Οι 6 λόγοι που αποτρέπουν την επιστροφή Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα

Ο Νεϊμάρ εμφανίζεται να πιέζει για την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα, όμως αυτή η μεταγραφή είναι αδύνατο να συμβεί για 6 αρκετά κομβικούς λόγους, που περιλαμβάνουν χρήματα, Ρεάλ και έχθρες.

Οι 6 λόγοι που αποτρέπουν την επιστροφή Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Θα ακουγόταν ως ανέκδοτο πριν από μερικούς μήνες. Όμως, το ίδιο αστείο θα ήταν το σενάριο πριν από 1,5 χρόνο, μία ποδοσφαιρική ομάδα να δαπανήσει 222.000.000 ευρώ για να αγοράσει έναν παίκτη, την ώρα που το μεταγραφικό ρεκόρ ήταν 105.000.000 ευρώ (Πολ Πογκμπά).

Κι όμως, η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε τόσα χρήματα για να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα. Κι όμως, ο Βραζιλιάνος μοιάζει να προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιστρέψει στο 'Καμπ Νόου', παρότι έφυγε ως εχθρός και δακτυλοδεικτούμενος από τη Βαρκελώνη.

Τα δημοσιεύματα, τόσο από Καταλονία όσο και από Παρίσι, που θέλουν τον Νεϊμάρ να ζητάει να επιστρέψει (ακόμα και να μιλάει δακρυσμένος σε αξιωματούχο της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με το Cadena Ser) πληθαίνουν, όμως μία επιθυμία δεν είναι αρκετή. Θα πρέπει να πληρούνται και κάποιες προϋποθέσεις ακόμα, με συνέπεια η επιστροφή του Βραζιλιάνου επιθετικού να μοιάζει... απίθανη.

Βρίσκονται στα δικαστήρια και διεκδικούν εκατομμύρια

Το διαζύγιο της Μπαρτσελόνα με τον Νεϊμάρ μόνο συναινετικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Βραζιλιάνος απουσίασε από τις υποχρεώσεις των 'μπλαουγκράνα' τον τελευταίο καιρό πριν από τη λήξη της συνεργασίας, είχε συναντηθεί με τους Παριζιάνους πίσω από την πλάτη της ομάδας του και είχε ενημερώσει ακόμα και τους συμπαίκτες του πριν από τους διοικούντες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όμως, έπεσε μετά από την ολοκλήρωση της μετακίνησης, όταν ο Νεϊμάρ έσυρε τον σύλλογο στα δικαστήρια, αξιώνοντας ένα μπόνους... εμπιστοσύνης αξίας 26.000.000 ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τους Καταλανούς και έπρεπε να το λάβει ο πατέρας και ατζέντης του!

Το μπόνους αφορούσε την ανανέωση του συμβολαίου του τον Μάρτιο του 2017, με την Μπαρτσελόνα να καταθέτει την επιταγή σε συμβολαιογράφο, όμως μετά από την αποχώρηση του Νεϊμάρ, να την αποσύρει. Οι Καταλανοί υποστήριξαν ότι δεν είχαν τηρηθεί οι όροι της συμφωνίας (να μην διαπραγματευτεί με άλλον σύλλογο τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από την 31η Ιουλίου 2017, να εκφράσει δημοσίως την πρόθεσή του να εκπληρώσει το συμβόλαιό του, η κατάθεση των χρημάτων να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα πήγαινε σε άλλον σύλλογο).

PSG's Neymar gestures during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Montpellier at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Jan. 27, 2018. (AP Photo/Christophe Ena)
PSG's Neymar gestures during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Montpellier at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Jan. 27, 2018. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Μάλιστα, όχι μόνο δεν υπέκυψαν στις νομικές αξιώσεις της πλευράς Νεϊμάρ, αλλά απάντησαν με δικό τους εξώδικο, ζητώντας 100.000.000 ευρώ από τον Βραζιλιάνο, όπως προέκυψε από έγγραφο που εμφανίστηκε στη δίκη του πρώην προέδρου των 'μπλαουγκράνα', Σάντρο Ροσέλ, για διαφορά. Ο Ροσέλ ήταν αυτός που πραγματοποίησε τη μεταγραφή Νεϊμάρ και μέσα στην περιπλοκότητά της υπέγραψε έγγραφο το οποίο προέβλεπε εγγυημένα έσοδα (πλην μισθού) 100.000.000 ευρώ στον παίκτη μέσω μπόνους από το 2013 μέχρι το 2018, αλλά και ισόποση αποζημίωση σε περίπτωση που ο παίκτης 'έσπαγε' τη συμφωνία.

Δεν είναι τυχαίο πως την Πέμπτη, ο εκ των αντιπροέδρων της Μπαρτσελόνα, Τζόρντι Καρντονέρ, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του Νεϊμάρ στους Καταλανούς. 'Κανείς από τη διοίκηση αναφέρθηκε σε περίπτωση επιστροφής του Νεϊμάρ. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αφού κανείς δεν έκανε την παραμικρή αναφορά', τόνισε στο SER Catalunya.

Σε κόντρα με τον Μπαρτομέου

Ο Νεϊμάρ ήταν ένας από τους πολλούς ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα που είχαν κάκιστη σχέση με τους διοικούντες τον σύλλογο και δη τον πρόεδρο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου. Ο Αντρές Ινιέστα, ο Λιονέλ Μέσι, ο Λουίς Σουάρες, ο Ζεράρ Πικέ και άλλοι παίκτες εμφανίζονται να μην θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό τον διοικητικό ηγέτη του συλλόγου και ο Βραζιλιάνος δεν αποτελούσε εξαίρεση ακόμα και πριν από τη ρήξη.

Όταν ο Μπαρτομέου παραχώρησε συνέντευξη στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα Esporte Interativo τον Σεπτέμβριο του 2017 και ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Νεϊμάρ, η απάντησή του εξόργισε τον διεθνή επιθετικό. 'Το λάθος ήταν που εμπιστεύτηκα τον Νεϊμάρ και τον πατέρα του', είπε ο Μπαρτομέου, για να απαντήσει ο Νεϊμάρ στο instagram της ιστοσελίδας: 'Αυτός ο πρόεδρος είναι ένα αστείο'.

Οι 6 λόγοι που αποτρέπουν την επιστροφή Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα

Η αντίδραση του Μπαρτομέου ήρθε μέσω νέας συνέντευξης: "Από τότε που έφυγε, δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Νεϊμάρ. Εάν μας είχε πει νωρίς ότι ήθελε να φύγει, θα είχαμε χρόνο να βρούμε έναν αντικαταστάτη του επιπέδου του. Συνειδητοποίησα εκείνο που ήθελε σε μια συνάντηση που είχαμε. Όταν επιστρέψαμε από την περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλα είχαν τελειώσει. Όταν ένας παίκτης θέλει να φύγει από την Μπαρτσελόνα, μπορεί να το κάνει, αλλά πρέπει να μας προειδοποιήσει, όπως έκαναν ο Τσεσκ Φάμπρεγκας ή ο Πέδρο. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που έφυγε ο Νεϊμάρ. Η Παρί έχει πληρώσει μια πολύ υψηλή ρήτρα διαπραγμάτευσης, χρήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Αυτό επηρέασε ολόκληρη την αγορά και χαίρομαι για την έρευνα που διεξάγει η UEFA".

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει λεφτά!

Μπορεί να φαντάζει παράδοξο, ειδικά όταν πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε έσοδα 1.000.000.000 δολαρίων, ωστόσο η Μπαρτσελόνα δεν είναι σε θέση να δαπανήσει χρήματα επιπέδου... Νεϊμάρ για μεταγραφές.

Σύμφωνα με τον μαδριλένικο ραδιοφωνικό σταθμό που πρόσκειται στη Ρεάλ, το συμβόλαιο του Νεϊμάρ με την Παρί Σεν Ζερμέν έχει κι αυτό ρήτρα αποδέσμευσης και μάλιστα μικρότερη από εκείνη που υπήρχε στο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Όποιος ενδιαφερόμενος θέλει να αγοράσει τον παίκτη το καλοκαίρι του 2019 μπορεί να το κάνει με 220.000.000 ευρώ, ενώ η ρήτρα έναν χρόνο αργότερα μειώνεται στα 200.000.000 ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα στον πλανήτη που έχει πραγματοποιήσει δύο μεταγραφές για εννιαψήφιο νούμερο έκαστη, αμφότερες τη σεζόν 2017-2018. Το καλοκαίρι του 2017 είχε δώσει 115.000.000 ευρώ στην Ντόρτμουντ (συν μπόνους) για τον Ουσμάν Ντεμπελέ και τον Ιανουάριο του 2018 είχε δώσει 130.000.000 ευρώ στη Λίβερπουλ (συν μπόνους) για τον Φιλίπε Κοουτίνιο. Τα χρήματα αυτά, όμως, είχαν προκύψει από την πώληση Νεϊμάρ και τελικά το μεταγραφικό ισοζύγιο ανήλθε σε 111.420.000 ευρώ παθητικό.

Το καλοκαίρι του 2018 ο σύλλογος κινήθηκε πιο υποτονικά. Καμία μεταγραφή δεν ξεπέρασε τα 41.000.000 ευρώ (Μάλκομ) και τελικά πλήρωσε 125.900.000 ευρώ και εισέπραξε 82.200.000 ευρώ από πωλήσεις.

Brazil's Philippe Coutinho celebrates scoring his side's opening goal during the group E match between Brazil and Costa Rica at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Brazil's Philippe Coutinho celebrates scoring his side's opening goal during the group E match between Brazil and Costa Rica at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Οι Καταλανοί 'συμμαζεύτηκαν' στις μεταγραφικές δαπάνες, διότι εκτός από τα έσοδα, εκτοξεύθηκαν κατά 30% τα έξοδα τη σεζόν 2017-2018, κυρίως λόγω μισθολογικού κόστους. Μόνο για τις αμοιβές στα αθλητικά τμήματά δαπάνησε 639.000.000 ευρώ, με συνέπεια να μην εξοικονομήσει χρήματα για μία μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι του 2019.

Με δεδομένο ότι ο Νεϊμάρ αμείβεται με 30.000.000 ευρώ ετησίως καθαρά στο Παρίσι και εισπράττει ακόμα 20.000.000 ευρώ από τα δικαιώματα προβολής (ενώ ο πατέρας του πήρε 40.000.000 ευρώ ως πριμ υπογραφής), η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί ένα ποσό που θα πλησιάζει τα 600.000.000 ευρώ (ποσό μεταγραφής και απολαβές, μπόνους) για να κάνει δικό της για πέντε χρόνια, ήτοι πάνω από 100.000.000 ευρώ ετησίως, μετά από την επικείμενη αύξηση της φορολογίας εισοδήματος στη χώρα.

Ο παράγοντας Βαλβέρδε

Ο Νεϊμάρ συνεργάστηκε με τρεις προπονητές στους 'μπλαουγκράνα'. Αποκτήθηκε επί Χεράρδο Μαρτίνο, ωστόσο ο Αργεντινός άντεξε μόλις μία χρονιά στον πάγκο της ομάδας, χωρίς να κατακτήσει κάτι το αξιόλογο. Ακολούθησε η τριετία του Λουίς Ενρίκε, με τον οποίο ο Βραζιλιάνος ορισμένες φορές ήρθε σε προστριβή.

Παρ' όλα αυτά, υπήρξαν χρονικά διαστήματα στα οποία ο Νεϊμάρ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Μπαρτσελόνα και δη σε περιόδους που ο Μέσι 'κολλούσε' και ο Λουίς Σουάρες δεν... ξεκολλούσε με τίποτα. Ο Ενρίκε φαίνεται πως βρήκε κουμπιά του Βραζιλιάνου, ή έστω κατάφερε ο ένας να ανεχθεί τον άλλον, με συνέπεια να έρθουν επιτυχίες εντός κι εκτός συνόρων, με αποκορύφωμα το τρεμπλ του 2014-2015.

Barcelona coach Ernesto Valverde talks to reporters during a press conference he held at Rome's Olympic Stadium, Monday, April 9, 2018, on the eve of the Champions League quarter final second leg soccer match against Roma. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Barcelona coach Ernesto Valverde talks to reporters during a press conference he held at Rome's Olympic Stadium, Monday, April 9, 2018, on the eve of the Champions League quarter final second leg soccer match against Roma. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Η διαδοχή του Ενρίκε από τον Βαλβέρδε έγινε νωρίς το καλοκαίρι του 2017, με συνέπεια ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού να συνεργαστεί με τον Νεϊμάρ, έστω και σε επίπεδο προετοιμασίας. Οι επαφές τους ήταν ελάχιστες, αφού ο διεθνής επιθετικός έτρεχε παράλληλα το... πρότζεκτ αποχώρησης, ενώ επέλεξε να μην ενημερώσει καν τον νέο προπονητή του γι' αυτό που επρόκειτο να γίνει.

Ο Βαλβέρδε φέρεται να έμαθε ότι θα χάσει ένα τόσο βασικό στέλεχος από τους υπόλοιπους παίκτες του, κάτι που αποδεικνύει ότι ο Νεϊμάρ δεν υπολογίζει ιδιαίτερα τον 54χρονο προπονητή. Εξάλλου, ο Βαλβέρδε πάντα ήταν χαμηλών τόνων σε όλα τα επίπεδα και κατά συνέπεια τελείως διαφορετικός από τον Ενρίκε. Ένας χαρακτήρας δηλαδή που είναι άγνωστο κατά πόσο μπορεί να χειριστεί έναν Νεϊμάρ που θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στη σκιά του Μέσι, αν επιστρέψει.

Τον θέλει η Ρεάλ

Ο τελευταίος... galactico της Ρεάλ Μαδρίτης αποκτήθηκε το καλοκαίρι το 2014. Ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες για 75.000.000 ευρώ. Έκτοτε καμία μεταγραφή δεν κόστισε πάνω από τα 45.000.000 ευρώ (ο Τιμπό Κουρτουά έχει την ποιότητα, αλλά όχι την... τιμή) που έδωσε το φετινό καλοκαίρι για τον 18χρονο Βινίσιους Ζούνιορ.

Παρότι η ιστορία άλλαξε τελευταία στιγμή το 2013 και ο Νεϊμάρ κατέληξε στην Μπαρτσελόνα, αν και είχε συζητήσει (και συμφωνήσει εν πολλοίς) με τη Ρεάλ νωρίτερα, οι 'μερένγκες' ποτέ δεν σταμάτησαν να τον θεωρούν πιθανό διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Από τα μέσα της σεζόν 2017-2018, οι Marca και AS άρχισαν να τον ντύνουν στα λευκά, βλέποντας ως μοναδικό 'εμπόδιο' την παρουσία του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο ρόστερ.

Οι 6 λόγοι που αποτρέπουν την επιστροφή Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα

Ο Ρονάλντο δεν υπάρχει πια, προπονητής με το ανάστημα του Ζινεντίν Ζιντάν ώστε να αντισταθεί σε τέτοια κίνηση επίσης δεν υπάρχει πια, οπότε το μοναδικό πρόβλημα είναι το οικονομικό. Ο Νεϊμάρ πιθανόν να ζητήσει πολύ περισσότερα χρήματα από τη Ρεάλ σε σχέση με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι 'μερένγκες' βρίσκονται σε δίλημμα.

Η AS προ ημερών εξηγούσε τθι θα μπορούσε να αγοράσει η Ρεάλ αν έδινε τα 575.000.000 ευρώ που θα δαπανήσει για την ανακατασκευή του 'Σαντιάγο Μπερναμπέου' μέχρι το 2022, σε μεταγραφές. Το αποτέλεσμα ήταν Νεϊμάρ, Κιλιάν Εμπαπέ, Μοχάμεντ Σαλάχ και Μάουρο Ικάρντι!

Η αλήθεια είναι ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης ενισχύθηκαν από τα 100.000.000 ευρώ της πώλησης Ρονάλντο και από τα 30.000.000 ευρώ του συμβολαίου του (καθαρά) και οι ανάγκες του νέου γηπέδου δεν μοιάζουν τόσο μεγάλες ώστε να μην 'χτυπήσουν' τον Νεϊμάρ, αν βγει στην αγορά.

Το πρεστίζ της Παρί

Όταν οι Άραβες της QSI έκαναν την επένδυση δισεκατομμυρίου στην Παρί Σεν Ζερμέν, ήλπιζαν ότι θα καταστήσουν τον σύλλογο μέλος της ελίτ του πλανήτη. Με την απόκτηση του Νεϊμάρ δήλωσαν 'παρόντες'. Παρ' όλα αυτά, πριν καν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Βραζιλιάνο να πηγαίνει για έναν χρόνο στο Παρίσι και μετά στη Μαδρίτη, ώστε να αποφύγει τις αντιδράσεις μιας άμεσης μετακίνησης, κάτι που έδειχνε ότι οι Γάλλοι έχουν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα ακόμα.

Στην προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι 'κορυφαίος' σύλλογος, η Παρί κέρδισε τη μάχη με τους Μάρκο Βεράτι και Αντριάν Ραμπιό, που άκουγαν τις 'Σειρήνες' της Μπαρτσελόνα, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη μεταγραφή.

Οι 6 λόγοι που αποτρέπουν την επιστροφή Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/MICHEL EULER

Αυτή η δοκιμασία, όμως, είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ο παίκτης που αποκτήθηκε για να αλλάξει επίπεδο στον σύλλογο στο αγωνιστικό σκέλος εμφανίζει τάσεις φυγής μετά από μερικούς μήνες και ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη σεζόν τον Φεβρουάριο, με τον σοβαρό τραυματισμό του, χωρίς να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2022 και η Παρί έχει -θεωρητικά- το πάνω χέρι σε οποιαδήποτε κουβέντα αποχώρησης γίνεται γύρω από τον Νεϊμάρ. Δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα και ακόμα κι αν υπάρξει ομάδα διατεθειμένη να καλύψει τη ρήτρα, θα παίξει όλα τα χαρτιά για να κρατήσει ένα κολοσσιαίο περιουσιακό στοιχείο στην ομάδα και δη για ένα πισωγύρισμα (όπως είναι η Μπαρτσελόνα), όχι για κάτι διαφορετικό.

Συμπέρασμα: Δεν θα πάει στην Μπαρτσελόνα

Ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τον Νεϊμάρ και απάντησε 'στο ποδόσφαιρο όλα μπρούν να συμβούν'. Όλα εκτός από την επιστροφή Νεϊμάρ, αφού δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να γυρίσει και ούτε πρόκειται να καλλιεργηθούν.

Ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε το 'στρατόπεδο' του Νεϊμάρ όταν αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάει στο Παρίσι, ήταν ότι ο Βραζιλιάνος δεν ήθελε να βρίσκεται πλέον στη 'σκιά' του Μέσι. Σε μία εποχή που το δίπολο Μέσι - Ρονάλντο έχει σπάσει, με τρανό παράδειγμα τον Λούκα Μόντριτς που σαρώνει τα βραβεία, δεν υπάρχει λογική στην επιστροφή Νεϊμάρ στον μοναδικό σύλλογο όπου δεν θα σπάσει ποτέ η αυτοκρατορία του Αργεντινού.

Ο Μέσι, σε ηλικία 31 ετών, δείχνει από πέρυσι ότι μπορεί να κουβαλάει ακόμα και μόνος του την Μπαρτσελόνα, τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερα φώτα δημοσιότητας και περισσότερες διακρίσεις για εκείνον, λιγότερες για όλους τους υπόλοιπους, τουλάχιστον μέχρι να μην αντέχει.

Brazil's Neymar reacts as his team loose the quarterfinal match between Brazil and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena, in Kazan, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Brazil's Neymar reacts as his team loose the quarterfinal match between Brazil and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena, in Kazan, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Νεϊμάρ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει, αφού τον Φεβρουάριο γίνεται 27 ετών και στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, στη διοργάνωση που θα είναι... αυτόφωτος και που από μόνη της μπορεί να του προσφέρει τα πολυπόθητα διεθνή βραβεία The Best και Χρυσή Μπάλα, θα έχει πατήσει τα 30 και θα είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει.

Η παραμονή του στο Παρίσι, πάντως, έχει και τα 'μελανά' σημεία, αφού από αυτό το καλοκαίρι δεν είναι ο 'βασιλιάς' της πόλης. Αυτός ο τίτλος δείχνει να μετατοπίζεται πιο δεξιά στον αγωνιστικό χώρο, εκεί όπου επελαύνει ο Κιλιάν Εμπαπέ. Στα 19 του έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο με ηγετική παρουσία, κάτι που δεν έχουν πετύχει οι Μέσι, Ρονάλντο και Νεϊμάρ σε τόσα χρόνια καριέρας. Ήδη η Παρί έχει δώσει 180.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μπόνους) για να τον αποκτήσει από τη Μονακό και δεν σκοπεύει να τον στενοχωρήσει ρίχνοντάς τον στη 'σκιά' του Νεϊμάρ, με συνέπεια να απολαμβάνει κι αυτός προνόμια, ανατινάζοντας την ιεραρχία στο ρόστερ.

Στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται σωστή και λάθος επιλογή για τον Βραζιλιάνο. Το μόνο που φαίνεται είναι η... μη επιλογή της Μπαρτσελόνα.

Photo credits: AP Photo/Michel Euler, Frank Augstein, Gregorio Borgia, Petr David Josek, Christophe Ena, Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK