"Υπάρχουν δύο καλύτεροι Αργεντινοί στην ιστορία από τον Μέσι"

Μία εμβληματική μορφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Αρίγκο Σάκι, σχολίασε τον Λιονέλ Μέσι και τον κατέταξε... χαμηλά στην κλίμακα του αθλήματος.

"Υπάρχουν δύο καλύτεροι Αργεντινοί στην ιστορία από τον Μέσι"
Μαραντόνα-Μέσι-Αργεντινή

Ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Αρίγκο Σάκι, σχολίασε το φαινόμενο Λιονέλ Μέσι, ωστόσο δεν αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό κορυφαίος Αργεντινός στην ιστορία, βάζοντας δύο συμπατριώτες του από πάνω.

"Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου σήμερα, ωστόσο δεν έχει την προσωπικότητα του Ντιέγκο", τόνισε ο Ιταλός τεχνικός στην εφημερίδα της Αργεντινής " La Nacion".

"Ο Μαραντόνα μπορούσε να παίξει παντού. Στην Ιταλία (σ.σ. κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαραντόνα) δεν υπήρχε όμορφο ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι λίγο καλύτερο τώρα, ωστόσο το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο, η κατοχή πολύ απαιτητικό να τη διατηρήσεις. Παρ' όλα αυτά, ο Μαραντόνα έχει το προβάδισμα σε Ιταλία και Ισπανία. Κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει τον Μαραντόνα".

Ο αναμορφωτής της Μίλαν στα τέλη της δεκαετίας του '80 εξύμνησε και τον εμβληματικό Αλφρέντο ντι Στέφανο: "Ο Μαραντόνα και ο Ντι Στέφανο ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες. Διαφορετικοί, αλλά οι καλύτεροι. Ο Μαραντόνα είχε πιο πολύ ταλέντο, ο Αλφρέντο βρισκόταν παντού στο γήπεδο".

"Υπάρχουν δύο καλύτεροι Αργεντινοί στην ιστορία από τον Μέσι"
Σάκι

Ο 70χρονος Σάκι ρωτήθηκε και για την αποτυχία του Μέσι να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο με την "αλμπισελέστε" τη στιγμή που έχει σαρώσει τους τίτλους με την Μπαρτσελόνα: "Μία ομάδα έχει δυνατότητες που ούτε ο Μέσι δεν διαθέτει. Ο Μέσι έχει κατακτήσει περισσότερα και εμφανώς πιο εύκολα στην Μπαρτσελόνα από την Αργεντινή. Τι του λείπει; Ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό στιλ. Εάν ο Μέσι χρειάζεται υποστήριξη, μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι για τους υπόλοιπους παίκτες; Το στιλ παιχνιδιού σε καθοδηγεί και σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος παίκτης".

"Στο ποδόσφαιρο, ποτέ ένας παίκτης δεν πρέπει να είναι υπεύθυνος για να βοηθάει όλους τους άλλους. Πρέπει να έχεις έντεκα παίκτες με κίνητρο και πολύ ισχυρό πνεύμα ομαδικότητας, καθώς και έναν προπονητή που παρέχει ξεκάθαρο, συλλογικό στιλ. Εάν επιπρόσθετα έχεις και ταλαντούχους παίκτες, τότε ακόμα καλύτερα. Όμως, εάν δεν έχεις πολύ ταλέντο, δες τη Γερμανία, η οποία ακόμα κι έτσι κατάφερε να κερδίσει τίτλους ή να φτάσει κοντά, ό,τι κι αν είχε στη διάθεσή της. Επειδή είχαν σχέδιο. Η Αργεντινή πάντα είναι μεταξύ των δαβορί και ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη συγκρότηση, περισσότερο ομαδικό πνεύμα".

Ο Σάκι, πάντως, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο αρχηγός της Αργεντινής θα επιστρέψει στην εθνική ομάδα: "Ο Λέο δεν έχει ενθουσιασμό αυτήν τη στιγμή, αλλά νομίζω ότι θα αλλάξει σκέψη, επειδή έχει χρέος με το ποδόσφαιρο, με τους φιλάθλους και με την Αργεντινή".

Τέλος, σχολίασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, υπογραμμίζοντας: "Ο Κριστιάνο είναι η επιτομή του τέλειου επαγγελματία. Δεν έχει το ίδιο ταλέντο με τον Μέσι, αλλά είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Μια φορά επισκέφθηκα τον Κάρλο Αντσελότι στη Μαδρίτη και ακόμα και πριν αρχίσει η προπόνηση, ο Κριστιάνο ήταν εκεί και έκανε γυμναστική στα αποδυτήρια, προτού φτάσουν οι υπόλοιποι. Έχει μεγάλη θέληση και τεράστια όρεξη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK