Ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον Μέσι και τον πατέρα του για φοροδιαφυγή!

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον Λιονέλ Μέσι και τον πατέρα του για χρέη ύψους 4.100.000 ευρώ προς το ισπανικό δημόσιο!

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών επέβαλε στον Λιονέλ Μέσι και τον πατέρα του, Χόρχε Οράσιο Μέσι, το δικαστήριο της Βαρκελώνης για χρέη ύψους 4.100.000 ευρώ προς το ισπανικό δημόσιο σύμφωνα με το "Periódico de Catalunya".

Ωστόσο, ο σταρ της Μπαρτσελόνα και ο πατέρας του δεν θα μπουν ούτε μια ημέρα φυλακή, αφού η ποινή είναι κάτω από 24 μήνες και ως εκ τούτου είναι εξαγοράσιμη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αργεντινός κατηγορείτο για φοροδιαφυγή μεγαλύτερη από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο νούμερο προέκυψε από έλεγχο που έγινε στις αποδοχές του την περίοδο 2007-2009.

 

Εκείνη την περίοδο η εταιρία που διατηρεί ο πατέρας του είχε αποκρύψει ένα σημαντικό ποσό το οποίο και ανακαλύφθηκε μέσα από έρευνες. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα και για απόκρυψη ενός ποσού που ανέρχεται στα 4.100.000 ευρώ και αφορούν πώληση των δικαιωμάτων της εικόνας του άσου της Μπαρτσελόνα σε χώρες που βρίσκονται στη Λατινική Αμερική.

Ο Μέσι κατηγορείτο για συνέργεια και συναυτουργία σε απάτη και καλείται να αποδείξει πως δεν γνώριζε για τις ενέργειες του πατέρα του. Αυτή ήταν και η εισήγηση που έκανε ο εισαγγελέας με τον δικαστή να την απορρίπτει.