια που έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα στην καριέρα του!

AP Photo/Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK