Το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι ήταν σχεδόν ισάξιο με το 600ό του

Στον ημιτελικό του Champions League κόντρα στη Λίβερπουλ, ο Λιονέλ Μέσι χάρισε στο κοινό του ένα μαγικό 600ό γκολ. Αναπόφευκτα, γυρίσαμε το χρόνο πίσω, στο γκολ #1, για να θαυμάσουμε την αρχή ενός τρελού ταξιδιού.

Το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι ήταν σχεδόν ισάξιο με το 600ό του

Στις 23 Απριλίου 2005, ένας νεαρός ονόματι Γιακόβ Λαπίτσκι, μαζί με τον καλύτερο φίλο του, Τζαγουέντ Καρίμ, ανεβάζει ένα video διάρκειας 18 δευτερολέπτων με τίτλο "Εγώ στον Ζωολογικό Κήπο", σε μια καινούρια πλατφόρμα streaming εκείνης της εποχής που ονομαζόταν YouTube.

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, στις 19 Μαΐου 2005, στο Κίεβο της Ουκρανίας, η Έλενα Παπαρίζου ανεβαίνει στη σκηνή του διαγωνισμού της Eurovision, για να ερμηνεύσει το 'My Number One', κομμάτι που αποδεικνύεται προφητικό, καθώς κερδίζει την 1η θέση.

Τίποτα από όλα αυτά, ούτε καν τα μηνύματα που στέλναμε στο inbox του Myspace, μπορεί να συγκριθεί σε θεαματικότητα με το πρώτο τέρμα του Λιονέλ Μέσι, το οποίο πέτυχε την Πρωτομαγιά του 2005, σε αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Αλμπαθέτε, ύστερα από μαγική ασίστ του Ροναλντίνιο.

Σε μια γλυκιά ειρωνεία της τύχης, πέρασαν ακριβώς 14 χρόνια μέχρι να σκοράρει το 600ό του με την πρώτη ομάδα των 'μπλαουγκράνα' στον Ναό του Βασιλιά και να προκαλέσει ένα σοβαρό πρόβλημα σε όσους αγαπούν το θεαματικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει 'Το Καλύτερο από τα 600 γκολ' του Μέσι.

Κάπου εδώ έρχεται μια ερώτηση, που δύσκολα θα λάβει απάντηση: πόσο ανώτερο ποιοτικά είναι το 600ό γκολ του Μέσι σε σύγκριση με το 1ο;

Το 1o γκολ

To 600ό γκολ

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε έναν 18χρονο ανερχόμενο ποδοσφαιριστή, που μπαίνει στο γήπεδο και αφού σημειώνει ένα γκολ πραγματικό showtime, αποδέχεται την απόφαση του διαιτητή περί οφσάιντ και βάζει στόχο μερικά λεπτά αργότερα, να χτυπήσει ξανά και να αφήσει την Ευρώπη, τουλάχιστον άφωνη. ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ, με τη βοήθεια του Ροναλντίνιο, ο οποίος δίνει μια μαγική ασίστ, όπως ένας πνευματικός πατέρας ευλογεί το παιδί του (που τελικά, θα τον ξεπεράσει).

Στη δεύτερη περίπτωση, είναι εκεί τη στιγμή που 'καίει' η μπάλα, που η πρόκριση στον τελικό του Champions League πρέπει να επισφραγιστεί με το δικό του αποτύπωμα. Ο Μέσι στήνει τη μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, σε ένα σημείο που μοιάζει safe για την άμυνα της Λίβερπουλ. Δευτερόλεπτα αργότερα, η μπάλα προσγειώνεται με υπερηχητική ταχύτητα στα δίχτυα του Άλισον.

Ούτε η άμυνα της Λίβερπουλ ούτε ο ίδιος ο σπουδαίος τερματοφύλακας που βρίσκεται μόνιμα στα γκολπόστ της, μπορούσαν να αποκρούσουν με κάποιο τρόπο αυτήν τη βολίδα, που ως ένα μανιακό τηλεκατευθυνόμενο βρήκε τον προορισμό της στα δίχτυα.

Το συμπέρασμα

Το πρώτο γκολ θύμιζε παίκτη που βρισκόταν ήδη δεκαετίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το 600ό απλά τερμάτισε τη λογική. Ο ίδιος ο Μέσι φαίνεται πως τερματίζει έννοιες όπως 'τρακ', 'άγχος', 'φθορά του χρόνου', σαν να μην τον αφορούσαν ποτέ.

Το πρώτο και το 600ό γκολ του Αργεντινού σούπερσταρ είναι σχεδόν ισάξια, συγκατοικούν στο ίδιο timeline όπου υπάρχει μόνο ένα σημείο αναφοράς, η μαγεία.

Μη χάσετε το νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο! Οι δημοσιογράφοι του Contra.gr συζητούν για το αν η Μπαρτσελόνα έχει κλειδώσει ήδη το Champions League και αν ο Λουτσέσκου πρέπει να φύγει από φέτος στο εξωτερικό:

Kεντρική φωτογραφία: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK