Ο Αντσελότι δείχνει πως (δεν) σταματιέται ο Μέσι

Ο Κάρλο Αντσελότι έδειξε στους Κινέζους αναγνώστες του με σχεδιάγραμμα τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας προπονητής για να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αντσελότι δείχνει πως (δεν) σταματιέται ο Μέσι
Μέσι-Μπαρτσελόνα

Tο πως θα μαρκάρει κανείς τον Μέσι όταν αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα είναι σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες. Ακόμη και κορυφαίοι προπονητές όπως ο Κάρλο Αντσελότι, παραδέχονται ότι η προσπάθεια είναι μάλλον αδύνατη.

Ο Ιταλός, πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, το έγραψε κιόλας, στην κινεζική εφημερίδα που αρθρογραφεί.

Ιδού πως ανέλυσε την κατάσταση ο Αντσελότι: " Το προσωπικό μαρκάρισμα στον Μέσι είναι πολύ δύσκολο. Ο αμυντικός θα πρέπει να είναι πραγματικά υψηλού επιπέδου.

Και πάλι ο όμως ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι το ομαδικό μαρκάρισμα. Οι σωστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, όσο πιο μικρές γίνεται, και το να μην του επιτρέψεις να ακουμπήσει την μπάλα αποτελούν κλειδιά.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται κανείς πολλούς μέσους οι οποίοι θα μειώσουν τις επιλογές του Μέσι μέσα στο παιχνίδι. Ολοι ξέρουμε ότι του αρέσει να κόβει από την πτέρυγα προς τα μέσα. Αλλά και πάλι, ακόμα και αν κλείσει κανείς αυτήν την κίνηση είναι πολύ δύσκολο να τον περιορίσει. Πρακτικά, αν ο Μέσι βρίσκεται στο 100% δεν είναι δυνατόν να ανακοπεί".

Πάντως, τον ιδεατό κατ' αυτόν τρόπο, για το μαρκάρισμα του σταρ της Μπαρτσελόνα, ο Αντσελότι το αποτύπωσε και στο χαρτί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Αντσελότι δείχνει πως (δεν) σταματιέται ο Μέσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK