Στα "βαθιά" ο Βαλβέρδε: Από πέντε μέχρι... εννέα ντέρμπι με Ρεάλ!

Με δύσκολα ματς θα ξεκινήσει η εποχή Βαλβέρδε στη Μπαρτσελόνα αφού ο νέος κόουτς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τρεις φορές τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα! Γιατί μπορεί να δούμε τα περισσότερα Clasico από ποτέ φέτος;

FC Barcelona's new signing coach Ernesto Valverde poses to the media during his official presentation at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, June 1, 2017. Former player Valverde was hired as the new coach, the club confirmed on Monday. (AP Photo/Manu Fernandez)
valverde AP

Το πιο δυνατό καλοκαίρι της ζωής του θα ζήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, αλλά και το ότι θα κληθεί να δώσει τρία παιχνίδια κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Όπως καταλαβαίνει κανείς τα τρία Clasico που θα δούμε μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν και... απαιτήσεις από τον Ισπανό κόουτς που μπορεί να είναι "φρέσκος" στον πάγκο, αλλά σε περίπτωση τριών κακών αποτελεσμάτων θα αρχίσει η μουρμούρα. Σε αντίθετη πάλι περίπτωση θα αρχίσει η... αποθέωση.

Το πρώτο Clasico είναι προγραμματισμένο για τις 29 Ιουλίου στο Μαϊάμι. Η προετοιμασία της Μπαρτσελόνα ξεκινάει στις 12 Ιουλίου και ο Βαλβέρδε θα έχει 17 ημέρες για να προετοιμαστεί για το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του Champions Cup.

Αυτό θα είναι και το ορεκτικό αφού το... κυρίως πιάτο θα είναι τα δύο επίσημα παιχνίδια κόντρα στη Ρεάλ για το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Οι ημερομηνίες ακόμη δεν έχουν επισημοποιηθεί αλλά θα είναι ανάμεσα στις 10 με 15 Αυγούστου.

Αυτά τα τρία Clasico είναι μόνο η αρχή, αφού η φετινή σεζόν μπορεί να μας δώσει τα περισσότερα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε μια χρονιά! Κι αυτό γιατί θα υπάρξουν άλλα δύο σίγουρα για το πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει πιθανότητα αν κληρωθούν σε Κύπελλο Ισπανίας και Champions League να δούμε άλλα... τέσσερα. Άρα έχουμε σίγουρα πέντε, τα οποία μπορεί να γίνουν μέχρι και... εννέα!

Από τη σεζόν 2010-11, όταν ακόμη Γκουαρδιόλα και Μουρίνιο βρίσκονταν σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, δεν έχουμε ξαναδεί τόσα Clasico μέσα σε μία σεζόν. Τύχη βουνό ο Βαλβέρδε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK