Η βούλα του πέναλτι στοιχειώνει τον Μέσι

Eπιτέλους, η αχίλλειος πτέρνα στο παιχνίδι του Λιονέλ Μέσι βρέθηκε και δεν είναι άλλη από τα πέναλτι.

Το γεγονός ότι ο Αργεντινός σταρ δεν είναι τόσο εύστοχος από τη βούλα έχει γίνει ολόκληρο θέμα στην Ισπανία με τους Ιβηρες συναδέλφους να αναλύουν τα νούμερα και να κάνουν κριτική.

Λοιπόν, ο Μέσι σουτάρει από το πέναλτι με ποσοστό 77%. Δεν είναι τόσο κακό, σύμφωνα με τους ειδικούς τουλάχιστον, αλλά από την άλλη δεν είναι αυτό που αρμόζει σ' έναν παίκτη της κλάσης του αστέρα της Μπαρτσελόνα.

Εχοντας στήσει την μπάλα στη βούλα 65 φορές και έχοντας αστοχήσει στις 15, ο Μέσι αποδεικνύει ότι η εσχάτη των ποινών δεν είναι αυτό που λέμε ο δυνατός κρίκος του παιχνιδιού.

Ο Ρονάλντο, ας πούμε, παρουσιάζεται σαφώς πιο ικανός σ' αυτόν τον τομέα, με ποσοστό που αγγίζει το 90%. Ο Κούμαν, όσο έπαιξε, είχε 87,5%, ο Ριβάλντο 80% και ο Ροναλντίνιο 82%. Κανείς όμως από αυτούς δεν έφτασε την απόδοσή του σε επίπεδα...Μέσι.

Η σχετική αστοχία του πάντως παράγει vine όπως το παρακάτω...

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.