Ο Τσάβι τα "έχωσε" στον Νεϊμάρ

Ο Τσάβι κάλεσε τον Νεϊμάρ να βελτιώσει τη συμπεριφορά του με αφορμή δύο περιστατικά που σημειώθηκαν στο τέλος της σεζόν.

Ο Τσάβι τα "έχωσε" στον Νεϊμάρ
Τσάβι-Νεϊμάρ-Μπαρτσελόνα

Ο τέως αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, ρωτήθηκε για τον Νεϊμάρ και τη διαφωνία που είχαν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Champions League, και δεν έκρυψε τα λόγια του για τον πρώην συμπαίκτη του.

"Προσπαθούσε να μου βγάλει τα παπούτσια και με έσπρωχνε ενώ ήμουν στην άκρη του λεωφορείου. Τους είπα ότι πρέπει να σταματήσουν να κάνουν βλακείες και να συγκεντρωθούν στον κόσμο που είχε έρθει να χαιρετήσει, όσο περνούσε το λεωφορείο", τόνισε αρχικά ο 35χρονος μέσος στην αθλητική εφημερίδα του Κατάρ "Sport".

Ο νέος ηγέτης της Αλ Σαντ επέμεινε στη σημασία που έχουν για τους φιλάθλους εκδηλώσεις όπως αυτή και τόνισε ότι ο ρόλος των ποδοσφαιριστών είναι να ικανοποιούν τον κόσμο.

"Αυτές οι παρελάσεις είναι για τον κόσμο στο τέλος. Είναι ΟΚ να πιεις 3-4 μπύρες, αλλά οι παρελάσεις είναι για τον κόσμο και είναι μία ευκαιρία για εμάς να τους ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη. Δεν μπορείς απλά να κάνεις ό,τι θέλεις".

Μετά από 25 τρόπαια και 828 συμμετοχές με την μπλαουγκράνα φανέλα, ο λόγος του Τσάβι αποκτά και συμβουλευτικό ρόλο και γι' αυτό ο Ισπανός άσος μίλησε και για την αγωνιστική συμπεριφορά του 23χρονου Βραζιλιάνου.

Ο Νεϊμάρ είχε επιχειρήσει μία "λαμπρέτα", μία ντρίμπλα με την οποία η μπάλα περνάει πάνω από το κεφάλι του αντιπάλου, στον τελικό Copa del Rey με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο και ενώ το σκορ ήταν στο 3-1 υπέρ των Καταλανών. Οι Βάσκοι εξαγριώθηκαν μετά από την (αποτυχημένη) ντρίμπλα του Νεϊμάρ και του επιτέθηκαν, με τον Τσάβι να σχολιάζει αυτήν την ενέργεια.

"Αυτού του είδους τα πράγματα είναι αποδεκτά στη Βραζιλία, αλλά εδώ θα χρειαστεί να μάθει πώς να κερδίζει και πώς να χάνει. Είναι ένας εξωπραγματικός παίκτης που δουλεύει σκληρά και είναι πολύ ταπεινός, αλλά ίσως πρέπει να συγκρατείται λίγο. Εάν κάνεις αυτό το κόλπο στο 1ο λεπτό, όταν είναι στο 0-0, είναι ένα πράγμα. Εάν το κάνεις όταν το έκανε... Πρέπει να το σκεφτεί λίγο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK